Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem lenézően viselkedik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem lenézően viselkedik velem és csufol. Fog-e belőlle változni? 23éves

Figyelt kérdés

Ugy érzem már nem szeret a férjem- Ha ezt elmondom neki mégindulatosabb velem. Én mindent megtettem hogy kedveskedjek neki 1 és fél évi házasságon keresztül.De Ö nem törődik azzal hogy valamivel is kedveskedjen. Sokszor kicsufol engem vagy lenézően beszél velem mert szerinte gyerekes vagyok stb. (mások szerint eggyáltalán nem)

Nem tudom mit tegyek vagy ha tud-e vki tanácsot adni de szabadulni szeretnék a személyiségsértések miatt.

2012. jan. 20. 15:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
21%

Másfél éve vagytok házasok és a férjed 23, vagyis akkor 21 lehetett mikor összeházasodtatok. Te akkor mennyi lehetsz? 20-22? Mennyi idő után házasodtatok össze?

Én kicsit fenntartással vagyok az ilyen fiatalkori házasságoktól, mert egyikőtök sem kiforrt személyiség még, főleg, hogy a fiúknak általában később kezdenek komolyodni.

Ha ez már most zavar, akkor ennél már csak rosszabb lesz. Elmehetsz párterapeutához, elvergődhetsz még mellette pár évig, de szerintem ennek a házasságnak előbb-utóbb válás lesz a vége.

22/L

2012. jan. 20. 17:23
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

Az együttérzést már elég sok válaszolótól megkaptad. Én is együttérzek veled, de most ennek fejtegetésétől eltekintek, inkább segíteni próbálok, ezért lehet, hogy nem fogod szeretni a válaszom.

Először is abban, hogy szakíts-e illetve elválj-e a férjedtől, ennyi információból felelőtlenség tanácsot adni. Ezt neked önállóan kell eldöntened. A kapcsolatotoknak egy oldalát írtad itt le, ennyiből nem látni a teljes képet. Te ezt írod:

"szabadulni szeretnék a személyiségsértések miatt."

Ezt értsem úgy, hogy el szeretnél válni? Innentől kezdve a probléma arról szól, hogy oldjad meg minél előbb önállóan az életed (albérlet, vagy valakihez költözés), hogy osszátok fel a közös vagyont stb., de erről nem írtál.

Ha viszont az a kérdésed, hogy van-e még esély helyrehozni, illetve mi okozhatja a férjednek ezt a viselkedését (ami kezdetben nyilván nem ilyen volt), arra talán lehet hasznos tanácsot adni.

Az egyik lehetőség, hogy ő már kifelé néz a kapcsolatból. Ha ez a helyzet, akkor a tudatalattija számára már nyűg vagy, és ennek tünete a viselkedése. Ha ez a helyzet, akkor nem túl jók az esélyeid a házasság megmentésére, ha egyáltalán akarod azt.

A másik lehetőség, hogy akár jó is lehetne a házasságotok, csak valahol félresiklott. Ha mindketten szeretnétek rendbehozni, akkor mindkettőtöknek a saját felelősségét kell néznie. Úgy tűnik, ő azzal menekül a felelősség alól, hogy inkább rajtad gúnyolódik, de te is ezt csinálod, amikor egyszerűen az ő viselkedését írod le. Nézzük például ezt:

"Én mindent megtettem hogy kedveskedjek neki 1 és fél évi házasságon keresztül." - Elhiszem, hogy így gondolod, de valószínűleg tévedsz.

"De Ö nem törődik azzal hogy valamivel is kedveskedjen." - Biztos vagy benne? Emlékezz csak vissza, amikor legutóbb kedves volt veled. Nem fordult elő a másfél év alatt? Nehezen hiszem el, da ha így volt, akkor a házasság előtti korszakra emlékezz vissza. Valami pozitív csak volt? Ha megvan ez az eset, hogy reagáltál rá? Ha te lennél a helyében, akkor a fogadtatás alapján szivesen megismételnéd?

Ha szeretnéd rendbehozni, ami elromlott, legjobban azzal jársz, ha elolvasod Gary Chapman "A szerelem pszichológiája" című könyvét (Angol eredetiben: The five love languages - a cím fordtása elég béna). Simán lehet, hogy a másfél év kedveskedésed pont nem talált célba, és ő pont ugyanúgy hiányt érez, ahogy te is.

Ettől még, hogy ezt leírtam, én is baromi kellemetlennek tartom a helyzeted. Nagyon nem szép, ahogy a férjed viselkedik veled, de nem hiszem, hogy túl nagy segítséget jelentene azt fejtegetni, hogy jajj, ez tényleg szörnyű. Az ő szempontjából valószínűleg másképp néz ki a történet.

2012. jan. 20. 17:32
 13/25 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem a férjed nem szeret téged, és ennek pont az az oka, hogy túl kedves voltál hozz.

A másik lehetőség, hogy a férjed imád téged, de sajnos annyira perverz, hogy az izgatja ha téged jól leteremthet...

Ha vele akarsz lenni, nézz keresztül rajta, és megjuhászodik. Esetleg csald meg.

2012. jan. 20. 18:24
 14/25 Bea1202 ***** válasza:
96%
Uh... Te nem azén párommal élsz? Félretéve a viccet, az én párom ugyanezt csinálta, amíg el nem hagyott, a közös gyerekünk legelső születésnapján... Az ilyen nem változik, tapasztaltam. Ha belegebedsz, akkor se.
2012. jan. 20. 21:46
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem fog változni!

Sőt rosszabb lesz!

Most csinálj valamit ezzel, és próbáld megállítani a folyamatot, mert hidd el, hogy a szóbeli bántalmazás a kezdete a fizikális bántalmazásnak.

Jó, azért ne pánikolj be, nem mindig, de a verést mindig megelőzi a szóbeli sértegetés.

Én 16 évesen jöttem össze a barátommal.

Akkora rózsaszín köd volt a fejemben, olyan szerelmes voltam, hogy mindig megmagyaráztam a sértéseit, és elnéztem a bunkóságait, mondván "Nem kell komolyan venni, biztos rossz napja volt."

A végén már mindenért kritizált, kiröhögött, ocsmány nevekkel illetett.

Egyszer kikeltem magamból, amikor azt mondta nekem, hogy "szájba ba.szott ku.rva", valami piti kis dologért.

Felemeltem a hangom, hogy ezt már Ne!, kikérem magamnak!

Fogott, meglökött, én visszalöktem, és, igen, a szokásos forgatókönyv: Ököllel kezdett ütni, és kékre zöldre vert.

Buta voltam, mert előbb nem vettem észre a jeleket.

Ne legyél ugyanilyen buta!

Nem mondom, hogy ez lesz, de figyelj a sértéseire, és MOST állítsd le!

Ja, és a volt párom egy két diplomás ember, sikeres, és jóképű, akin abszolút nem látszik, hogy milyen agresszióra képes!

Figyelj oda jelekre, én csak ennyit mondok.

2012. jan. 20. 23:45
 16/25 anonim ***** válasza:

Ez a házasság halálra van ítélve. Addig dobd ki, míg nem leszel terhes, különben az életben nem szabadulsz meg tőle.

Aki tiszta szívből szereti a párját az nem beszél csúnyán a másikkal, nem bántalmazza verbálisan. Te elé állhatsz, elmondod a sérelmed, és kiröhög. Semmibe veszi az érzéseidet és ez nem fog megváltozni, ha megszakadsz akkor se.

Én 1,5 éve vagyok együtt a párommal, nagyon szeretjük egymást azon ritka pillanatokban amikor vitázunk akkor se mondtuk a másikra hülyénél rosszabb szót.

Szóval komolyan gondolkozz el ezen az egészen esetleg kérd ki a családod, barátnők véleményét is.

2012. jan. 21. 01:21
 17/25 anonim ***** válasza:
41%
Hagyd el,minél hamarabb,mert ez egy k.csög és csak cselédnek kellesz neki,meg felmosórongynak.Én a helyedben kidobnám,mert szerintem ennél még a SEMMI is jobb.
2012. jan. 21. 13:21
 18/25 anonim ***** válasza:
8%
Hm... most már érthető miért van ennyi válás! Mert persze mindenre az a megoldás hogyha nem megy, hagyjuk el az embert. Szerintem ha jól megvagytok (ezt leszámítva) eszed ágába se jusson elválni! Próbáljátok megbeszélni a gondjaitokat, az én férjem is hirtelen haragú de van olyan pillanata amikor nyugodtan meglehet beszélni vele bármit!
2012. jan. 21. 14:41
 19/25 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Én is úgy gondolom, hogy a férjed már nem változik :-(

Viszont nincs gyereketek, és fiatal vagy, azt javaslom, h hagyd őt, és kezdj új életet!

Sok sikert és kitartást kívánok hozzá!

2012. jan. 21. 16:19
 20/25 anonim válasza:
Szia.Én ugyan ebbe a cipőben járok mint te.És már nem tudom,hogy mi legyen a megoldás,de nekünk van egy kisfiúnk aki egy éves.semmi gond nem volt eddig..Már lassan 7 éve együtt vagyunk ebből most tavasszal lesz 3 éve házasok.Kb olyan fél éve változott meg.
2012. jan. 23. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!