Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös megegyezéses válás után az anya egyre gusztustalanabb módon viselkedik. Lehet tenni valamit?
Pedig a gyámügynek igenis ezzel kell foglalkoznia.
ha esetleg kiröhögnek akkor szép udvariasan elkéred a megyei telefonszámot.
Az is megoldás,ha keresel egy pszichológust és amikor nálad van a gyerek elviszed hozzá beszélgetésekre.
Mindenesetre tétlenül ne nézd.Így kezdődik az,amikor elmarják az apa mellől a gyereket...
Szia! Bizonyítékok és gyámhatóság. Gondolom ha ennyire elmérgesedett a helyzet, akkor tudsz bizonyítékot szerezni rá, hogy akadályozza a láthatást illetve, hogy nem informál az állapotáról (pszichológus pl.) Na ha erről megvan a bizonyíték akár anyapárti egy bíróság akár nem, meg fogják büntetni.
Szerinted ez a válasz hasznos.
Nem igaz, hogy nem lehet mit tenni!
Csak sajnos nehéz. :(
Fel kell jelenteni láthatási jog korlátozása valamint kiskorú veszélyeztetése címén, hisz az utóbbi a családjogi törvény szerint is bűncselekmény (Btk. 195.§).
Idézném is a vonatkozó bekezdést:
"(4) Aki a bírósági vagy hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is akadályozza, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Bocs másoltam az egyik válaszomat egy korábbi kérdésből és hozzácsapódott egy másik válasz is.
Bár az is hasznos. :)
Helo.Ismerős a helyzet,csak a férjem gyereke nagyobb.És szerencsére már pedzegeti,hogy mire megy ki a játék...
Ne felejtsd el,a gyerek nem hülye,csak kicsi.Idővel a te fiad is rájön a dolgok miértjére.
Mi már ott tartunk,hogy a gyerek mondta,hogy menjünk a gyámügyre,mert ő már nem ért szót az anyjával,elege van az állandó piszkálódásából,meg hogy teljesen ellenünk akarja fordítani!(Megjegyzem,10 éves)
Nálunk is mindennapos a lelki terror és a zsarolások különböző formája...eddig a legdurvább ez volt:meghalok,ha elfogadod apád macáját!
A legdurvább az egészben,hogy nem sokkal utána valóban beteg lett a drága,műteni is kellett,és a gyereknek alig bírtuk megmagyarázni,hogy ő nem tett semmi rosszat,nem miatta lett beteg az anyja!
Szóval vannak gusztustalan,önző,embertelen,vadállat "mintaanyák",akiknek a "sáros lábnyomába sem érhet" senki,pláne nem az új feleség....
A gyámügyön nem röhöghetnek ki emiatt,ha kell akár minden héten menj újabb feljelentést tenni,egyszer majdcsak nekifognak az ügy kivizsgálásának!
Kitartás!!!
Na én tökéletesen megértelek! Az én párom exe sem adja oda rendesen a gyerekeket, zsarol minket hogy csak ezzel meg azzal a feltétellel, szegény gyerek meg jönne, de az anyja teljesen elzárja az apai családtól őket! Egyszerűen nem is értem, hogy állítólag szerető édesanyák hogyan képesek így viselkedni, és a személyes bosszút a gyermek lelkivilága és érzései elé helyezni? Kész, ezt nem értem! Tisztelet, és magas kalap emelés az olyan anyukáknak és apukáknak, aki kultúráltak tudtak maradni a gyermekeik érdekében!
2 gyermekes anyuka, ja és szurkolok neked kedves apuka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!