Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös megegyezéses válás után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös megegyezéses válás után az anya egyre gusztustalanabb módon viselkedik. Lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés
Közös megegyezéssel váltunk. Elég viharosan indult a dolog, az anya minden lehetséges eszközzel tiltotta a gyereket a válás alatt. Az egyik tárgyaláson azonban mégis született közös megegyezés, gyanusan könnyen beleegyezett a láthatási renddel kapcsolatos javaslatomba (amiről korábban hallani sem akart). A megegyezés érdekében minden ingatlanról, és ingóságról lemondtam, hogy ne húzódjon évekig, és a gyerek se menjen tönkre a válásunkba. Viszont azóta a leggusztustalanabb eszközökkel igyekszik elvadítani a gyereket, lelkileg zsarolja, engem a lehető legtrágárabb szavakkal illet a gyerek előtt, próbálja rávenni, hogy ne akarjon nálam lenni, vagy ha nálam van, mindig próbálja hazarendelni. Azt mondatja a gyerekkel, hogy nem akar hozzám jönni. Pedig tudom, hogy szeretne jönni, mert jól érzi itt magát, csak az anyjának nem mer ellentmondani. Lehet ilyenkor egyáltalán valamit tenni ez ellen? Ha előadom magam a gyámhivatalban ezzel, kiröhögnek. Ismerem őket. Pedig lelkileg tönkre teszi a fiamat. Ezt tényleg végig kell néznem tétlenül?
2010. aug. 17. 12:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én is hallottam már olyanról, hogy válás után is megmarad egy normális emberi viszony a felek között, el tudnak beszélgetni, minden olyan dolgot meg tudnak oldani közösen, ami közös maradt (pl.közös gyermek ügyei). Ez számomra sci-fi :-) Ehhez egy egészséges anyai, emberi intelligencia kellene. Hogy meg tudja látni azt, hogy a gyereknek mennyit árt az ármánykodásaival. Ha ez nem lenne, a gyerekemnek semmi baja nem származna abból, hogy már nem együtt élünk. Sőt.. Élvezhetné, hogy végre nincs az állandó veszekedés, marakodás, mégis mindkettőnkkel jóban lehetne, akadályozás nélkül. De ez csak álom marad. Érzem, hogy szép lassan eljön az az állapot, hogy a gyermekemet teljesen elhidegíti tőlem, és ha netán el is engedi hozzám, csak azzal a céllal, hogy a gyerek vetessen meg magának velem mindent, amit csak kigondol. Aztán persze amikor hazamegy, az anyja megintcsak szapul a gyerek előtt, hogy "apád csak ennyire volt képes szegény kicsi fiam?", bármit is veszek neki... Szóval egy bosszúálló "anya" kezében rengeteg eszköz van, ami ellen ember legyen a talpán, aki hatékonyan tud védekezni, a gyerekben tompítani ezeket a káros hatásokat...
2010. aug. 30. 08:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Dehogy! Ne gondold hogy ez így van! Ha hiszed, ha nem, az anya a kezedre játszik ezzel a viselkedéssel! Ha a gyerek előtt szapulja az egyik szülő a másikat, az olyan szépen koppan majd amikor nagy lesz a gyerek, hogy csak na! Mi is elváltunk az exemmel, hozzáteszem tök jó a viszonyunk, na szóval elég annyi hogy a gyerekem most 10 éves, és ha csak viccből is azt mondom, hogy: apád megint értelmes volt! vagy ő közli hogy anyád egy tapsifüles, mondom, ez csak civakodás, na szóval tökre nem tűri és megjegyzi a gyerekem hogy ne szidjuk egymást! Tehát az ilyen dolgok raktározódnak a gyerekbe, és egyszer majd azt veszi észre az uszítgató fél, hogy a gyereke eltávolodott tőle! Te csak legyél mindig kedves és szerető a gyerekedhez, ne szidd az anyját még ha meg is érdemli!! Tudom hogy az idő neked dolgozik!
2010. szept. 1. 17:24
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is ebben az egyben bízom, hogy a gyerek egy idő után meg fogja unni ezt, vagy elgondolkodik ezeken a dolgokon, majd tizen x éves korában, amikor tényleg nem tudja már az anyja magához kötni, és mindenképpen önállósodni akar (gondolkodásában is). Jelenleg azt látom, hogy nagyon is partner az anyjával az én szidalmazásomban. Múltkor az anya az ismerőseivel együtt jött, és mindannyian elkezdtek kígyót-békát kiabálni, persze a gyerek jelenlétében. Erre ő csak nevetett, és az anyjához bújt, átölelte. Azok után, hogy gyakorlatilag nagyrészt én neveltem a gyereket, amíg az anyja örökké szórakozni járt, iskolákba, stb...
2010. szept. 2. 11:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Persze, ilyenkor még tök befolyásolhatók, jó hogy az anyja pártját fogja! Ráadásul fiú, ők meg tök anyásak is! Majd meglátod hogy lesz ez jobb is! :-)) Hát az exed elég primitív,nem egy észkombány, már bocsi:-)), de majd látja az a gyerek úgyis a történéseket! Ja, amúgy meg szerintem azért látod hogy az anyját pártolja, mert amikor egy gyerek olyan helyzetbe kerül hogy éppen "választani" kell a két szülő között, azt fogja éppen pártolni akivel él, mert tudja szegény hogy ha te elmész ő ott marad az anyjával, és ezt majd rajta számon kérik! Csak védi magát szegény, ne gondold hogy téged akar bántani,csak patt helyzetbe van, azért tudom, mert amikor kicsi voltam ugyan ez volt! Anyám elvárta hogy apámat utáljuk amikor elváltak, apám meg azt hogy anyámat, sajnos ők sem voltak a helyzet magaslatán, és úgyanígy uszítgattak minket mint exed, akkor utáltam is apámat kicsinek, de mikorra nagyobb lettem és megértettem hogy mi történt, apámmal vettem fel a kapcsit, és anyám ellen fordultam, és számon kértem rajta mindent! Most már foghatja a fejét hogy akkor így viselkedett! Szóval kitartás, nem egy leány álom, de megéri csak a gyereket nézni, és normálisnak maradni! :-)
2010. szept. 2. 13:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Ezt még elmondom:-) Nálunk meg az a helyzet, hogy a párom exe uszítgatja a gyerekeket, nem kapja meg őket láthatásra, közölte hogy úgy álljunk hozzá hogy ő diktál, és a gyereket mi akkor látjuk amikor neki jó kedve van! Hozzáteszem, az idióta egy utcával arrébb lakik, de a gyereket át nem engedi csak szigorúan 2 hetente jó esetben! Persze egy kanál vízbe megtudnám...., na de ugye kitartás, meg az idő...szóval nem vagy ám egyedül a problémáddal, nő vagyok, de az ilyet én is meg tudnám szaggatni, amikor ilyen szemét módon próbálnak bosszút állni! Remélem nem törlik az üzim, állandóan azt csinálja a moderátor ha éppen nem tetszik neki a szókimondás:-pppppppppp
2010. szept. 2. 13:47
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a lelkesítést.

Bízom benne hogy azt hozza majd az élet, amit többen is írtatok. Hogy a gyerek majd átgondolja a történteket ha nagyobb lesz, és jobban fog ragaszkodni hozzám, esetleg kiáll majd mellettem is. Addig még van hátra néhány év, és van egy végtelenül agyafúrt, rafinált, manipulatív anyja... Mindegy, reménykednem kell, és a gyerekemet biztosítani affelől hogy szeretem, ill. továbbra is biztosítani a nyugodt körülményeket ha itt van nálam. Itt soha nincs uszítás, a másik fél "áztatása". Remélem erre majd szivesen fog emlékezni, és számításba venni, ha nagyobb lesz és végiggondolja a dolgokat.

2010. szept. 2. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!