Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig kell várni, hogy letiltó végzést nyújthassak be gyerektartásra?
Mindig támadja egymást a két tábor, de igazából nem értem. Két feladat van válás után: az anya KÖTELES biztosítani a láthatásra a gyereket, az apa KÖETELES fizetni. Nem pénzeszsáknak tekintjük a pasit, de ha vállalt egy gyereket, akkor ne sértődjön már meg, hogy azt anyagi szempontból is vállalni kell. Az, hogy valaki ezért nem házasodik újra, butaság. Az apa nem a feleségnek fizet, hanem a gyerekének, ne keverjük már ezt össze. Vagyis Ti apák azt mondjátok, hogy a gyereketek csak a pénzt akarja lehúzni rólatok? Nem, ő élni szeretne, és az pénzbe is kerül.
Az a baj, hogy a nőt támadjátok, de nem a nő kéri a pénzt, ő a gyereke érdekében harcol, mert neki bizony nincs kibúvó, neki kell néznie a gyerekét, ha az valamit nélkülöz, és joggal küzd, hogy megkapja, ami jár neki.
Természetesen ő is felelősségre vonható, ha nem adja a gyereket láthatásra.
"Csípem" ezt az állandó vitát.
Apának élni kell valamiből, az anya meg biztos fodrászra költené.
Ez itt nem a szülőkről szól, hanem a GYEREKRŐL!
Ha egy egyedülálló anya a fizetéséből nem költene a gyerekre, akkor mocskos rossz anya.
Ha az apa nem fizet gyerektartást, akkor szegénynek élnie kell valamiből, csúnya gonosz nők, kihasználták eldobták.
Az a gyerek nem egy emberes meló volt, szerintem.
Mennyire utálom a kettős mércét.
Kedves Utolsó! Én az utolsó előtti voltam! Totál igazad van, nekem is ez a hányinger keltő. Harcolnak, hogy ki mire költi, de ez nem erről szól. Ha az apának nincs pénze élni, hát így járt, attól még a gyereknek joga van a normális életre, nem ő kérte, hogy megszülethessen. Fordítva is igaz, ha az anyának nincs pénze fodrászra, hát ő is így járt. Első a gyerek, minden utána jön.
Hasonló cipőben járok, a férjem megcsalt, az újszülött mellől lelépett a nőhöz. Én gyedből lavírozok, és igenis szükségem van az apa hozzájárulására, nem miattam. A fiam nem lehet áldozat, neki meg fogom venni a legjobb dolgokat (természetesen nem luxuscikkekre gondolok, hanem a ésszerűség keretein belül), mert neki jár. Én valahogy megoldom az életem, apuka is kénytelen, de a fiam nem szívhat miattunk.
Kedves Utolsó!
Neked rossz a tapasztalatod, csalódtál, ezért beszélsz ennyire negatívan a nőkről. A legtöbb nő nem a pénz miatt akarja nevelni a gyermekét, hanem mert szereti őt.
Azon meg ne vesszünk össze, hogy egy anya inkább való a gyerek mellé, ez nem lehet kérdés.
Meg fordítsuk meg: Te azt mondod, hogy csak akkor nevelje, ha nem nyúl le pénzzel? A pénz a gyerekedhez kell, nem szolira. Elég szomorú, ha nem kérnél fordított esetben, a gyerekedtől vonnád meg. Tényleg a hangsúly ezen van: nem a felnőtt kéri MAGÁNAK, hanem a kisgyereknek JÁR!! Akár úgy is, hogy beteszik neki egy számlára, de az a gyereké.
Az lenne a normális, ha a két fél korrekt lenne, a gyerek semmilyen kárát nem érezné ennek. Sem a pénzen nem lenne vita, sem a gyereken. Ugyanúgy mehetne az apa is érte suliba/oviba, részt vehetne az életében. Ehhez kell némi intelligencia, de mindkét fél részéről. Ez nem mindig könnyű.
Nem akartam közbeszólni, nem izgat a sok légbőlkapott hülye érv, mert a zöme az, amit felsoroltatok, de ez rohadtul szúrja a szemem:
"Azon meg ne vesszünk össze, hogy egy anya inkább való a gyerek mellé, ez nem lehet kérdés."
Ez hülyeség. Érdekes, rengeteg apát ismerek, aki ezerszer alkalmasabb, mint az anya, lehetetlen így általánosítani, nem a nem, hanem az ember határozza meg. Attól, hogy valaki anya, még nem lesz önmagában alkalmasabb, mint az apa. Ha jobb szülő, akkor lesz alkalmasabb, de nem attól lesz jobb szülő, hogy anya, vagy apa.
Csak érdekességképp: Én sokkal szívesebben maradtam volna apukámmal válás esetén, és ezt felnőtt nőként a mai napig fenntartom. És szerencsétlen barátnőm is.
Én írtam azt a mondatot.
Persze, vannak kivételek, mint mindenhol. Én nem azt akartam ezzel mondani, hogy csak azért, mert valaki anya, már egyből alkalmasabb is. De az esetek nagy számában ez bizony így van. Csak a baráti körömben, ha végignézek, akkor látom azt, az apák ledobnak magukról nagyon sok mindent.
De rugaszkodjunk már el, mindenki tud példát, kivételt, de én általánosságban fogalmaztam. Továbbra is fenntartom, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN az anyák valók inkább a gyerek mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!