Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ciki dolog a válás? Aki elvált, azt "megbélyegzik"?
Aki már házasságot kötött, az már lehet elvált, ugye?
Aki még nem házas, nem ítéljen el senkit, amiért elvált.
27-hez
Kedves előttem szóló! Én elváltam 10 év házasság után. Ettől (bár kellemetlen dolog a válás) nem érzem, hogy megbízhatatlan vagy bármi más negatívummal rendelkező ember lennék. Az első 7-8 évben semmi gond nem volt. Részletekbe nem mennék bele, de visszatekintve ez volt a helyes döntés. Ne kelljen senkinek gyűlöletben, kényszerrel, jó esetben közönyben leélni azt a keveset ami neki adatott. Valószínűleg nem csak EGY emberben keresendő az ok és a hiba. A mostani párommal 16 éve együtt vagyunk és semmi gond velünk. Pedig semmivel sem jobb a helyzetünk,mint az előzővel. Mindazonáltal nem feltétlenül kudarc, mert mégiscsak volt 8 "hibátlan" év, amíg mindketten boldogak voltunk. De ha ellaposodik, megromlik egy kapcsolat, nem kell elmenni addig, hogy meggyűlöljük a másik embert. A társunkat és magunkat is megkímélhetjük a megaláztatástól, nagyobb fájdalmaktól. Kíváncsi lennék, mekkora és mennyi élettapasztalattal rendelkezel. Még az okozhat problémát, hogy nem minden ember képes azonosan (és jól) kezelni a krízishelyzeteket.
Hibázunk is. Mindenki. Bizony sokat. Még egyszer leírom: 1 év után gáz a válás. De senki ne törjön pálcát más felett, akinek a helyzetét nem ismeri, nem élte át. Persze az más kérdés, ha a férj elkezd inni, vagy "félre jár" (vajon miért) esetleg a feleség teszi ugyanezt. Itt is mindig a megbeszélés hiányzik, illetve a bizalom, hogy a problémát előadják. Sokféle dologból tevődik össze, mire odajut egy pár, hogy válik. Talán hiányzik belőled a tolerancia és mindenkit magad alapján próbálsz megítélni. Ez óriási hiba lenne. A Te kapcsolatod sémája nem húzható rá mindenkiére. Mindemellett mások döntését is tartsd tiszteletben. És csak óvatosan a szavakkal! A szó az egyik legveszélyesebb fegyver.
alapvetően szerintem maga a válás nem ciki. csak kudarc azoknak akik elválnak egymástól, főleg akkor, ha csak az egyik fél akar válni, a másik pedig szerelmes.
én ugyan nagyon rövid ideje vagyok házas (1 hónapja) másfél éves kapcsolat után házasodtunk, de:
nem úgy indultunk neki ennek, hogy ha nem megy, elválunk, hanem amennyiben problémák lesznek , igyekszünk azokat megoldani. pl ellentétes elvek a gyereknevelésben, esetleg féltékenység időnként... ilyesmik.
mindig is sokat beszélgettünk és ez nem változott meg. meghallgatjuk a másik véleményét, hisztiket, panaszkodást... az ég világon mindent. szerintem csak így működik.
persze ha a férjem megcsalna , vagy megütne, ott nincs mit megbeszélni, de ezek már extrémebb helyzetek....
én egyébként is úgy gondolom, hogy egyszer házasodtam. életem végéig. vagy amennyiben mégsem, több házasságba nem megyek bele.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!