Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ciki dolog a válás? Aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ciki dolog a válás? Aki elvált, azt "megbélyegzik"?

Figyelt kérdés
2011. dec. 21. 12:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
18-ashoz: Igen, ez valóban kellemetlen, ami veled történt. De hát sajnos valóban az van, hogy ezek szerint a Te pasid nem szeret eléggé és még visszavágyódik az exéhez. Ilyenkor nem a szív után kellene menni, hanem a fejed után. Tudom, hogy nehéz, de ez megalázó helyzet. Valószínűleg náluk inkább a feleség akarhatott válni a férj (a párod) nem. Ebben az esetben a párod hibás, mert amíg nem zárja le az előző kapcsolatát (házasságát), addig nem szabadott volna belefognia egy újba. Sajnálom. :(
2011. dec. 27. 12:03
 22/29 anonim ***** válasza:
45%
Többször hallottam már házasság előtt, hogy "ha nem megy, legfeljebb elválunk". Akkor már bele se kellene menni a házasságba, ha már így kezdik...
2011. dec. 27. 14:01
 23/29 anonim ***** válasza:
60%
komolyan leszavaztátok azt, aki szerint a válás rossz dolog?? még házasságkötés előtt végig kéne gondolnia a párnak, hogy el tudják-e viselni egymást, mert ha nem teljesen felesleges a házasságkötés. manapság nem ciki, pedig annak kéne lennie, szerintem.
2011. dec. 28. 14:32
 24/29 anonim válasza:

Aki már házasságot kötött, az már lehet elvált, ugye?

Aki még nem házas, nem ítéljen el senkit, amiért elvált.

2011. dec. 28. 15:24
 25/29 Toncsi63 ***** válasza:
A válás nem "ciki" dolog. Hanem MAGÁNÜGY!!! Senkinek sincs sem jogi, sem erkölcsi beleszólása, csupán a másik félnek. Ha valaki a másik embert lenézi a válása miatt, akkor éljen annak volt párjával éveken keresztül! Mindenki változik is az évek folyamán, van ki jó, van ki rossz irányba. Nézőpont kérdése ez is. S ha változik, már nem olyan, mint amikor a párja megismerte. Ha 10-12 év után válik valaki, az nem ciki. 1-2 év után igen.
2011. dec. 29. 02:32
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ifjúkoromban az volt a véleményem, hogy ha nekem lesz párom, aki esetleg megcsal, akkor elsősorban magamban kell keresnem a hibát, mert valamiért a másik jobb volt nálam. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy a társam valamit nem kapott meg, amit a másiktól megkapott. Ezt a valamit akár én is megadhattam volna neki. Ezt az álláspontot a mai napig tartom. Természetesen a kommunikáció fontos, hoszen csak így érthetjük meg egymást. A szüleim több mint 25 évig éltek együtt, amíg anyám meg nem halt. Apámnak azóta sincs senkije. Igaz, ma már 86 éves, de anyám 58 évesen halt meg, apám akkor volt 60. Úgy ítélem meg, hogy ha valakinek a szülei elváltak, nagyobb esélye van ezt a mintát követni. Természetesen ez nem törvényszerű. Van, aki direkt ezért próbálja meg a kapcsolatát harmonikussá tenni.
2011. dec. 29. 08:17
 27/29 anonim válasza:
Szerintem egy tarthatatlan állapotot amit mind a két fél rossznak tart ,azért mert ennyit tudnak adni magukból egymásnak , ellehet válni . Az már más kérdés hogy cikki-e , szerintem mindenképpen egy kudarc ,mert világosan látszik ennyi a probléma megoldó készségük. ezért ismétlődnek sorra és ugyan az a cipő .Lesz aki tanul belőle és lesz aki elválik újból ( jobbik eset hogy élettársi kapcsolatot létesít ).Akinek van gyermeke vagy újabb házsaságból gyereke ,annak milyen értéket mutatunk ? egyre több emberrel beszéltem mostanában és erre a következtetésre jutottam, ezek az emberek nem lettek megbizgatóbak becsületesek, szeretetre méltóbbak valami hiányzik belőlük.Nekem cikki !!
2011. dec. 29. 17:34
 28/29 Toncsi63 ***** válasza:

27-hez

Kedves előttem szóló! Én elváltam 10 év házasság után. Ettől (bár kellemetlen dolog a válás) nem érzem, hogy megbízhatatlan vagy bármi más negatívummal rendelkező ember lennék. Az első 7-8 évben semmi gond nem volt. Részletekbe nem mennék bele, de visszatekintve ez volt a helyes döntés. Ne kelljen senkinek gyűlöletben, kényszerrel, jó esetben közönyben leélni azt a keveset ami neki adatott. Valószínűleg nem csak EGY emberben keresendő az ok és a hiba. A mostani párommal 16 éve együtt vagyunk és semmi gond velünk. Pedig semmivel sem jobb a helyzetünk,mint az előzővel. Mindazonáltal nem feltétlenül kudarc, mert mégiscsak volt 8 "hibátlan" év, amíg mindketten boldogak voltunk. De ha ellaposodik, megromlik egy kapcsolat, nem kell elmenni addig, hogy meggyűlöljük a másik embert. A társunkat és magunkat is megkímélhetjük a megaláztatástól, nagyobb fájdalmaktól. Kíváncsi lennék, mekkora és mennyi élettapasztalattal rendelkezel. Még az okozhat problémát, hogy nem minden ember képes azonosan (és jól) kezelni a krízishelyzeteket.

Hibázunk is. Mindenki. Bizony sokat. Még egyszer leírom: 1 év után gáz a válás. De senki ne törjön pálcát más felett, akinek a helyzetét nem ismeri, nem élte át. Persze az más kérdés, ha a férj elkezd inni, vagy "félre jár" (vajon miért) esetleg a feleség teszi ugyanezt. Itt is mindig a megbeszélés hiányzik, illetve a bizalom, hogy a problémát előadják. Sokféle dologból tevődik össze, mire odajut egy pár, hogy válik. Talán hiányzik belőled a tolerancia és mindenkit magad alapján próbálsz megítélni. Ez óriási hiba lenne. A Te kapcsolatod sémája nem húzható rá mindenkiére. Mindemellett mások döntését is tartsd tiszteletben. És csak óvatosan a szavakkal! A szó az egyik legveszélyesebb fegyver.

2011. dec. 30. 07:49
 29/29 anonim ***** válasza:

alapvetően szerintem maga a válás nem ciki. csak kudarc azoknak akik elválnak egymástól, főleg akkor, ha csak az egyik fél akar válni, a másik pedig szerelmes.

én ugyan nagyon rövid ideje vagyok házas (1 hónapja) másfél éves kapcsolat után házasodtunk, de:

nem úgy indultunk neki ennek, hogy ha nem megy, elválunk, hanem amennyiben problémák lesznek , igyekszünk azokat megoldani. pl ellentétes elvek a gyereknevelésben, esetleg féltékenység időnként... ilyesmik.

mindig is sokat beszélgettünk és ez nem változott meg. meghallgatjuk a másik véleményét, hisztiket, panaszkodást... az ég világon mindent. szerintem csak így működik.

persze ha a férjem megcsalna , vagy megütne, ott nincs mit megbeszélni, de ezek már extrémebb helyzetek....

én egyébként is úgy gondolom, hogy egyszer házasodtam. életem végéig. vagy amennyiben mégsem, több házasságba nem megyek bele.

25/N

2012. jan. 3. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!