Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ciki dolog a válás? Aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ciki dolog a válás? Aki elvált, azt "megbélyegzik"?

Figyelt kérdés
2011. dec. 21. 12:14
1 2 3
 11/29 Ildegonda ***** válasza:
58%

miért kellemetlen?

ma nem ciki, hanem sikk elválni

tisztább dolog válni, mint szar kapcsolatban, társas magányban élni

2011. dec. 22. 18:40
 12/29 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem ciki és nem kell valakit megbélyegezni azért, mert elvált. Az egyik kedvenc mondásom az, hogy "ami nem megy, azt nem kell erőltetni". Ez így van a párkapcsolatokban is. Mondhatnám, hogy érdemes átgondolni a dolgokat kétszer is a házasság megkötése előtt, de ez hülyeség lenne és képmutatás. Senki nem úgy indul neki egy házasságnak, hogy előre tudja, hogy el fog válni.

Mellesleg pedig azoknak írnám, akik szerint ciki a dolog: nem biztos, hogy az illető közvetlenül tehet róla, hogy elvált ember lett. Lehet, hogy neki eszébe se jutott a válás, hanem a másik fél kezdeményezte azt. Valamint az is lehet, hogy a másik fél félrelépett, akkor pedig teljes mértékben érthető a válás. Persze én is tudom, hogy az éremnek két oldala van, a legtöbb esetben mindkét fél tehet a válásról, de szerintem nem kell valakit elítélni érte. Inkább váljon el, mintsem élete végéig boldogtalan legyen.

Amúgy pedig azért is értek egyet a válás "intézményével", mert az én nővérem is elvált, kétszer is (az okokat inkább nem részletezném, gondolom nem is kíváncsi rá senki). És egyáltalán nem megbízhatatlan emiatt párkapcsolati téren (mint ahogy ezt az egyik előttem "szóló" írta). Jelenleg élettársi kapcsolatban él, már 10 éve. Mostani párjától van két gyönyörű kislánya és nagyon boldogok. Kérdem én, hogy bűn-e, ciki-e, hogy annak idején elvált mindkét férjétől? Most boldog és elégedett az életével, míg ha együtt marad bármelyik ex-férjével, több mint valószínű, hogy boldogtalan lett volna élete végéig.

Bocs, hogy ilyen sokat írtam és köszönöm annak, aki végigolvasta. ;)

2011. dec. 22. 23:23
 13/29 anonim ***** válasza:
Ha nem jó kapcsolatban élsz válj el nyugodtan.A kutya sem fog megbélyegezni sok házasság válással végződik.A statisztikák szerint aszt hiszem 3 házasságból 2 válással végződik manapság.
2011. dec. 23. 13:29
 14/29 anonim ***** válasza:
82%

Az a szomorú(nem pedig ciki), hogy a SAJÁT MAGUNK ÁLTAL VÁLASZTOTT PÁR mellett nem tudunk kitartani. Az egyik fél szenvedélybetegsége, félrelépése, tehát gyengesége szüli a legtöbb válást, no meg az, hogy ha elmúlt a szerelem, már nem vagyunk képesek megmaradni egy ágyban azzal a személlyel, akihez anno nem kötelességből, hanem felelős döntésből mentünk hozzá. Nem fogadjuk el, hogy a másik változik - vagy éppen a másik nem elfogadható mértékben és irányba változik.

Ha szükséges, akkor muszáj válni, mindegy, hogy ciki vagy sem. Amit nem muszáj: tiszteletlenül bánni a másikkal, megalázni, kizsigerelni, megcsalni, tönkretenni az életét.

2011. dec. 26. 10:52
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Inkább elválni, mint még több tíz évig egy nem működő kapcsolatban.

Én most ismerkedtem meg egy elvált pasival, és nem fog zavarni, hogy elvált, ha alakul köztünk valami.

2011. dec. 26. 11:05
 16/29 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kellemetlen a múlt, ha új kapcsolatod van? Ezzel az erővel ha nem első kapcsolat, akkor mindegyikről el lehetne mondani, hogy kellemetlen az előző kapcsolat, nem kell ahhoz házasság. És nem ezen múlik, hanem az egyén viselkedésén. Nyilván lehet kellemetlen, ha az illető sokat emlegeti az exét, de normális esetben nem az! Én elváltam, semmi gondom nem volt, senki nem bélyegzett meg, ha valahol szóba kerül, elmondom, hogy nem értettünk egyet fontos dolgokban, amik ellehetetlenítették a további együtt élést és már lépünk is tovább a beszélgetésben. Amikor megismerkedtem a második férjemmel, eleinte Neki kellemetlen volt, zavarta, mert azt gondolta, vissza fogok menni a volt férjemhez, mivel nekünk 10 év közös múltunk volt, vele pedig csak 1-2 hónap. De aztán szavakkal és tettekkel is elmagyaráztam Neki, hogy ilyentől ne féljen, mert soha nem fog bekövetkezni. Meg is nyugodott, már 3,5 éve vagyunk házasok és fel sem vetődik közöttünk a volt férjem, mégcsak a neve sem. :)
2011. dec. 26. 14:04
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Inkább egy korrekt válás, mint hazugság és megcsalás éveken át!
2011. dec. 26. 14:58
 18/29 anonim ***** válasza:

ma 14:04: Én írtam azt hogy kellemetlen. Látom a Te esetedben sikeresen lezárult a volt házasságos élet, viszont én lassan 1 éve szenvedek egy elvált pasival, aki nem azon az elven van, mint te, hogy jaj dehogy mennél vissza... Hanem pont az ellenkezője! Ez pedig marha kellemetlen, igen!

Tudom, hogy az én hibám, mert minek vagyok egy ilyen ember mellett, aki visszavágyódik az exfeleséghez, de a szerelem már csak ilyen rossz helyzetekbe viszi bele az embert...

2011. dec. 26. 19:11
 19/29 anonim ***** válasza:
45%
Igen ciki. Inkább nyomorogd végig az amúgy is pocsék életet egy olyan mellet akit utálsz, minthogy megbélyegezzen a nép
2011. dec. 26. 20:21
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki vagyok és sajnos tapasztalom, hogy igen, megbélyegzik azt, aki elválik. Meg jól kicsámcsogják, hogy melyik lépett félre, vagy kinek az anyja szólt bele a dolgokba, stb... aztán meg pár hét múlva jön egy újabb csoda és elfelejtik az egészet. Ugyan már, ha elhatároztad magad, tégy úgy, ahogy neked jó. Én gondolkodom rajta, de véletlenül sem az tart vissza, hogy mit mond a szomszédom:-) Nézem a gyerekem érdekeit, a folytatás milyenségét... de nem a számomra érdektelen emberek véleményét.
2011. dec. 26. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!