Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást fizetsz? Kb mennyi a nettód? Százalékosan fizetsz vagy fix összegben?
A kérdezőnek pedig:
A legjobb, ha van annyi a két felnőttben, azaz Apában és Anyában, hogy normálisan, minden körülményt figyelembe véve döntenek a kérdésben. Ha ez mégsem sikerül, akkor jön képbe a bíróság. A gyerektartás általánosan megállapított összege 15%-25% között mozog és sok mindent figyelembe vesznek a megállapítása során!
23/27
Én úgy gondolom senkire sem fröcsögtem, sőt kértem azt az egy embert aki megtette, h ne írjon többet a kérdéshez!Tudom mennyi %ban a gyerektartás, de én tapasztalatokra és véleményekre voltam kíváncsi ez ügyben!
Kedves Kérdező!
Ha így látod, akkor nem olvastad végig az összes hozzászólást. Javaslom, hogy tedd ezt, olvasd újra az egészet és meglátod egészben, amiről én írtam. És NEM, nem Neked írtam, amit írtam, hanem azoknak, akik itt írogatnak, totál eltérve a Te kérdésedtől és egymást bírálják, értékelik, kivesézik.. mindezt totál jogtalanul és ismeretlenül. Te nem írtál ilyet, kérdeztél valamit. Akkor miért veszed így szívedre, ha megpróbállak "megvédeni"? Tudod mit mondd a közmondás: "Akinek nem inge, ne vegye magára.".
Ha meg tapasztalatot akarsz, tudok egyet. Közös megegyezés alapján Apa ~250e Ft-os nettójából 40e Ft a gyerektartás. Nem jó, nagyon nem, de a béke érdekében elfogadható. Anya is jól keres, így nincs hiány.
Másik tapasztalatom pedig, ahol a bíróság döntött Apa nettójából 20% Anyának, ez 30e Ft. Ha bíróságra megy, akkor ne nagyon érdekeljen más, csupán a százalékok, mert hidd el, gyakorlatban is így lesz.
Az én volt férjem a 160 ezres nettóból a 15 ezret is sajnálja... pedig gyesen vagyok egy 1 éves kislánnyal, dolgozni még nem tudok, simán hagyja hogy éhenhaljunk 37 ezer forintból.. :(
Jó ügyvéd kellene :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!