Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást fizetsz? Kb mennyi a nettód? Százalékosan fizetsz vagy fix összegben?
20%, havi 25 ezer forint.
Bíróság ítélte meg, de a volt feleségem még ezt is kevésnek tartotta + asszonytartást követelt amire szerencsére a bírónő csak kiröhögte.
A mai napig próbál plusz pénzeket kéregetni ilyen-olyan kifogással, hogy iskolakezdés, betegség stb., pedig ő jól él az új barátjával saját lakásban, mi meg a feleségemmel albérletben kínlódunk...
Ha valami kell a fiamnak azt megveszem, de a volt nőmet nem fogom pénzelni.
40 ezerrel kezdeni? És aki minimálbért keres? Szállj már le a földre.
Jajj de ki nem állom az ilyeneket..
Az én férjem 20 ezer forintot fizet 2 kislánya után. Ez a bíróság által megítélt minimum. De mielőtt elítélnétek teljesen...mi utánna érdeklődtünk az iskolában és az óvodában, hogy mi mennyibe kerül. A gyerekek havi költségei beleférnek havi 20 ezer forintba. Oviban ingyenesen étkezik a kisebbik, a nagyobbiknak a suliba 5000 ft a menza. Tehát tőlünk kapnak havi 20 ezer forintot, a nagyobbik lányra jár 14700 ft családi pótlék, a kisebbikre 25 ezer forint családi pótlék, mert az anyuka elintézte az orvosi papírt, hogy tartós betegnek nyilvánítsák. Akkor számoljunk csak: 20 ezer , 14.700 ,eg 25 ezer forint. ez összesen 59700 forint, amit csak a gyerekekre kap havi szinten. Ebből szerintem bőven futja különórákra (amikre nem járnak a gyerekek), gyógyszerre, ruhákra és még szerintem a rezsibe is marad. Bár szerintem a rezsit nem a különélő félnek kellene a számlájára írni, mert nehogy már mégegy családnak a rezsijét is ő fizesse, amellett, hogy neki viszont nehéz a mindennapi megélhetése. Akihez kerül a gyermek, ővé a rezsi is. A havi 60 ezer forint mellett az anyuka még mindig akar kérni pénzt, mert ez neki nem elég. De a bíróság nem fogadta el az emelést!
Emelett viszont nem engedi, hogy beleszóljunk a gyerekek életébe, iskolát, óvidát egyedül választott, lakcímet egyedül módosított az apa megkérdezése, beleeggyezése nélkül. Pedig az apának is megvan a szülői felügyeleti joga. A bíróság nem szünetelteti, és nem vonta meg. Lehet ítélkezni, azt nagyon könnyű.
"25 E baromi kevés, nem csodálom, ha kevesli! Ma kb 40 E-től kellene kezdődni a Gyt. összegének.(az én fiamnak csak az utazás és a menza 20 E, hol van még a szünetben, hétvégén kaja, ruha, rezsi, egyéb háztartási dolgok, nemhogy gyógyszer, nyaralás, tábor, sport,szórakozás, félretett pénz az életkezdéshez! Minek kellett a gyerek, ha most meg cserben hagyod?!"
Ha ő 25-t ad, akkor az anyának is ennyit kell költenie a gyerekére. Nehogy már megmagyarázd, hogy 50ezer forint nem elég havonta egy gyerek fenntartására!
Mi évekig éltünk apám 120ezres fizetéséből 5-en (szóval a szüleim, 2 tesóm és én), mégsem szenvedtünk semmiben hiányt. Az fejenként 24ezer forint. Bár megjegyzem, így sem lett felélve az egész és itt egy nagy családi házról volt szó, több macskával, 1 kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!