Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felhasználhatok e-mailt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felhasználhatok e-mailt a tárgyaláson, ha a férjem nem tud róla?

Figyelt kérdés
A férjem megcsalt, elég csúnya módon. Az e-mailjét lementettem, de vajon felhasználhatom a bíróságon bizonyítékként, ha nem tud róla? A barátnőjével levelezgetett...
2011. nov. 17. 09:35
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
egy ügyvédet kérdezzél....de szerintem igen....
2011. nov. 17. 09:36
 2/42 eszta41 ***** válasza:
100%

Nem vagyok biztos benne. Hangfelvételt sem használhatsz fel, csak akkor, ha a beszélgetés elején közlöd a másik féllel, hogy készíted. Az e-mail az levél. Más levelét elolvasni a tudta nélkül: levéltitok megsértése.

Nem téged bírállak, félre ne érts, a szerintem hivatalos álláspontot próbálom meg leírni.

Viszont a fénykép úgy tudom elfogadott. (pl. nyilvános helyen készített, de mégis olyan, amiből egyértelműen látszik, hogy nem csak barátok.)

2011. nov. 17. 09:45
 3/42 A kérdező kommentje:
Ettől félek én is, hogy esetleg bajom lesz belőle. Ügyvédem természetesen van, meg is fogom kérdezni, csak nem akarom most ezzel zargatni. Fotó van, de az már akkor készült, mikor mi külön voltunk. A levelezés pedig arról az időszakról szól, mikor az esküvőre készültünk, valamint utána a fiamat vártam. Mondhatom azt is, hogy akkoriban néztem meg, csak nem szóltam addig. A jelszavát pedig tudtam, ő adta még meg. Csak én korrekt voltam, soha nem kutakodtam, most viszont kell valami bizonyíték, ezért tettem meg.
2011. nov. 17. 09:50
 4/42 anonim ***** válasza:

fel ám

mi ellenünk is felhasználtak e-mail, igaz ott a vagyonmegosztásnál voltak gondok

megcsalás meg ilyesmi nem volt

2011. nov. 17. 09:51
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

A megcsalás nem számit, a válást ettöl függetlenül kimondják, ha akarod. A mai gyakorlatban nincs olyan, hogy ki a hibás, más értelme meg nincs.

Ha viszont te belemászkálsz az email-jeibe, akkor azzal mgadat minösited, és adott esetben te kerülsz hátrányba - ugynis az ilyen indiszkréció LEGALÁBB akkora vétség házasságon belül, mint a megcsalás.

A vagyonmegosztásban sem számit, hogy valaki megcsalta-e a másikat, hanem csak az anyagi viszonok, illetve a magánvagyon az, ami alapján döntenek.

2011. nov. 17. 09:55
 6/42 anonim ***** válasza:
90%

Nem,mert ahogy előttem is írták van egy olyan hogy "levéltitok megszegése"..

178/A.§ (4) "Aki magántitok jogosulatlan megismerése céljából hírközlő berendezés útján, illetőleg számítástechnikai rendszeren másnak továbbított közleményt, adatot kifürkész, és az észlelteket technikai eszközzel rögzíti, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2011. nov. 17. 09:55
 7/42 anonim ***** válasza:
09:51-es: ha a vagyonmegosztás során "ügyeskedik" valaki, az természetesen számit, de a megcsalás nem.
2011. nov. 17. 09:56
 8/42 A kérdező kommentje:

Igen, sejtettem, hogy így van. Én nem is akarok mást, csak, hogy a bírónőt megnyerjem. Nincs vagyoni vita, a gyerekkel kapcsolatban szeretnék elérni egy-két dolgot. Pl. hogy ne vigye el már 1 évesen, meg ilyenek. Semmi komoly, csak gondoltam, hátha ez is egy eszköz.

Ha a jelszavát ő adta meg, akkor sem számít? Van egy sms-em, amiben ő maga adja meg a belépési adatokat.

2011. nov. 17. 10:01
 9/42 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez volt. nálunk párom az előző feleségéről talált komprommittáló leveleket, hogy évek óta félrelép. közvetlenül párom sem mutatta be a leveleket, ahenm úgymond megrebesgette a bíróság előtt, hogy birtokában vannak ilyen levelek, ám az obszénitása miatt ezeket nem mutatja be, amennyiben a felesége tagadna midnent, és a bírüság igényt tart rá akkor bemutatja a leveleket. ez ugye arra volt jó, hogy feleségem már tagadni nem mert semmit, a bíróság előtt meg az volt a jó, hogy a bíróság tudja hogy birtokban van a levél, tehát bármikor bemutatható. tehát szerintem tartsd meg a leveleket, esetleg legyen nálatok a tárgyalásokon, és inkább csak említsétek meg, hogy amennyiben szükségesnek érzi a bíróság akkor betudjátok mutatni!!
2011. nov. 17. 10:03
 10/42 anonim ***** válasza:
20%
szerintem vannak bizonyos esetek amikor nem számít tipikus levéltitok megsértésének. pl.nem mindegy hogy a főnököd e-mailjét töröd-e fel, és onnan szedsz le infókat vagy a házastársadtól,mert nyilván sejted, hogy rossz úton jár, és megakarsz róla bizonyosodni. én ezt nem tartom akkora hibának. nálunk is pl.anyuka hagyta úgy a gépet hogy simán párom betudott utána lépni. egyszerűen elfelejtett kijelentkezni vagy a nagy szerelem vehette el az eszét, hogy elfelejtett kijelentkezni, vagy titkon legbelül akarta hogy lebukjon és végre "szabadulhasson" páromtól!! ezt nyilván csak ő tudhatja.
2011. nov. 17. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!