Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hány éves voltál, amikor a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hány éves voltál, amikor a szüleid elváltak?

Figyelt kérdés

Én egy 14 éves lány vagyok és az anyukám kb. 2 hete bejelentette, hogy elakar válni az apukámtól, mert már nem szereti és boldogtalan mellette:((

Apum nagyon-nagyon szereti anyumat de tiszteletben tartja a döntését és már másnap reggel elköltözött:((

Van még egy ikertesóm(fiú) és egy 8 éves öcsém..

Apukámmal meg csak szombaton találkozhatunk..:(

Ti, hogy dolgoztátok fel a szüleitek válását?Hány éves voltál akkor?Most mennyi vagy?És most milyen az életed?

Köszönöm előre is:)

2011. okt. 23. 15:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én 10 éves voltam amikor a szüleim el akartak válni mert nem szerették egymást. Akkor a tesómmal azért sírtunk, hogy maradjon itthon apukám de így 21 éves fejjel azt mondom, jobb lett volna ha elválnak. Nagyon rossz volt ilyen családban felnőni ahol folyton ment a gyűlölködés, veszekedés, ordibálás. Kicsit úgy érzem, hogy emiatt el is lettem rontva...

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos h rossz ötlet a válás ha már nem jó a kapcsolatuk.

2011. okt. 23. 15:58
 12/27 anonim ***** válasza:
Ötéves voltam, amikor apám a luvnyájához költözött.
2011. okt. 23. 15:58
 13/27 anonim ***** válasza:

12-13.

Nem is tudom... sokat veszekedtek akkor már olyan 1-2 éve, szóval nem volt derült égből villámcsapás. Furcsa, de annyira nem viselt meg, apukámmal most is akkor találkozok, amikor akarok.

Bár visszagondolva, ez is furcsán ment le, eleinte alig mentem fel hozzá, mert szokatlanul, idegenül hatott, anyám "küldött át" szinte. Nem is tudtam, mit csináljak, alig váltottunk pár szót.. (ő sem a szavak embere, és ezt örököltem tőle:) Aztán eltelt 1-2 hónap és utána jött egy olyan szakasz kb egy ősz/tél ideje, amikor elég sokat feljártam apuhoz, hetente többször délután, csak úgy, vagy leckét csinálni meg hasonlók. Aztán ez is elmúlt, és most is felnézek azért, talán kicsit bűntudatom is van, ha sokáig nem megyek.

2011. okt. 23. 16:02
 14/27 anonim ***** válasza:
30 éves voltam 35 évet éltek együtt , volt jó és rossz idő szak az életükben ,és mégsem hagyták el egymást még az Úr magához nem hívta édes apámat!!! de ez talán még rosszabb nekünk gyerekeinek mintha elváltak volna!!!
2011. okt. 23. 16:03
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
16 vagyok, most válnak, szörnyű, de ettől leszek erős, és nem hagyom hogy az ő életük miatt én rosszul érezzem magam. majd lesz valahogy.
2011. okt. 23. 16:14
 16/27 anonim ***** válasza:
Amikor nyolc voltam anyám elköltözött, apámtól és tesóimtól (volt még egy idős(ebb) rendes rokon nő a háznál). De sajnos (amúgy imádom őket) újra össze költöztek és csak 12 és fél évesen váltak el. Na az a négy és fél év sz@r volt. Apám nagyon békés, ->soha<- nem ivott. egy pofon volt az egész családban összesen, amikor a kamasz bátyám majdnem kinyírta magát egy balesetben ahol ő volt a hibás. És mégis a viták és a hangulat miatt az a négy és fél év napi pokol volt.
2011. okt. 23. 16:14
 17/27 anonim válasza:
én 6 éves voltam mikor elváltak. Én 2 hetente szombaton találkozok apukámmal, de van hogy gyakrabban.Most 17 vagyok és anyával élek.
2011. okt. 23. 16:18
 18/27 anonim ***** válasza:
80%

A húgom 6 éves volt,én 13,a nővérem 14 éves volt amikor elváltak a szülők.Mi nagyon örültünk neki,és engem meg a nővéremet a bíró meg is kérdezte,hogy kinél akarunk lenni.(húgomat nem,mert ő kicsi volt,de ő oda ment ahová mi mentünk,így nem voltunk szétválasztva)Mindhárman apuhoz kerültünk,de nem sok minden változott.Ugyanis a bíró 1 szobát anyánknak ítélt,azzal hogy valahol neki is élnie kell,és a szoba kiváltható ha apám biztosít neki szoba+konyhás lakást.Így bár elváltak továbbra is a nyakunkon maradt,és legalább 3-4 éven át megkeserítette az életünket.Ám egy nap fogta magát és lelépett apám egész havi fizetésével..Akkor végre jó időszakok jöttek.

Jelenleg én 39 éves vagyok,a húgom 32,a nővérem 40 éves.A nővérem ha lehet rangsorolni akkor azt mondanám,hogy a gazdag rétegben van benne.(vagy ahogy mi mondtuk régen a felső tízezerbe)Én külföldön élek,elég nyugis körülmények között.Nincsenek gondjaim,így nincs miért panaszkodnom.A húgomnak cukrászdája van,ami elég jól jövedelmez neki,és ezzel biztosítja a lánya jövőjét is.Szóval mindhárman jól élünk.Mindhárman igyekszünk támogatni,segíteni apánkat aki ma már idős nyugdíjas ember.Amikor 65 éves lett vettünk neki egy kis kertes házat ami mindig is az álma volt.Anyagilag is rendszeresen támogatjuk,hogy amíg él,ne szenvedjen hiányt semmiben.Megérdemli,mert nélküle senkik lennénk.Ő nevelt fel minket..

Anyámat azóta sem láttam.Bár tudom hol lakik,de nem érdekel.Nem kellettünk neki,így felnőttként már nincs rá szükség..

2011. okt. 23. 16:20
 19/27 anonim ***** válasza:
49%

Én 12 voltam hugom 10 mikor elváltak.Elötte voltak otthon veszekedések tányér törés, nagyobb veszekedés.Semmilyen traumát nem okozotak még ezek se nem hogy a válásuk.Nem nagyon érdekelt minket, pedig még bíróságra is bevittek minket olyan idősen.Le se sz*tuk.:D

És most is jól vagyunk csak külön költöztünk rá egy évre, Faterral meg mind ketten jóba vagyunk.

(Nem a mi dolgunk hogy elváltak, attól mi még ugyan úgy jóba vagyunk)

Szóval nemtom ezen mit kell feldolgozzni, de gondolom mindenki más és más.:)

2011. okt. 23. 16:23
 20/27 anonim ***** válasza:

16 éves leszek decemberben, 12 éves koromban váltak el a szüleim. Most anyával és a 18 éves nővéremmel élek. Sokkal jobb apám nélkül, mert sokszor részegen jött haza, és féltem, hogy bánt. De szerencsére nem tett semmi rosszat velem. Azóta nagyon ritkán látom, de nem is hiányzik. Soha nem volt köztünk apa-lánya kapcsolat, mert mindig dolgozott. Kisgyerekként is keveset volt velünk, mondhatni a munkájának élt/él.

Én hamar feldolgoztam, mert tudtam, hogy így jobb lesz. De örökre nyomot hagyott bennem az a pillanat, amikor anya elmondta nekünk, hogy el akarnak/fognak válni.

Jelenleg teljesen jól megvagyok apám nélkül, boldogok vagyunk hárman.

Sok erőt, kitartást kívánok neked! Nehéz lesz, de az idő segíteni fog. Egy év biztosan kell, hogy feldolgozd, főleg, ha jó a kapcsolatod apukáddal.

16/L

2011. okt. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!