Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ásó, kapa, nagyharang válasszo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ásó, kapa, nagyharang válasszon el egymástól?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, a kisfiam egy éves, kicsit több,mint másfél éve házasodtunk össze a férjemmel. Ebből kiderül, hogy ekkor már terhes voltam... 4 éve voltunk együtt és valószínűleg, ha nem estem volna teherbe, akkor nem jutott volna eszünkbe még összeházasodni, elég bizonytalan lábakon állt ekkor a kapcsolatunk. A férjemnek a gyermekünk születése után 1 hónappal szeretője lett, akivel fél évig tartott a viszonya, majd minket választott, bár szeretetből és kötelességtudatból, de nem szerelemből és nem hiszem, hogy nagyon boldog lenne. Azóta építgetjük a családi életünket, nevelgetjük a gyerekünket és az egész szörnyű. Boldognak kéne lennünk és a férjem igazán igyekszik, ahogy én is, de egyszerűen úgy élünk egymás mellett, mint két idegen, aki szerződést kötött egy gyermek felnevelésére. Látom rajta, hogy másra vágyik, más életre, ahogy én is. Kedves Asszonyok, akik már hosszabb ideje házasságban vagytok... Mit tanácsoltok? Ha voltatok már hasonló helyzetben...
2011. okt. 20. 11:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
szerintem jobb lenne külön válnotok.mindketten fiatalok vagytok kezdhettek új életet és lehettek még boldogok.ha nem vagytok együtt azok,ez idővel csak rontja az egészet.a gyerek is kicsi még könnyen alkalmazkodik.de nőni fog és lassan megérti mi zajlik körülötte és ő sem lesz boldog gyerek.tapasztalatból tudom,szüleimmel ez volt.idővel a közöny gyűlöletté fajult és gyerekként borzasztó volt megélnem.és nektek sem jó.mert előbb-utóbb eléri azt a szintet,hogy nem lesztek képesek hinni a másik nemnek és nehezebb lesz új életet kezdeni.szerintem addíg kell elválni amíg képesek vagytok ezt korrekten csinálni veszekedés és cirkusz nélkül.mennyivel jobb jóviszonyban lenni (a gyereknek is) mint gyűlölködni.lépnetek kell!!!
2011. okt. 20. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
12:15-nek igaza lenne, ha ők egymást választották volna. Csakhogy szó nem volt esküvőről, csak jött a baba...
2011. okt. 20. 12:28
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem értem minek a mai világban akármi miatt is összeházasodni - főleg ebben a kedves országban - egy jogi békjó csupán nameg bazinagy képmutatás a rokonok felé.
2011. okt. 20. 12:29
 14/20 anonim ***** válasza:

Lángoló szerelmek jönnek-mennek, de férjet egy életre választunk (jó esetben)

Írtad, hogy igyekszik, szóval ő próbálja menteni, amit lehet.

Ez jó! Szerintem így esélye van a dolognak. A házasság egy hosszútávú szerződés, amiben lesz még probléma, lapos időszak, és veszekedések is. A lényeg, hogy igyekeztek, szeretitek egymást, így meg mindent meg lehet oldani.

Én azt tanácsolom, emiatt ne váljatok el, mert nem lehet minden nehézségből kimenekülni, megoldani kell.

Utazzatok, álmodozzatok, kiránduljatok, romantikázzatok és hidd el a szenvedély is vissza fog térni.

28/n (6éve házas)

2011. okt. 20. 12:51
 15/20 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:29

Egyetértek, csak gyerek miatt házasodni képmutatás, illetve fölösleges. Maga a házasság nem az, ha találsz valakit, aki érdemes rá. És érdemesség alatt nem azt értem, hogy "Jujj, már fél éve együtt vagyunk és még mindnig érzem a pillangókat a gyomromban, Ő az igazi!", ez ugyanis elmúlik (ha tetszik, ha nem). Azt értem alatta, akive érzed, hogy barátok is vagytok, nemcsak hálótórsak.

Szóval, kedves kérdező, szerintem vagy váljatok el, vagy ha a jogi herce-hurca (és némelyeknél a család rosszallása) nem bejövős, papíron maradhattok együtt, az nem kötelezi egyikőtöket sem a hűségre... A gyereket meg ne féltsd, sokkal erősebbek, mint a felnőttek, csak ne legyen körülötte állandó balhé :)

2011. okt. 20. 12:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

14 évi házasság (18 évnyi ismeretség)után váltunk el, két pici gyerekkel (2 és 4 évesek voltak).

Most utólag azt gondolom, hogy nem lett volna szabad hozzá sem mennem, de ezt akkor is láthattam volna HA:

1. nem azt látom otthon, hogy tűrni kell, bármilyen is a másik

2. nem azt mondják, a többi sem jobb - NEM ÍGY VAN

3. valaha is beszélgetünk arról otthon (boldog családi légkör ha-ha:)), hogy milyen is lesz az ha szerelmes leszek, együtt élek valakivel.

Voltak a házasság alatt hullám hegyek és völgyek. Ez szerintem mindenkinél így van. Miért nem működött mégsem? Mert azt hittem, hogy normális az, ha nem értünk egyet. Normális, ha vitáinkat hangos szóval rendezzük. Normális az, ha valami nem tetszik a másikban, akkor meg akarom változtatni és ő is ezt teszi. Most már tudom, hogy nem normális. Létezik olyan, akit el lehet fogadni OLYANNAK, AMILYEN ÖNMAGA VALÓJÁBAN, és nincs DE......

Ha nem tudod elfogadni, akkor hosszú távon sok küzdelem és feszültség árán lehet együtt maradni. A gyerek képes elfogadni azt a környezetet, amit ti teremtetek. Nem fog lelki problémát okozni, ha gyűlölködésetek nélkül érzi mindkettőtök részéről a feltétel nélküli szeretetet, amit egy szülő nyújtani tud, függetlenül attól, hogy egy lakásban éltek-e vagy sem.

Azt azonban érdemes tudnod, hogy sok-sok válás ide v. oda, a társadalom még mindig 'megbélyegzi' a gyerekét egyedül nevelő szülőket. Nehezebb állást találni, ha van állásod ott helyt állni. Elvárni egy másik embertől, hogy ne csak téged fogadjon el, hanem a gyermekedet és az őt láthatásra vivő exedet, a kettőtök között létrejött gyermeknevelési egyezséggel.

2011. okt. 20. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
Annak semmi értelme, ha csak idegenként éltek egymás mellett.... A gyerek miatt sem. Magatok miatt kellene együtt élnetek. Hidd el, a gyereknek is jobb egy különélő anya és apa, mint egy egy fedél alatt, de nem együtt élő szülők. A gyerek gyerek, nem hülye.
2011. okt. 20. 15:07
 18/20 anonim ***** válasza:
a gyerek még pici. most váljatok később sokkal rosszabb lesz neki
2011. okt. 20. 15:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Na én 3 gyerekkel jutottam ide+egy elfelé igyekvő férjjel, nemhogy helyrehozni akarná. Lassan a nő bennem a gyűlölet, egyszer csak utána repül a nagykés, mert új életet innen már nem lehet kezdeni,ráadásul még rokonok sincsenek. Szerintem addig dönts, amíg ott van a másik lehetőség is, nem kell várni az x. gyerekig és 40 éves korig. Bár azzal kalkulálj, hogy egy gyerekkel is nagy hátránnyal indulsz a társkeresésben, de legalább még esélyesen.

Te már egyáltalán nem tudod elképzelni, hogy vele légy boldog? Akkor mindenképpen lépj, minél előbb.

2011. okt. 20. 20:51
 20/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy egy megcsalás nem csak az egyik fél "hibája", el is kell oda jutni, de én nem tudok megbízni már benne, ha most előfordult, megismétlődhet, nem akarok megcsalt feleség lenni, aki főz, mos, takarít, gyereket nevel, míg a jó percek a férjemből egy másik nőnek jutnak és otthon meg jár, mint a Lázár és látom, hogy nem örömből van velem... Szóval úgy érzem nem. Nem tudok így boldog lenni én sem.
2011. okt. 20. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!