Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt élettársamnak a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt élettársamnak a volt barátnője lehet tanú?

Figyelt kérdés
a voltélettársam elvette a fiamat tőlem úgy hogy lefizette a szociális munkást és a volt barátnője tanúskodna ez érvényesnek számít?
2011. okt. 17. 15:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Elég hihetetlen a történet, vagy nagyon leegyszerüsítetted. Én még nem nagyon hallottam olyat, hogy egy gyerek elhelyezését szociális munkásokra bíznák.

Elvben bárki lehet tanú bírósági ügyben, max. kérheted a vallomása figyelmen kívül hagyását elfogultság miatt.

"A tanú meghallgatásának fontosabb eljárási szabályai

Fontosabb eljárási szabályok:

- a meghallgatás kezdetén meg kell állapítani a tanú személyazonosságát,

- a tanúnak nyilatkoznia kell arról, hogy az ügyfelekkel milyen viszonyban van, nem elfogult-e, a tanú esetleges elfogultságát megalapozó tényt a nyilatkozat alapján a jegyzőkönyvben rögzíteni kell (az elfogultság - pl. barátság, haragos viszony, elszámolási vita, perben állás - nem akadálya a tanúvallomásnak, de a hatóságnak mérlegelnie kell ennek jelentőségét)..."

Ebben az esetben elég egyértelmű lenne az elfogultság.

2011. okt. 17. 15:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Ja, közben láttam, hogy a volt élettárs melletted tanúskodna majd, ha jól értettem. A fiad apja, (vagy az ügyvédje) elfogultságra fog hivatkozni. Nem túl szerencsés gondolat épp őt kérni ilyesmire. A saját családodban, vagy ismeretségi körödben nincs olyan, akit tanúnak kérhetnél, és nem tudnak belekötni a személyébe?
2011. okt. 17. 15:45
 13/20 A kérdező kommentje:
igen csak röviden leírtam mert ez egy naaaaaaaaaaaaagyon hószú történet... én vajdasági vagyok és itt törten mind ez... itt a bíróság a szociális központ véleményét veszi figyelembe , kérelmeztem másik szociális központot és ok azt mondtak h nálam a helye de a bíróság meg is az első szociális központ véleményét vette figyelembe aztán kérelmeztem egy psihologus véleményét ok is azt mondtak h nálam a helye de semmi eredmény a bíróság az első szociális központnak a véleményét fogadtak el pedig kihangsúlyoztak (az első szociális központ) h nálam jobbak a feltételek jobbak a körülmények de ok meg is az apának ítélik mivel azon a helyen nőt fel a fiam...
2011. okt. 17. 15:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Törvény szerint minden nagykorú, azaz a 18 életévét betöltött cselekvőképes személy lehet tanú. A 18. születésnapon nem, utána igen.

Az érzelmi gubanc miatt, amiről írsz, talán szerencsésebb volan egy kívülállót választani tanúnak.

2011. okt. 17. 15:49
 15/20 A kérdező kommentje:
a volt élettársam az apa a fiamnak! és az ö volt barátnője tanúskodna...
2011. okt. 17. 15:49
 16/20 anonim ***** válasza:

1. Ezek szerint ő az apa, így már kicsit más a helyzet. Nem egy idegennek adták a gyereket.

2. Természetesen mindenki lehet tanú. Hogy a csudába lehetne már olyan tanút találni, aki nem elfogult valamennyire (most ezt a normális keretek között értem, tehát, hogy valamilyen szinten belelát a dolgokba), ha egyszer pont az a dolga, hogy elmondja, mit tapasztalt? Ez értelemszerűen egy családi barát, rokon, vagy ilyesmi lehet csak. Az utcáról behívott idegen ember nyilván érdektelen, de mit tud mondani?

2011. okt. 17. 15:51
 17/20 A kérdező kommentje:
a volt párom(a gyermek apja)lefizette a szociális központot hogy mindent tegyenek meg hogy neki ítélje a bíróság a fiunkat amit sajnos sikerült is , a volt barátnője pedig tanúskodna és elmondna eszt a bíróságnak tud neveket meg mindent...
2011. okt. 17. 15:56
 18/20 anonim ***** válasza:

Közben látom a szövegedet, tehát kiegészítem az enyémet, hogy ne legyen félreértés: a Magyar Köztársaság hatályos Polgári Törvénykönyve szerint érvényes az, mait írtam előbb.

Ha vajdasági magyar vagy és itt élsz Magyarországon, mint magyar állampolgár (letetted az állampolgérsági esküt), akkor a magyar jogrend érvényes rád, ha nem, akkor a szerb vagy horvát, vagy egyéb; ha a perben különböző állampolgárok érdekeltek - azaz pl. az élettársad magyar állampolgár -, akkor az még érdekesebb.

Azért néztem, hogy mi a kérdés, mert meglehetősen homályos, amit írsz.

De esküvői tanú a magyra törvények szerint az lehet, ahogyna írtam. Mindenki, aki előttem azt írta, hogy bárki, az rosszul tudja. Nem lehet bárki tanú.

2011. okt. 17. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Na jó, hagyjuk. :( Látom, hogy nem is esküvői tanúról van szó. Miért nem fogalmazol pontosan?!

Szerintem kérdezd meg szépen az ügyvédet az ügyben, az majd mindnet el fog mondani.

2011. okt. 17. 16:01
 20/20 A kérdező kommentje:
jaj.... most akkor a voltbarátnője lehet tanú vagy nem!
2011. okt. 17. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!