Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem nem nyugszik. Mint már írtam egyszer-kétszer ő el akarja venni tőlem a fiam. Most nem mivel belém rúgni, csak azzal hogy az élettársamnak a válási peranyagát szeretné ismertetni a bíróságon. Mit tegyek?
Nem akarlak megbantani, de talan varni kellett volna ezzel az uj kapcsolattal addig, amig befejezodik a valopered!
A masik, hogy az elettarsad, az elettarsad, nem pedig a gyermeked gyamja, s eltartoja!
Nem kellene osszekeverni az erzelmeket, a gyermek nevelessel, vagy eltartasaval.
Ha van m. helyed, sajat fizetesed, akkor ne aggodj, mivel a gyermekedrol gondoskodsz, ellatod!
Alkoholista, drogg, mentalis betegseg, ha ez jelen van az eletedben, akkor felhetsz, vagy ha ehezik a gyermeked, s nem tartod tisztan, nem gondoskodsz rola!
ne pazarold az energiadat feleslegesen, legyen onbizalmad, es tudd azt, hogy a volt ferjed most szenved, es most mindent megtesz, hogy beled rughasson! De Neked kell azzal tisztaban lenned, hogy tehetetlen veled szemben, tehat legy eros!
köszönöm!
Csak tudod, már január óta ez van. Most az óvónőket is beidéztette, miszerint nem mondtak azzal igazat, hogy én ellátom teljes mértékben a gyereket. tiszta égő!!! meg még sorolhatnám!! Már fogytán van az erőm, most bizonyítom kell hogy semmirekellő voltam!
Figyelj, ha ennyire jó az anyagi helyzeted, tényleg nem kell félned. Az egy dolog, hogy ő mivel fenyegetőzik, de a bíróságot nem fogja érdekelni az élettársad anyagi helyzete, ha TE el tudod tartani a gyerekedet (ami tényleg nem az élettársad feladata, így nem tudom, mire gondolt a férjed úgy mégis).
Szóval csak nyugodtan ismertesse, hacsak olyan dolog nem derül ki az élettársadról, ami miatt nem engedik vele egy háztartásban élni a gyereket (pl. alkoholista, drogozik, verte a feleségét stb.), senkit nem fog érdekelni, hogy mi van a peranyagban. Az sem döntene el semmit, ha az élettársad történetesen le lenne égve, mert nem az ő anyagi helyzete számít, hanem a tiéd.
Azt meg, hogy el tudod-e tartani a gyereket, majd a bíróság eldönti. Hidd el, rondábbnál rondább válópereket láttak már, tudják, hogy a felek mindent elkövetnek azért, hogy a másikat rossz színben tüntessék fel. A bíróság objektíven fog dönteni.
Úgyhogy legyél nyugodt, ha minden úgy van, ahogy leírtad, nem fogják neki ítélni a gyereket.
hát újra erőre kell kapjak, de nagyon. Rengeteg mocskon mentem már keresztül, és nem tudom hogy mi jöhet még!
Csak azért megy a fiúnkért, mert ő szerinte nem biztosítanám neki a láthatást, pedig írásba van foglalva, hogy akármikor láthatja, csak előtte egyeztessen velem. De neki ez nem jó, de ha viszont neki ítélik a gyereket akkor nyugodt lesz. Majd fizetem neki a gyerektartást , de én tanuljak a gyerekkel és főzzek meg stb , meg törődjek vele, hétvégén meg majd ő, de azért én fizessek. Szerintetek normális??
Az hogy ő is akarja a gyereket, teljesen jogos, a módszer viszont nem.
Annak, hogy a te párod miként bánik a saját gyerekével, semmi köze a ti válásotokhoz, úgyhogy ez a módszer nem fog bejönni, mert a bírót nem fogja érdekelni, hiába is csatol be bármit, mondván nem tartozik a tárgyhoz, ha nálad helyezné el a gyereket, akkor neked kell eltartani, nem pedig az új pasidnak.
Azon viszont érdemes lenne elgondolkodni, hogy a bíróságok bármennyire is nőpártiak, az apának a törvény szerint ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint az anyának.
Úgy látom, hogy hasonló az esetünk, eltekintve az új baráttól.
Kérj igazságügyi pszichológiai szakvéleményt és mindig légy résen. Az én férjem is folyamatosan "beadványozik".
Ha a gyermek még nincs elhelyezve, akkor a Gyámügyi Hivatalhoz menj be és kérd a segítségüket. Bár bírósági szakaszban lévő ügyeknél már nem tudnak segíteni.
A bíróság nem fogadja el azt, hogy szerinted te vagy a jobb szülő. Ő laikus, s nem is érdekli. Kérd a szakvizsgálatot.
Az előző kapcsolat -jogilag- nem tartozik elszámolással az újban. Viszont a "nevelőszülő" személyisége nagyon is sokat számít. Ha biztos vagy abban, hogy mentálisan egészségesebb a jelenlegi párod, mint az exférjed, akkor kérheted, hogy őt is vonják bele a vizsgálatba. A gyermek kihez ragaszkodik jobban? A régi vagy új párodhoz?
A volt férjed hogy jutott hozzá a jelenleg párod anyagához?
Csak tud a dologról vagy van is a kezében valami?
A Bíróság nem fogja kikérni a párod anyagát a gyermekelhelyezéshez, mert nincs köze hozzá jogilag.
Viszont a gyermekelhelyezésnél az új kapcsolatot is figyelembe veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!