Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt férjem nem fizeti azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt férjem nem fizeti azt az összeget, amit a Bíróság megítélt és csak a vállát vonogatja, mivel a barátnője kezeli a pénzüket és mindig elkölt mindent, így nem jut a lányunkra pénze. Hova fordulhatok ezügyben?

Figyelt kérdés

A Bíróság megítélte a gyerektartást és a visszamenőleges tartásdíjat is, mivel miután külön költöztünk egy forintot sem fizetett a gyerekére.

Miután lezárult a válás, utána elkezdett fizetgetni, jön is egy összeg minden hónapban, de közel sem azt az összeget fizeti, amit í Bíróság megítélt, mert a volt férjem barátnője a kasszás náluk és az összes pénzt úgy osztja be, hogy nem állítólag nem jut pénz a gyerektartásra. A volt férjem pedig elhiszi ezt neki.

A volt férjem dolgozik rendesen, keres 150-160e forintot, de persze ennek nagy részét feketén kapja. Ha a fizetéséből kértem volna a letiltást, akkor csak papíron kirúgták volna. Persze nekik cigire, meg ilyenekre bővel jut pénz, és egyébként a határidőt sem tartja be. Rendszerint 3 héttel később fizet, mint az utolsó határidő.

Ki tudja ezt behajtatni rajta? Amiatt szeretném, mert ezen kívül sehogy nem gondoskodik a lányunkról, találkozni is alig találkozik vele, mert a barátnője mindig lefoglalja.

2011. júl. 12. 14:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Bírói végrehajtás. Szólj neki előre, hogy ezt fogod kérni, az szokott hatni. Ugyanis ekkor a lakást is elviszik a fejük fölül. Vagy mosógépet, bármit.

Szóval ronda dolog, szólj neki előre.

Bíróságon tudsz tájékozódni erről. (akár a titkárságon is)

2011. júl. 12. 14:54
 2/10 anonim ***** válasza:
2011. júl. 12. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit tudsz tenni, hogy a HIVATALOS fizetéséböl letiltattatod a megitélt összeget - ha neki nem teszik, akkor fizessen önként. Annyit megérne, hogy ELÖTTE közlöd vele, hogy ha a következö hónaptól nem fizeti a TELJES tartásdijat, akkor hovatalos útra viszed a dolgot - de ha ez sem hat, akkor TÉNYLEG lépned kell. (Azt meg nem hiszem, hogy ha kéred, akkor papiron kirugják - mert ha feljelented, akkor nemcsak ö, hanem a munkaadója is ráfizet. Ezt akár a fönökkel is közölheted - ha ö ezentúl CSAK feketén akarja dolgoztatni, akkor neki is elég sok baja lesz belöle.)
2011. júl. 12. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanám a volt férjemnek, hogy mit tervezek. Most figyelmeztetem utoljára, a következő elmaradásnál lépni fogok. Tehát: kérni fogom, hogy a fizetéséből tiltsák le a gyerektartást, ha papíron kirúgatja magát, hetente jelentem fel feketemunkáért a cégét. Ebből ugye már ő is tudja, hogy valóban kirúgják. Olyan ostoba kifogást, hogy a csaj kezeli a pénzt, egy óvodással próbáljon megetetni, alapban annyival kevesebbet adjon a nőnek, amennyi a gyerektartás. Ha gyereket gyártani volt ideje, akkor erre is legyen fizetésnapon tíz perce. (ezt a mindent a nőre kenő maszlagot meg ne vedd be, a gyerekét ő sz@rja le, nem a nő, annak semmi köze ehhez)
2011. júl. 12. 15:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Többször szóltam már neki, hogy jó lenne, ha kicsit erőt venne magán ez ügyben, hisz nem velem szúr így ki, hanem a lányával.

Az utolsó tárgyaláson (a vagyonmegosztás miatt még mindig kell mennünk, mert most ő amiatt követel tőlem 96e Ft-ot, mert megállapították a visszamenőleges gyerektartást...) a Bíróságon is jeleztem, hogy nem fizet rendesen, csak annyit mondtak, hogy akkor végrehajtási eljárást kell kezdeményezni, de ezt nem tudom hol és hogyan kell. Sajnos a főnöke olyan, aki emiatt "kirúgná", és akkor nincs honnan vonni, mert most is csak a gyerekelhelyezési per miatt kapott egy 4 órás bejelentett állást papíron.

Tehát előtte is feketén dolgozott, ha pedig most is úgy fog, akkor hogy hajtják be rajta?

Albérletben lakik, nincs a nevén semmi, amit le lehetne foglalni,...

2011. júl. 12. 15:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha CSAK feketén dolgozik, akkor feljelented az APEH-nál,és akkor a fönöke is csak nézhet, mert igencsak utána néznek, hogy kit foglalkoztat feketén, ráhúznak igen nagy adójhátralékot - és már le is húzhatja a redönyt. H

A ezt a fönöknek megemlited, akkor el fog azért gondolkodni, hogy megéri-e neki feketén dolgoztani az embereket, csak hogy ne kelljen nekik gyerektartást fizeni.

2011. júl. 12. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kirúgnák akkor is kéne fizetni a gyerektartást, hiába munkanélküli, a házát is elvehetik a feje fölül.
2011. júl. 12. 15:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdeklődve olvasom a válaszokat. Nálunk az a helyzet hogy az anyuka van kötelezve tartásdíjra, és a minimális összeget fizeti ami nevetséges, amúgy pedig tudjuk hogy dolgozik.Luxus dolgokra futja neki, csak a gyerekeire nem ugyebár... Ilyenkor mi van? Hogy tudom meg hogy hol dolgozik, és hogyan érhetem el hogy a bére után fizesse a tisztességes tartásdíjat? Ezt is elmondhatom a panasznapon? Ilyen esetben is segítenek? Vagy bizonyítanom kell hogy dolgozik?
2011. júl. 13. 14:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Az utolsónak: apanasznapon mindenképpen lemondhatod, ott adnak MEGBIZHATÓ felvilágositást, itt nem igazán, mert a legtöbb válaszoló nem szakember.
2011. júl. 13. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsónak: persze igazad van, csak azért kérdeztem, mert nem tudom milyen problémákkal lehet a bírósághoz fordulni panasznapon. Nem akarom hogy elzavarjanak, hogy ez nem oda tartozik. :(
2011. júl. 14. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!