Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem adja be a férj a válópert, de elköltözik, máris köteles gyerektartást fizetni? És ilyenkor mennyit? (gyerekek: 5,3)
9 év együttélés 2 év házasság. A férj szüleinek házában élnek. Az utóbbi időben totál megromlott a házasság, csak a gyerekek miatt voltak együtt,legalábbis a férj részéről. Jött egy szerelem (én), és bejelentette, h elválik. Külön szobába költözött, mivel a feleség-bosszúból- nem hajlandó visszaköltözni a szüleihez, ahová amúgy már -veszekedések alkalmával- elcuccolt egyszer-kétszer. Férj vett fel hitelt kb 2 éve (jelzálog anya házán), kezes-tesó. Házat építtettek, közös néven feleséggel. Hitel több mint 100/hó, ez férj nevén, sőt ő is fizeti (külön kasszán voltak mindig is). Egy dolog hiányzik a válóper beadásához: a közös megegyezés gyerektartás terén (házról lemondana), mert ha nem egyeznek meg, hanem a feleség %-ot kér, azzal nagyon lehúzza férjet (apát). Miért kéne az Apának erején felül fizetnie? Ebből adódik a kérdés, mi van, ha férj csak simán elköltözik, és ad annyi gyerektartást, amennyit ő tud (20-20 kb) (később ha higgadnak a kedélyek lehet újra próbálkozni egyezkedni). Illetve mivel ő fizeti a hitelt, azaz nem kell a feleségnek fizetnie a felét (szerintem nem is akar) így kvázi máris ott a gyerektartás összege, mindaddig, amíg ugye feleség 50%-ban tulajdonos. Továbbá az a ház majd egyszer a gyerekeké lesz, kár lenne hitel-bukásba kergetni apát, illetve anyóst-gondolok itt a jelzálogra. Dehát a bosszú nagy úr. Nem érzem magam hibásnak, erősítsetek meg benne, ha jól gondolom. Végszóra még annyit, hogy sajnos a férj anyja is a saját fia ellen van :( Holott, amíg én nem kerültem képbe többször elhangzott: "fiam, ha nem megy, váljatok el"
A kérdés lényegén felül még sok sok tanácsot kérnék, mind jogit, mind másfélét, ha tudtok segítsetek, van-e ebből kiút?
Még egy fontos momentum: újépítésű ház anya(anyós) udvarán!!! = eladni necces, ki járna át más telkén?

Azért ez annyira durva, h a szerető akarja rendezni a pénzügyeket. Amúgy is, te vagy meglepve, h a feleség bosszút áll? Nem hinném, h a kedves szerelmednek így kellett volna a kettejük közti feszültséget feloldani, h félre lép. Te még az ilyennek akarsz jót?
Egy apa fizesse ki, amit ki kell és ne a szeretőjére költse.

Bár nincs gyerekem,de így anyasárkányi vér nélkül is mondhatom,hogy ritka egy nőszemély vagy.
Mert,oké ,hogy a férj fizeti a hitelt,de abba belegondoltál,hogy a két gyereket együtt vállalták és addig a nő otthon volt és gondozta a gyerekeket meg vitte a háztartást.Nem volt lehetősége dolgozni és most már nem is igazán lesz amég kicsik a gyerekek,mert ha belegondolsz milyen munkáltató ,,tűri" el,hogy 12 hónapból akár 2-3 ne legyen mert beteg a gyerek?
Már most Te osztanád be azt ami még az Ő(család) pénze!
Hát szép.Attól,hogy anyós azt mondja ha nem megy váljon el nem azt jelenti,hogy nem szereti-tiszteli a menyét aki az unokái édesanyja!Nem erősítelek meg benne ,hogy nem vagy hibás hisz belemásztál egy romlott kapcsolatba amibe nem szabadott volna mert akár helyre is állhatott volna a család...de nem így lett amiben párodnak is van jócskán szerepe,mégpedig,hogy a farka hajtotta.
Kiút??? ....> Égvilágon semmi közöd hozzá ne szólj bele,és a ffi-t ne uszítsd se neje,se anyja és legfőképp a gyerekei ellen se!Áj csak csendesen a háttérbe és várd mi lesz,vagy ha neked ez túl sok,hogy várj rá(akit mellesleg szeretsz???)akkor állj tovább.De mindenképp feren játssz!
Kicsit el kellene gondolkodni!

Van 1 közös ház, még ha férj anyja telkén is, de van.
Ebből vagyonmegosztás lesz. Az eddig fizetett részletek közös szerzemény. Ha férj dolgozik, feleség gyereket nevel, akkor is 50-50% a megosztás. Tehát ha feleség elmegy, a férj tartozik neki pénzzel. Az meg egyértelmű, hogy a további részleteket ekkor ő fizeti a házra, amiben lakik, és ami végül az övé lesz.
Gondolom ott a bibi, hogy nincs pénze, nem tud fizetni egy összegben a feleségnek a lelépésért. Ezért feleség marad a házban. Innen érdekes a dolog, mert akkor a házon fele-fele arányban osztoznak, és a megmaradó tartozáson is! Ilyenkor a házat alapesetben legjobb eladni szerintem. Ezt itt azért nem lehet, mert a férj anyjának telkén áll. Csapda.
Ráadásul nem csak ez a ház vész el, de férj anyjáé is, mert azon van a jelzálog. Szuper. Én is haragudnék, ha a fiam ilyet tenne, de elsősorban magamra, amiért ilyen hülye voltam, és belementem ebbe.
Ebből nem néz ki semmi jó. A férj tartásdíjat fog fizetni, ha a gyerekeket anyának ítélik. Ez az egy tuti. A ház részleteit is ő fogja fizetni, különben elvész az anyja háza is, meg amiben laknak az is. Annyit tehet, hogy kéri az új ház tulajdoni megosztását, és a bíróságon annak a megállapítását, hogy ki mennyivel tartozik a válás kimondásakor? Aztán a feleség "lelakhatja" a házban, ami végül a férfié lesz, azt a pénzösszeget, amit a férfinak kellene fizetnie a feleség lelépéséért.
Nem azt mondom, hogy ez jó megoldás, csak azt, ez jogilag talán lehetséges. Csak rossz megoldások vannak. Ez legalább működhet.

Megértelek, kedves kérdező!
Amúgy várható volt, hogy a sok sárkány-nő rád fog támadni, tanuld meg, erre az oldalra elvált férj új szerelmeként nem szabad írni, ha ki akarsz maradni a bántásokból, bármi is legyen az előzménye az életednek és bárki is legyen a vétkes.
Sajnos ez a helyzet, párod fog szívni a legjobban, mint nagyon sok más elvált apuka, az élete és jövőbeni kapcsolata el lesz lehetetlenedve a sok fizetnivaló miatt, hacsak nem milliomos.
Az én férjem is fizeti a mai napig az előző házassága hitelét (pedig a ház már rég a banké...), valamint havi 25 ezer gyerektartást, persze a volt asszony még ezt is kevesli, mi meg nyomorgunk pici albérletünkben szüleink segítségére szorulva, míg ő vígan él.
Szégyentelen nők vannak manapság, a férjem volt felesége pl. még asszonytartást is követelt, a bírónő persze kiröhögte, hogy mire föl.
A férjedtől a havi 20ezer gyerekenként szerintem elég reális összeg és elég kell, hogy legyen.
Sajnos nehéz elfogadni a tényt, hogy úgymond "feleslegesen" kimegy az ablakon sok pénz, sok lelkierő kell ahhoz, hogy elvált férjjel, apával éljen együtt az ember, de ugye a szerelmet nem ésszel irányítjuk.

Húha... Megpróbálom összefoglalni!
Én tartottam a 3 lépést a Férj közeledéseikor. Próbáltam közömbös maradni a folyamatos "ostromláskor", mert úgy tudtam: idilli a családja! Tehát NEM én voltam, aki belerondított, hanem engem csábítottak el ( igen, jajj én szegény!) Aztán ugye közbe kiderült, hogy annak rég vége, de élte a szürke kis életét, csak a gyereki adtak neki örömet. Nem ki akar bújni a gyerektartás fizetése alól, hanem nem szeretne CSAK adóssággal kiszállni ebből, tehát reális összeget szeretne fizetni. Nem tudom, milyen pénzre is fájna a fogam, amikor a férjnek semmije nincs! Ha eljön onnan, valamelyest rám kell támaszkodnia anyagilag! Nekem most jött volna helyre az életem, kiszálltam egy olyan kapcsolatból, amiben soha nem tudtam félretenni, és most hogy tudnék (visszaköltöztem a szüleimhez), most újra -jóesetben- a nullán leszek, ha összeköltözünk. NEM FEKÜDTEM LE vele!!! Így az a mondat sem állja meg a helyét, hogy a farka irányítja. Ha az irányítaná, akkor gondolom sunyin, titokban valóban szeretőt tartana, de ő csak boldogan szeretne élni, olyan emberrel, aki szereti-akit szeret!!! - úgy látszik ez egyre nehezebb. Nem szeretnék beleszólni a pénzügyeibe, egyszerűen csak a lehetőségekről tájékozódom. Azt csinál, amit akar.
Hitegetésről pedig én is hallottam nem egy storyt, és bár leszállt a rózsaszín köd, nyitva tartom a szemem, és nem várok időtlen időkig. Nem hiszem, hogy ez a balhé hobbyból kellett neki. Az anyja pedig a jelzálogtól fél, na meg, hogy mit szólnak az utcában. Kérdem én: aminek VÉGE, azt miért nem lehet elfogadni? Egyébként tényleg nincs gyerekem. Én sem lennék a nő helyébe, de a férj helyzete sem rózsás. Manapság ekkora bűn, ha valamit lezár az ember?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!