Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Követelhet-e gyerektartást visszamenőleg feleségem, ha csak nekem volt állásom, minden pénzem a családomra ment, de külön kasszán éltünk? Mondhatom-e, hogy nem fizetek tartást, mert nálam ugyanannyit vannak a gyerekek?
Elmegy, viszi a gyerekeket és még tartsd is el? Ez normális?
Kicsit túl sokat akar...
Visszamenoleg 6 honapra igenyelhet gyerektartast, de ha ilyen sokat vannak a gyerekek nalad, akkor szerintem nem nagyon fog kapni gyerektartast. De egyszer mult idoben, egyszer pedig jelenben irsz. Egyutt laktok meg, vagy most intezitek a valast?
7 napbol 4-et nalad lesznek a gyerekek? Akkor inkabb te kerhetsz otole gyerektartast, nem? :))))
Hát, igen érdekes helyzet. Nőként és egyedülálló 2 gyerekes anyaként azt mondom, jár a gyerektartás.
De mivel nem ismerem a helyzetet konkrétan, nem akarok ellened beszélni.
Ha az a helyzet, hogy nem volt állása, effektíve jövedelme sem, egyértelmű, hogy Te tartottad fent a családot, akkor mire föl követel visszamenőleg gyerektartást? Ez az egyik.
A másik: ha bíróság dönt úgy, hogy a gyerekek szülői felügyeleti joga az anyának van, kell gyerektartást fizetni, még akkor is ha a fél életüket Nálad töltik. Ha meg tudtok egyezni ügyvéd előtt, és írásba foglaljátok azt, hogy közösen gyakoroljátok a felügyeleti jogot és a gyerekek fele-fele arányban vannak nálatok, nos, a józan paraszti ész azt diktálná, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni, hiszen egyformán veszitek ki a részeteket a gyerekek neveléséből. Dehát mint tudjuk, a jog legtöbbször nem a józan paraszti észre épít.... sajnos.
Anyám, miért mindig a rendes pasik szívják meg? Jól gondolom, hogy itt is ez a helyzet? Valahogy nekem EZ az érzésem.... merthogy ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!