Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen a kapcsolatod párod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen a kapcsolatod párod előző házasságából származó gyerekkel?

Figyelt kérdés

Olyan esetekre gondolok mikor nem veletek él a gyerek, csak hétvégente, kéthetente engedélyezett a láthatás.

Új feleségként, férjként hogyan élted meg ennek az érzelmi részét, hogy párodnak már van egy gyermeke aki nem tőled van?

Hogyan viszonyulsz a gyerekhez?

Van-e szeretet köztetek?

Hogyan telnek ezek a hétvégék?

Köszönöm a válaszokat!

26N

2011. szept. 13. 07:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez a helyzet. Anno párom exe, 4. hónap után jelentette be, hogy terhes. Ugye már nem tudták elvetetni. Végtelen aranyos kislány (most múlt 4) de amikor itt van nálunk (általába hétvégente) akkor én is levegőnek érzem magam. Ugye olyankor nem tudunk elmenni sehova, mert mégiscsak foglalkozni kell azzal a gyerekkel, nem passzolhatjuk le mindig mamának, mert azért is kapjuk a magunkét, hétköznap se tudunk sehova menni, mert akkor meg dolgozik a párom és este ér haza, fáradt, nincs kedve semmihez. Sokszor érzem már hogy nem fogom sokáig bírni ezt az egészet.Hétvégén mindig görcsbe vagyok, hogy jön az ex, próbáltam vele kedves lenni stb, de ő alapjárat bunkó. Amikor hozza kislányt, próbálja velem éreztetni hogy ő még mindig kötődik páromhoz. Hozzáteszem, iszonyat felelőtlen egy anya... Párom minden hónapba küldi gyerektartást + még ugye amikor itt van kislány költ rá, most is vettünk neki ruhákat, cipőt, és még majdnem lelettünk szólva hogy mert minek.. Ugyanis ő minden hétvégén discozik, ha valami miatt nem hozzuk át kislányt, mert pl mi is elakarunk menni vhova, meg van sértődve, uszítja ellenünk kiscsajt... Én mondtam páromnak hogy ez így nem lesz jó, beszéljen vele, de ő nem akar, azzal indokol, hogy mert akkor nem fogja ex áthozni kislányt, mivel ő pénteken nem tud átmenni érte, mert estig dolgozik. Én már nem tudom mi tévő legyek, ha szólok még majdnem én vagyok a szemét, mert h csak féltékenységből mondom. Mi is szerettünk volna gyereket. Egyszer teherbe is estem, de én nem tarthattam meg, mert szűkösen tudtunk volna belevágni. Azóta kegyetlen rossz ránéznem ő gyerekére, mert mindig eszembe jut hogy már enyém is meglehetne :(
2011. szept. 13. 10:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A saját gyerekről ne mondjatok le, mert az hosszú távon tönkre fogja tenni a kapcsolatotokat a párotok gyerekével is, de végül a párotokkal is. Ha a párotok nem akar újabb gyereket, inkább most lépjetek, mint később, évek múlva!
2011. szept. 13. 10:41
 13/20 anonim ***** válasza:

Az én új barátomnak is van egy 3 éves kisfia az előző kapcsolatából. Az ex 2 évvel idősebb nálam, igazi hp.

Mikor megismerkedtünk, tudtam mit vállalok, hiszen tudtam a gyerekről. Kicsit féltem, hogy minden hétvégén elhozza majd, és soha nem leszünk kettesben (hétköznap a munka miatt keveset vagyunk együtt).

De úgy döntöttem megpróbálom/megpróbáljuk, aztán majd valahogy lesz. Az első találkozás a gyerekkel nagyon érdekes volt, mert rögtön anyának szólított.

A 2. alkalommal már bújt hozzám, mondogatta hogy "szeretlek anya". Furcsa volt, féltem attól hogy ebből később még gond származhat.

Amikor először maradtam kettesben a gyerekkel, az idegeimre ment. Dobálta a szemüvegem, ütögetett, a netbookomat akarta dobálni, a hajamat cibálni. Majdnem sírva fakadtam, de az utolsó pillanatban megjelent az apja, és rögtön előadta a jógyereket.

Nagy gondot okozott, hogy nem tudom megfegyelmezni a gyereket, de már ezt az akadályt is leküzdöttük.

Nem bánom, hogy már van a páromnak gyereke, hiszen így én még ráérek ezzel (21 leszek, párom 29).

Vannak szabad hétvégéink, csinálunk hármasban is programokat. Valamilyen részről mindig is a gyerek előttem fog állni, de a párom mindig érezteti, hogy engem is nagyon szeret.

20L

2011. szept. 13. 11:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Megint 08:27 vagyok. Nagyjából értem amit azok írtak, hogy persze hogy a gyerek az első. De szerintem nagyon furcsa mód szereti a párom a kislányt, engem meg csak úgy "elfogad"?

Pl. Párommal állunk egy fehérnemű bolt kirakata elött. Szexisebbnél szexisebb cuccok, már várom hogy kimondja, melyikben látna szívesen. Erre a sarokban meglát egy gyerek bugyit és megszólal: "De jó lenne ezt megvenni Zsófikának!" vagy

ugyanez egy ékszerbolt kirakata elött: Nezegetjük a szebbnél szebb dolgokat, mondom hogy ez meg az milyen szép (természetesen SOSEM várnám el, hogy ilyesmit vegyen nekem, megveszem magamnak), de a párom mint aki meg sem hallja észrevesz egy pici cicás nyakláncot és már mondja is: "Jaj, de jól állna ez Zsófikának!"

Mert az egy dolog, hogy hétvégente le vagyok sz...va, fogjuk rá részben megértem, de hétköznap is olyan mintha ott sem lennék mellette.

2011. szept. 13. 12:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok! Jól rákaptunk a témára! Az tuti,csak akkor kezdj ilyen pasival,ha tényleg akar még családot!!! Persze kell nekik türelmi idő,de azért ne a mi éveink(termékeny)menjenek rá arra,h kilábaljon az előző házasságából! Az én férjemék 14 évig voltak házasok, amikor a nagyobb gyerek 7 volt már egyszer beadták a válást,de a gyerek miatt együtt maradtak. Majd pár év múlva összehoztak(véletlenül)egy másodikat,aki miatt megint csak együtt maradtak. 2 és fél volt a kisebb,amikor végre elváltak,mert belátták,h nem megy együtt és nem öregek még új életet kezdeni, főleg most,h így kitolódik minden. Amikor összejöttünk a férjemmel, elmondtam neki,hogy mire vágyok, és csak akkor kezdjünk bele bármibe,ha van erre esély. Ugye válás után az ember anyagi helyzete elég szar, fel kell mindent újra építeni. Mivel vállalkozó férjem van,nem a minimum gyerektartást adta,hanem sokkal többet, ráadásul hétvégenként nagy bevásárlás, zsebpénz, feltöltőkártya stb. még fodrászhoz is mi jelentettük be a gyereket,tehát nem volt kilátásban pénz egy közös gyerekre. Anyuka nem dolgozott,mert a tartásdíj,családi és egyéb segélyekkel havonta volt 100ezer jövedelme. Persze ingyentankönyv, ingyenovi,mivel egyedül nevelte a gyerekeket, főzni nem kellett,mert a nagy a koliban evett! Mi dolgoztunk,mint állat,de nem tudtunk még nyaralni se menni. Persze anyuka meg buli,műköröm, stb. Na ott megemeltem a hangomat. Én azért nem dolgozom azért a házért,amihez semmi közöm és a gyerekei öröklik majd,az anyjuk meg napozik a kertben munkaidőben! Na itt húztam meg a határt. Mert ugye mi már fél év után együtt éltünk! Egy idő után a fia is akkor jött át,ha kellett vmi, a férjem meg mindent meg akart adni nekik,azt gondolván,h ezzel szeretetet vesz,de nem így volt. Amikor belátta,h a nagy fia rá se néz a kötelező láthatáson kívül és fel sem hívja,akkor egy picit rosszul esett neki. Próbálunk most is mindent megadni nekik,de úgy,h ne anyuka járjon jól! Hozzánk a mai napig akkor jönnek,amikor akarnak! Csak most már nyitott szemmel jár a férjem is.
2011. szept. 13. 14:23
 16/20 anonim ***** válasza:
12:34 vagyok. Bárcsak én is így a sarkamra tudnék egyszer állni. Amikor anyuka csettint rohanunk a kislányért, amikor úgy van kedve vigyük haza. Előre eldönti, hogy ide meg oda meg amoda kell mennünk a gyerekkel hétvégén. Mindent megígér a kicsinek (a lehető legdrágább helyek) és a párom meg megsajnálja ha már meg lett neki ígérve. Folyamatosan követelőzik az ex, és mindig az az indok, hogy ezt meg azt majd Zsófika is használja és ha nincs, az csak a gyereknek rossz.
2011. szept. 13. 15:15
 17/20 anonim ***** válasza:

első...

Nálunk exanyuka csak elejében sózta ránk a kislányt!Amikor csavaroghatnékja volt, főleg nyáron. Majd rájött, azzal tudja a volt férjet leginkább megbántani,ha nem adja a gyereket. Egy időben mindenki más vigyázhatott rá,csak a férjem nem...szegény kislány akkoriban sokat sírt,és ha nálunk is volt,akkor kezelhetetlen. Nem azt nézte,h mi jó a kislánynak,hanem azt, mivel bánthatja az exét! A pasik azért hódolnak be,mert azt hiszik,ha nem adnak pénzt,vagy nem akkor viszik a gyereket,amikor anyuka akarja,akkor majd eltiltja a láthatást! Én javaslom minden új feleségnek/férjnek,hogy ne dőljenek be az exeknek! Mi elmentünk egy ügyvédhez,megkérdeztük mik a jogaink! Ha anyuka nem adja a láthatást,lehet menni a gyámügyre stb. A tartásdíj nem csak készpénz...ha pl. elromlik a gyerek tv-je,és apuka ad egy használtat, ugyanúgy beleszámít a gyerektartásba. És arra is vigyázni kell,h a gyerek ne használja ki azt a szülőt,ahol kevesebbet van! Nem kell mindenből 2,csak mert 2 helyen is lakik! :)

2011. szept. 13. 15:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Jah,és pénzkicsalás ellen is lehet védekezni! Bírom,amikor panaszkodnak,h mennyibe kerül havonta a gyerek! Nahát! Nem kell minden hónapban ruha, és játék! Nekem is van most már gyerekem, és én is voltam gyerek, úgyhogy nem hiszem el az ilyeneket! Mi pl. most beiskolázáskor elkértük a lista felét és megvettük a kislánynak, segítségül a gyerektartáson felül persze. A gyerkőcök persze duplán kapnak karácsonyi ajándékot stb. és még a szülők veszekedését sem kell hallgatni! Én már néha úgy érzem,jobb az ilyen gyerekeknek! Főként,ha az új partnerrel szerető családba kerülnek! :)
2011. szept. 13. 15:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretném leírni, most már ugyan felnőtt szemmel, de, hogy én hogyan éltem meg a válás-mostoha procedúrát.

Apám, azzal a nővel él azóta is, akivel megcsalta édesanyám. (Tudom, hogy nem egy emberen múlik, de lehet máshogy is intézni). Szóval akkor én 8 éves voltam, soha nem volt édesanyám részéről "bebeszélés" vagy hasonlók az új nő felé. Sőt inkább legtöbbször én nem akartam menni apukámhoz. Amikor az ember még gyerek sokszor, nem lát át a szitán, csak a mézes madzagot nézi, amit az orra előtt húznak. Rengetegszer volt olyan, hogy az új csaj anyámat szídta (azt hitte nem hallom), vagy miattam veszekedtek (az én állítólagos viselkedésem miatt), hozzá kell tenni, hogy ez egy nagyon felszínes nő.

Aztán én megmondtam apámnak, hogy nem szeretem ezt a nőt, nem szeretnék hozzájuk menni. Nah akkor minden volt, kiabálás, telefon, üvöltözés. Persze én voltam a hülye. Onnantól fogva nem kaptunk semmit a gyerektartáson kívül (amit lakástakarékba tett), egy nadrágot (nem sokezer forintosat) úgy kellett kikönyörögni tőle, amikor a fizetése a milliót verdeste. Én karácsonyra kaptam pl. 6000ért ajándékot, a nő régebbi gyerekének, meg ott állt a laptop a fa alatt. Persze az ember nem lát bele, hogyan élnek, de ez akkor is felháborító. Egy apa ezt meg tudja tenni?

Azóta eltelt sok év, gyakorlatilag nem nagyon találkozunk, a kapcsolatunk megromlott. Múlt évben szükségem lett volna a lakástakarékos pénzre, és kiderült, hogy nincs meg! Na erre varrjatok gombot. A saját apám meglopott!

Ez egy nagyon szomorú történet, nem kívánom senkinek, de annyit tudok tanácsolni, hogy beszéljétek meg te, a párod, és a gyerekek is együtt, hogy neked milyen jogaid vannak, mennyire szólhatsz bele az életükbe, a nevelésükbe. És nem kell a máz, meg a cicoma, úgy kell viselkedni, ahogy az ember a saját gyerekével is tenné, nem kivételezve. És az se baj, ha jó viszonyt ápolsz az exel. Ha ő nem akar közeledni, akkor lépj te, a saját dolgotokat könnyítitek meg vele.

2011. szept. 16. 13:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálam 20 évvel idősebb a férjem.Amikor megismerkedtünk(5 éve),volt egy 16 éves lány meg egy 15 éves fiú.Nagyon jól megvagyunk,volt assznoy is normális...Bár akkor már 10 éve el voltak válva...Igaz már baromi ritkán jönnek,kb sátoros ünnepekkor mert felnőttek barát/barátnő van nem Apuka a lényeg.:-)

Nekem ez pont megfelel mert nem szertnék gyereket(a velem egykorú pasik meg igen),szóval nálunk a saját kilőve...

30/N

2012. júl. 4. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!