Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ildegonda kérdése:
Válás közös megegyezés nélkül hogyan működik?
Figyelt kérdés
Kihirdették a válást, 14 napon belül kézbesítik, attól számítva 30 nap a fellebbezés. Ki fellebbezhet(gondolom alperes) és milyen alapon, ha kimondták a válást? Aki érti válaszoljon. Csak válás, vagyonmegosztás külön per, gyerek nincs.
Hozzáértő, vagy hasonló cipőben járó válaszát várom. köszönöm
2011. aug. 25. 22:04
11/15 Inez.R. válasza:
És még valami: az írásban történt ajánlatoknak majd nagyon fontos szerepe lesz a bíróság előtt a tárgyaláson. Ugyanis a megegyezési szándékotokat bizonyítja, aminek rendkívüli súlya lesz. Ha az alperes nem veszi át a (tértivevénnyel küldött!) leveleket, vagy nem reagál rájuk, azzal a saját összeférhetetlenségét bizonyítja, nektek nem kell tenni már semmit. A bíróság könnyebben ítél, ha van valami a kezében. Ha viszont egyik fél sem mozdul semmit, akkor szívatnak, mert ha Ti ráértek, akkor a bíróság is. Nekik nem sürgős.. Személyes tapasztalatom: annak idején, mikor én váltam, az exférjem összeírt a listájára mindent, a teljes kégli felszerelését el akarta vinni, vagy új értékben nekem felszámítani a leamortizálódott dolgokat, amennyiben ott hagyja. A gyerek óvodás volt még, nem részletezem, mit tesz egy háztartás teljes kipakolása ilyenkor. A tárgyaláson azt mondtam, hogy vihet mindent, nem kérek semmit. A kégli az enyém volt a házasság előtt. A bíróság látta, hogy bosszúállásról van szó, és az alperes olyan feltételeket szab nekem, ami már tényleg embertelen, mégis beleegyeztem mindenbe. A bíróság mindent felszámított az alperesnek, hogy új értékben (amit saját maga, az alperes határozott meg az okos ügyvédjével együtt) elviheti, viszont azonnal lemondatta cserébe a lakás elhagyásáért járó több százezer forintról, és a fellebbezésről. Mire észbe kaptak az ügyvédjével, ott álltak a nem működő háztartási gépekkel, egy fillér nélkül.. A bíróságnak ugyanis nem tetszett, hogy minden kompromisszum nélkül, a kiskanáltól kezdve a szőnyegig mindent elvisz a gyerek apja, a gyerek játékait kivéve. Köszönhette a saját anyagi lenullázódását a rosszindulatú ügyvédjének. Az ügyvéd utána eltűnt, elérhetetlenné vált, nálunk viszont rendeződött a viszony, tartja a kapcsolatot a gyerekkel, és minden normális.. Szóval: levelezést, papírmunkát javaslok, annak nyoma van.
12/15 A kérdező kommentje:
Kedves Inez R!
Mint írtam volt én már rég elváltam, kb.úgy, mint Te,írtam listát, ment a huzavona, nem részletezem,úgyhogy ismerem a dolgokat.
Ebben az ügyben az a szitu, hogy felperes már nem lakik ott/hon/ kb. 1 éve és szóban mindent otthagyott.
De egyelőre csak a válás folyik ahogy írtam, vagyonmegosztás külön per, gyerek nincs. Ez tart másfél éve-két éve? Igazad van a bírónőt nem sürgeti semmi, legalább van egy folyamatban lévő ügye...
2011. szept. 1. 19:22
13/15 Inez.R. válasza:
A leírtak alapján egész jól álltok, már csak egy pici türelem kell, és ott az alagút vége.. Sok sikert kívánok. :)
14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm.csak közben elmúlt az idő...
2011. szept. 2. 20:44
15/15 anonim válasza:
MI van akkor ha a férj mondjuk ismeretlen helyre távozott, és el is költözött a feleségétől, minden ingóságát magával vitte? Úgy ha nem tudja a férjét értesíteni úgy gyorsabb a válás, ha nincsen közös gyermek, vagyon? Kb. így mennyi ideig tart a válás, és persze hogy ha a férjnek nincs rá lehetősége sem fellebbezni? A férfi nem magyar állampolgár, de az lehet hogy nem is lényeges most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!