Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan zajlik egy válás, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan zajlik egy válás, ha közös megegyezés van, de van két gyerek?

Figyelt kérdés
júliusban lesz egy úgynevezett békítő tárgyalás.
2009. jún. 25. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Van egy békítő ami nem szól semmiről,majd ra pár hónapra a második amin kimondják a válást.
2009. jún. 25. 15:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Már jópár éve nincs békítő tárgyalás külön, legfeljebb a bíró megkísérelheti a felek kibékítését, ha úgy látja van értelme. Lehet nálatok így látta, nem tudom. De nem szükséges már a békítő tárgyalás. Bár közös megegyezésnél nem igazán van éretelme, hiszen éppen az a lényeg, hogy mindketten válni akartok, úgyhogy szerintem nem lesz békítés.

Ha van közös megegyezés a gyerekek elhelyezésében, a velük való kapcsolattartásban, a tartásdíjban, az ingóvagyon megosztásában és a közös ingetlen használatában, akkor az egezséget jegyzőkönyvbe foglalják és a bíró egy végzéssel jóváhagyja. Ha lemondtok a fellebbezési jogról mindenki mehet haza és jogerős a végzés, pont olyan mint egy ítélet.

2009. jún. 25. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Első vagyok. Azt mondták ahol van gyerek ott KÖTELEZŐ a békítő. Fél éve váltam
2009. jún. 25. 16:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is elváltam,és nekem is van 2 gyerek.Mi is közös megegyezéssel váltunk el(ügyvéd nélkül) Beadtunk egy kérelmet a bírósághoz,és abban kértük,hogy a gyermekek elhelyezése nálam legyen,és az ingó,ingatlan vagyont közösen felesben elosztjuk.Mivel közösen zajlott nem volt békítő tárgyalás..Csak annyi hogy a bíró megkérdezte,hogy látunk-e esélyt arra,hogy újra egy család legyünk,mivel mindketten válni akartunk,így a bíró tudomásul vette,és elfogadta a kérelmünket...Szépen,csendben,és gyorsan elváltunk...
2009. jún. 25. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos kötelező a békítő. Mi is közös megegyezéssel két gyerekkel válunk, békítő semmiről nem szól csak felolvassák a kérelmet amit beadtál. Aztán jön a második tárgyalás. Én most arra várok, sajnos nekünk csúszik egyéb okokból. Arra figyelj hogy majd a békítő után be kell adnod megint egy papírt, semmi különös csak ráírod hogy kéred a per folytatását... Enélkül nincs 2. tárgyalás. Ezt célszerű már a békítőre vinni és egyből le is adhatod.
2009. jún. 25. 21:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

16.18-as vagyok...Milyen békítő meg második tárgyalás??Én nemrég váltam el,és csak egyszer voltunk a bíróságon...Közös megegyezéssel zajlott,és csak kérdezgetett a bíró...a végén elmondta,hogy ő sem látja,hogy mi ketten újra tudnánk élni,így elfogadja a kérelmünket...és vége volt a tárgyalásnak..Majd 3 héttel később levélben megjött a birói határozat,hogy elváltunk....

Akkor ezek szerint nekem szerencsém volt?vagy csak unta már a bíró???

2009. jún. 25. 23:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem volt békítő tárgyalás! Az elsőről amikor kijöttem már adtam is be a papírt a folytatáshoz! Másfél hónap után már ki is mondták a válást, pedig van gyerek is!
2009. jún. 26. 10:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első amiről kijövet beadtad papírt folytatásra,az volt a békítő :-)
2009. jún. 26. 10:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
2009. jún. 26. 12:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én tárgyalásom augusztus 26-án lesz,,mikor beadtam a keresetet azt mondták a bíróságon,hogyha valóban ilyen szépen megvagyunk egyezve mint ahogy le van írva akkor nincs szükség békítőre,,,remélem így lesz hisz értelme egyáltalán nincs,hogy az ember a bíróságra járjon,,,bár nálunk a gyerekek már elmúltak 18évesek.
2009. jún. 26. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!