Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan zajlik egy válás, ha közös megegyezés van, de
van két gyerek?
Van egy békítő ami nem szól semmiről,majd ra pár hónapra a második amin kimondják a válást.
2009. jún. 25. 15:48
Már jópár éve nincs békítő tárgyalás külön, legfeljebb a bíró megkísérelheti a felek kibékítését, ha úgy látja van értelme. Lehet nálatok így látta, nem tudom. De nem szükséges már a békítő tárgyalás. Bár közös megegyezésnél nem igazán van éretelme, hiszen éppen az a lényeg, hogy mindketten válni akartok, úgyhogy szerintem nem lesz békítés.
Ha van közös megegyezés a gyerekek elhelyezésében, a velük való kapcsolattartásban, a tartásdíjban, az ingóvagyon megosztásában és a közös ingetlen használatában, akkor az egezséget jegyzőkönyvbe foglalják és a bíró egy végzéssel jóváhagyja. Ha lemondtok a fellebbezési jogról mindenki mehet haza és jogerős a végzés, pont olyan mint egy ítélet.
2009. jún. 25. 15:56
Első vagyok. Azt mondták ahol van gyerek ott KÖTELEZŐ a békítő. Fél éve váltam
2009. jún. 25. 16:03
Én is elváltam,és nekem is van 2 gyerek.Mi is közös megegyezéssel váltunk el(ügyvéd nélkül) Beadtunk egy kérelmet a bírósághoz,és abban kértük,hogy a gyermekek elhelyezése nálam legyen,és az ingó,ingatlan vagyont közösen felesben elosztjuk.Mivel közösen zajlott nem volt békítő tárgyalás..Csak annyi hogy a bíró megkérdezte,hogy látunk-e esélyt arra,hogy újra egy család legyünk,mivel mindketten válni akartunk,így a bíró tudomásul vette,és elfogadta a kérelmünket...Szépen,csendben,és gyorsan elváltunk...
2009. jún. 25. 16:18
Sajnos kötelező a békítő. Mi is közös megegyezéssel két gyerekkel válunk, békítő semmiről nem szól csak felolvassák a kérelmet amit beadtál. Aztán jön a második tárgyalás. Én most arra várok, sajnos nekünk csúszik egyéb okokból. Arra figyelj hogy majd a békítő után be kell adnod megint egy papírt, semmi különös csak ráírod hogy kéred a per folytatását... Enélkül nincs 2. tárgyalás. Ezt célszerű már a békítőre vinni és egyből le is adhatod.
2009. jún. 25. 21:57
16.18-as vagyok...Milyen békítő meg második tárgyalás??Én nemrég váltam el,és csak egyszer voltunk a bíróságon...Közös megegyezéssel zajlott,és csak kérdezgetett a bíró...a végén elmondta,hogy ő sem látja,hogy mi ketten újra tudnánk élni,így elfogadja a kérelmünket...és vége volt a tárgyalásnak..Majd 3 héttel később levélben megjött a birói határozat,hogy elváltunk....
Akkor ezek szerint nekem szerencsém volt?vagy csak unta már a bíró???
2009. jún. 25. 23:00
Nálam nem volt békítő tárgyalás! Az elsőről amikor kijöttem már adtam is be a papírt a folytatáshoz! Másfél hónap után már ki is mondták a válást, pedig van gyerek is!
2009. jún. 26. 10:23
Az első amiről kijövet beadtad papírt folytatásra,az volt a békítő :-)
2009. jún. 26. 10:34
9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Az én tárgyalásom augusztus 26-án lesz,,mikor beadtam a keresetet azt mondták a bíróságon,hogyha valóban ilyen szépen megvagyunk egyezve mint ahogy le van írva akkor nincs szükség békítőre,,,remélem így lesz hisz értelme egyáltalán nincs,hogy az ember a bíróságra járjon,,,bár nálunk a gyerekek már elmúltak 18évesek.
2009. jún. 26. 12:04
Kapcsolódó kérdések: