Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás közös megegyezés nélkül hogyan működik?
Kihirdették a válást, 14 napon belül kézbesítik, attól számítva 30 nap a fellebbezés. Ki fellebbezhet(gondolom alperes) és milyen alapon, ha kimondták a válást? Aki érti válaszoljon. Csak válás, vagyonmegosztás külön per, gyerek nincs.
Hozzáértő, vagy hasonló cipőben járó válaszát várom. köszönöm
Találsz iratmintát a neten.Nem feltétlenül kell ügyvéd hozzá,magad is beadhatod a bíróságra.
Ha van megosztandó vagyonotok,akkor célszerű megegyezni,mert ha a bíróság osztja meg,az nagyon sokba kerül.
A lényeg: le kell írni a személyi adatokat,a házasságkötés helyét,idejét,a házassági anyakönyvi kivonat másolatát,és beleírni,hogy kéred a házasság felbontását,mivel az életközösségetek helyrehozhatatlanul megromlott.
Erre a bíróság majd kitűz egy tárgyalást.
Ha közös megegyezéssel tudtok válni,és rendelkeztek a vagyon megosztásáról,és nincs közös kiskorú gyermek,akkor gyakorlatilag 1 alkalommal kell megjelenni a bíróságon,és elválasztanak.
Nagyon nem javaslom a "sz..osgatyadobálós" válást!!!!!
Egyezzetek meg EMBEREKÉNT,akik valamikor szerették egymást,és ami szépet lehet,meg kell őríznie ebből mindkét félnek.
De ha csatatérnek használjátok a bíróságot,azzal mindkét fél érzelmi sérültként fog kikerülni!
Közös megegyezés nélkül nagyon macerás.
Egy dolgot ne csinál: Ne hagyd magad kisemmizni. Ne mondj le mindenedről, csak, hogy szabadulhass. Keress ügyvédet.
De leginkább próbáljatok meg kibékülni, és helyrehozni a házasságot.
Kedves Inez.R!
Köszönöm kimerítő válaszod.Értem.Alperes a kihirdetéskor elhagyta a T.Bíróság épületét, így nem lehetett megkérdezni él-a a fellebbezés jogával.
Vagyonmegosztás külön per lesz...
Nem rólam van szó.Én váltam már cca 8 éve.
Csak ilyet még nem hallottam, hogy létezik válópert fellebbezni!
Még egyszer köszönöm.
Mindig tanul az ember.
Nagyon szívesen, kedves Kérdező.. Az alperessel annyit lehet még tenni, hogy megkeresi a felperes, és ha sikerül vele értelmesen, higgadtan beszélni, akkor meg lehet kérni szépen, hogy írásban mondjon le a fellebbezési jogáról, és akkor a bíróság a végzést jogerőre emeli, és úgy küldi ki. A tárgyalás után még általában minimum 4 munkanap, mire elkészül az írásbeli ítélet. Addig el lehet faxolni nekik a dátummal, ügyszámmal, névvel ellátott nyilatkozatot, és elfogadják.
Ha az alperes egyáltalán nem akar együttműködni, vagy nagyon zaklatott még, akkor inkább érdemes kivárni ezt a hónapot, míg jogerőre emelkedik az ítélet.. Van aki nehezen nyugszik meg a válás után, és időre van szüksége. Lehet, hogy ha most nem háborgatja senki, akkor később együttműködőbb lesz. Sok sikert..
Ha esetleg segítség Nektek, a Polgári Peres Eljárásokra vonatkozó törvény 233 §- a vonatkozik a fellebbezésre, el tudjátok olvasni a neten is:
Kedves Inez R.!
Még egyszer köszönöm.Utána érdeklődtem a dolgoknak.
1 és 1/2 éve folyik a -sima- válás. Volt már tanú idézés, 3 hó gondolkodás, 6 hó szünetelés, rosszullét miatt elnapolás...lett egy I. fokú ítélet.Menet közben alperes tört, zúzott, karmolt, harapott...nem sorolom.
Alperessel kommunikálni nem célszerű.
Szerinted még mi jöhet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!