Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jó férj vagy rossz férj? Jó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó férj vagy rossz férj? Jó apa vagy rossz apa?

Figyelt kérdés
Házasságban nevelem 2 éves lányomat. Az Apuka soha nem pelenkázta be, soha nem vett részt semmilyen - hogy így fogalmazzam - egészségügyi ellátásban. Még akkor sem próbálta meg tisztába tenni, amikor egyedül volt vele és a kicsinek a bokáján folyt már kaki.. Akkor játszik vele, ha épp nem fáj a dereka, nincs semmilyen érdekes műsor tévében. Mint férjnek, joga van szexhez legalább egy héten egyszer,szerinte. Lelki terror miatt nem mehetek sehova.Ha elmentem másfél órára valahova (amíg a gyerek aludt!), akkor azzal gyanúsított, hogy félrelépek. Ezért inkább nem megyek sehova. Pedig csak kirakatokat néztem egy bevásárlóközpontban vagy a mozgássérült barátnőmet látogattam meg. A férjem állandóan csak a spórolásról beszél itthon, holott a GYEDem magasabb az ő fizetésénél. Ráadásul a GYED minden forintjával el tudok számolni, hogy hova költöttem. Gyerekre és csekkre. Mindezek következtében el fogok menni dolgozni, pedig nem akarok. De így lesz pénz, nem lesz gyanúsítgatás. Ide legalább elenged a férjem. Nos, mi a véleményetek erről a történetről a fent kérdés fényében?
2011. júl. 22. 23:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Változni csak akkor fog változni a helyzet ha leléptek onnan.

"Mentségére legyen mondva, hogy sokat dolgozik."

Kit érdekel? Az nem mentség! Szerinted te ezt érdemled? Mit gondolsz a gyerekeidnek milyen példát mutatsz azzal hogy nem állsz a sarkadra? Megsúgom: a gyerekek azt fogják gondolni hogy ez az élet rendje, a nő kihajtja a belét a férfi punnyad, beszól, nem csinál semmit amivel a család hasznára lenne ja és persze betegesen féltékeny ("Ha elmentem másfél órára valahova (amíg a gyerek aludt!), akkor azzal gyanúsított, hogy félrelépek.").

Ha nem változtatsz a helyzeten, ha nem állsz a sarkadra és/vagy nem hagyjátok el őt azonnal akkor ne csodálkozz ha később a gyerekeidnek is sz@rok lesznek a házasságaik és ugyanolyan önzőek lesznek mint az apjuk vagy ugyanolyan megalkuvók, sorsukba beletörődők lesznek mint az anyjuk! Ezt azért írtam le mert nem csak a te életed a tét hanem a gyerekeidé is sőt majd az ő gyerekeiké is közvetetten!

2011. júl. 22. 23:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

én inkább úgy látom,h rosszul szoktatott apa és férj. már az elején le kellett volna a szabályokat fektetni. mi az h nem segít? h nem pelenkáz? az ő gyereke is. és elszámoltat? mire fel? azért ne add bölcsibe a lányod mert ki akarsz szurni a férjeddel.

csak egyet tehetsz: csapj az asztalra keményen!

2011. júl. 22. 23:50
 13/19 A kérdező kommentje:
23:50-nek: bölcsibe nem is tudom adni, mert nincs hely, de talán a nagymama tud vigyázni a gyerekre, amíg én távol vagyok. Amúgy tényleg rosszul szoktatott, mert kezdetben súlyos gerincproblémákkal küszködött, és azóta megszokta a helyzetet. ÉÉÉs mintha tartana is a gyerektől. Mintha úgy gondolná, hogy ő kevésbé ért hozzá.
2011. júl. 23. 00:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Rossz férj és rossz apa, az én értékrendem szerint.
2011. júl. 23. 07:54
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

kutyából nem lesz szalonna...

és ebbe a feszült légkörben fog felnőni a kislányod?

2011. júl. 23. 11:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlenül rossz apa. A férfiak ilyenkor még nem igen tudnak mit kezdeni egy babával. Ismerősöm is csodálatos apa, 5 gyermekkel, de ameddig pici, addig ő sem tud mit kezdeni vele. Másik férfi barátom detto.

Hogy férjnek milyen, azt ennyiből nem lehet megállapítani. Mindennek van oka és a teljes történetet ismerni kellene, nameg az ő verziót, hogy egyáltalán véleményt tudjak alkotni.

Itt mindenki a válást fogja tanácsolni, egyesek azért, mert azt hiszik belelátnak mindenki életébe, mások simán dacból, mert ugye ők is elváltak, semmi rossz nincs abban, és van, aki jószándékból próbál segíteni.

Ennek fényében gondold az át az itteni véleményeket.

Tiszta szívemből remélem, hogy rendbe jön a házasságod!

2011. júl. 23. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:

ha fél attól h ő nem elég jó,akkor azon meg végképp te tudsz változtatni. keményen! mond meg neki h ez így nem jó, a kislánynak több kell,és mutass meg neki mindent,mit h kell,és mond meg neki h akkor most ő csinálja. nálunk pl a férjem fürdet és altat. ő is félt,de kezébe nyomtam a ygereket,és mondtam h hajrá! persze eleinte én is ott voltam. most már 2 van,együtt fürdenek,apa ül a kád szélén és pancsiznak amig én előkészítem az alvást. aztán apa fekteti őket.

mindenképp neked kell lépni,de ne hagyd el ez butaság. ha meg annyira oda van a pénzzel,csináld azt amit anyukám anno amikor apukám is ezt csinálta: kezébe nyomta a pénzt,meg a listát,h mi kell egy hónapra. aztán mondta neki h na indulás a boltba,de minden meglegyen ám,meg persze maradjon is erre meg arra. apukám lefehéredett,de elment. visszajött,és belátta h neki ez nagyon nem megy. azután sose lett ebből gond.

legyél okos,és ha szereted a párod,akkor szeretettel,de határozottan igyekezz megoldani a helyzetet. :)

2011. júl. 23. 13:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! 36 éves apuka vagyok. Rengeteget vagyok a kislányommal amikor csak nem dolgozok és mindenben segítek otthon. Legtöbbször én viszem oviba a kislányt én reggeliztetem, öltöztetem, csinálom a cofiját stb. Pelenkázás sem volt gond soha ez szerintem vele jár a kisbabakorral. Volt hogy egy hónapig csak én voltam a kicsivel keltem hozzá éjjel csináltam a tápszerét hoztam vittem mindenhová. (a feleségem kórházban lelki bajok miatt..) Utána meg tanult a párom azért nem ért rá semmivel foglalkozni... Takarítottam, kimostam az összes ruhát, kivasaltam a legtöbb ruhát. Csak hogy segítsek neki. Aztán megkaptam hogy nem törődök vele eleget bizos nem is szeretem már... Ekkor ordítoztam csapkodtam mérgemben. Erre az jött le hogy idegbeteg vagyok nemnormális el kéne válnia tőlem. Na akkor rossz apa vagyok? Én is??
2011. júl. 23. 14:27
 19/19 A kérdező kommentje:
14:27-nek: nem vagy rossz apa. Az én kérdésem nem is azt célozta, hogy MINDENKÉPPEN azt szeretném igazolni, hogy az én férjem rossz. Mivel mi más helyzetben vagyunk, én vagyok nagyon beszűkülve, attól kezdek tartani, hogy nekem most semmi se jó. Szerencsére voltak olyan válaszolók, akik nem döntötték el kategorikusan a kérdést, és tanácsokat, bátorítást adtak. Egyébként minden válaszolónak köszönöm a hozzászólásokat, mind hasznos volt!
2011. júl. 23. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!