Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokkal nehezebb 2 kicsi gyerekkel egyedul, mint egyel?
11/22 A kérdező kommentje:
Tenyleg nagyon nehezen kommunkikalunk. erzelmek vannak, de neki sok a problemaja magaval. Ha nem lepek most nem lesz rosszabb a helyzet csak kerdes hogy meddig birom ezt a boldogtalansagot? Minel idosebb leszek annal nehezebb lesz a valtas. O pedig 40 evesen nem fog valtozni. Tehat vagy valtok vagy maradok a langyos k....ban. Munkam nem tudom hogy lenne-e hisz nem vagyok ott. Nagyik tudnanak segiteni. Ha pedig a parom nem roppan ossze es kuldi a gyerektartast akkor ok, de azzal inkabb nem szamolok.
Utazz el pár hétre, és ha utána is így gondolod lépj. Gyere nézd meg itt mi a helyzet.Lehet rájössz, hogy nem is olyan rossz a pároddal.
2011. júl. 19. 21:17
Ha hazajössz kösd fel a tangabugyit.Itthon két gyerekkel egyedül-biztos elmerülés a mélyvíz kellös közepén- Sajnos tapasztalatból írom.Elsősorban melót nem fogsz találni,ha igen sokáig nem örülhetsz,mert ha már kétszer betegállományba mész a gyerek miatt, harmadszor más ül a helyeden.Az állam nem támogat szinte semmivel,max csal.pótlék és ennyi.Gyesből,családiból megélni nem lehet és gyereket nevelni.Szóval jól gondold meg ezt a hazajővősdit.
2011. júl. 19. 21:48
Ha mindenképp hazajössz, akkor 1 gyerekkel sem lesz könnyebb, mint kettővel, mert nem kapkodnak az egyedülálló anyákért a munkaerőpiacon, sajnos tapasztalat. Egy gyermekes elvált anya
2011. júl. 19. 21:59
Én is külföldön vagyok 1 gyerekkel és a férjemmel egy fedél alatt még.Úgy volt,h én is hazaköltözöm a gyerekkel,de aztán nem így történt.Most próbálok itt kint maradni,mert hiába vannak otthon a szülők segíteni ha nem találnék munkát.Vagy havi 60-70eft-ból éljünk meg.Én nekem sincs kint segítségem,sőt még a nyelv is nehézkes,munkám sem olyan amiből tudnék esetleg félrerakni vagy majd ha úgy alakul különköltözni.De még mindig úgy gondolom itt kint több a lehetősége az embernek,jobban megél és nem utolsó sorban a gyerekem is nézem,hogy legalább az ő lehetőségei jobbak legyenek.
Te is nézd ezeket is!!Mi várna otthon??Mindenki menekül külföldre!Munkanélküliség na az van!!Te tudod mi vár otthon de a segítség nem minden ha nem fogtok tudni megélni.
2011. júl. 19. 22:23
Hát igen,nem lesz könnyű, de mégis, neked lenne gyomrod, tükörbe nézni, ha elvetetnéd a még meg sem született kisbabádat? Akármennyire is nehéz lesz, amikor látod a kisbabád arcát, nem fogod megbánni! Viszont ha teheted, mindenképpen maradj külföldön, vagy a volt pároddal, még ha nem is vagytok boldogok együtt egy próbát megér, eltartani el tud, ennyi áldozatot igazán megtehetnél a babádért.
2011. júl. 20. 00:29
Én nem vetetném el! Egyébként nem lehetetlen egyedülálló anyaként 2 gyerekkel!! Több barátnőm és ismerősöm is van itt MO-n, akik egyedül nevelik 2-3 csemetéjüket. Érdekes, kaptak munkát...Szerintem nem minden egyedülálló anya van olyan helyzetben, mint ahogy leírták. Én igaz, hogy nem vagyok egyedül, de van 2 pici gyerekem és van egy nagyon jó munkahelyem is.
2011. júl. 20. 01:07
18/22 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek a valaszat. Elhiszem, hogy nem habostorta. Sajnos ahol elek sem az, de ezt most nem reszletezem. Kulonmennek csak itt is ha lenne hova, de nincs. Utolsonak is koszonom a valaszat, remeltem hogy pozitivat is kapok. Az abortusz ellenes anyukakat is megertem, de azzal sem lesz/lenne konnyebb szembe neznem mikor megkerdik majd a gyerekek hogy hol van apa? Egyenlore merlegelek tovabb, de az idot sem szeretnem huzni sokaig. Koszi mindenkinek.
Nekem 1 babám van egyenlőre ,most 8 hós .Nemsokára szeretnék még 2babát.Gyermekem megszületése elött,bébiszitter voltam ,ott volt egy hiperaktív 3 éves kisfiú és egy 2 éves kislány.Én nagyon jól elbírtam velük,reggeltől voltam velük,fürdetésik akkor jöttek meg a szüleik.Persze voltak nehezebb napok de nem lehetetlen.
Ha a nagy már nem pelenkás,nem kell folyamatosan gyógyszert szednie,és nem dobdat ki a holmiait(ruhát,babakocsit,kiságyat) akkor nem jelent nagy anyagi pluszt a kicsi.Itthon gyes+családi 2 gyerekre 56000ft.
2011. júl. 20. 09:51
Két gyerek nagyobb esély a betegségekre, ha már nem ugyanabba az intézménybe járnak (az egyik ovis a másik bölcsis pl.) akkor kicsit nehezebb megszervezni a szülői értekezletre járást, a gyerekek elhozatalát, de nem lehetetlen. Amit az elején írtak, hogy a kis korkülönbségnél összenőnek a gyerekek és kevesebb gond kettővel, az főleg az együtt való játékra igaz. Az egykék gyakrabban nyúzzák az anyukájukat, míg két tesó nagyon jól elszórakoztatja egymát és van, hogy kevesebb a probléma velük.
Mint ahogy munkát találni sem biztos hogy lehetetlen, attól függ, hogy a kérdező milyen szakmában helyezkedne el és külföldön milyen nyelvtudást szerzett meg. Én két picivel a hátam mögött találtam jó állást, sőt két konkrét ajánlatom is volt, amiből választhattam.
2011. júl. 20. 14:44
Kapcsolódó kérdések: