Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jövője egy ilyen kapcsolatnak?
2 éve voltunk együtt, 1 hónapja szakítottam vele.
Az ok: 30 éves lassan, de az anyját nem lehet magára hagyni egy napra sem, mert beteg.
(akkor is beteges volt, mikor megismerkedtünk, de azóta súlyosabb lett)
Viszont ilyenek vannak, hogy hétvégére sosem lehet tervezni semmit, mert neki kell segíteni.
(És a sohát szó szerint értem.) Nem tudunk elmenni sehová. Ünnepeket mindig vele kellene tölteni, mert az anyja eldöntötte, és ez vitán felüli dolog. Hisztirohamot kap, ha nem az van, amit ő akar.
Még ő hívott meg engem kedvesen húsvétkor is magához, hogyha akarom, VELÜK tölthetem. Pedig együtt lakunk a barátommal.:D Szóval nem is volt megbeszélés tárgya köztünk a húsvéti program. Én csak néztem meglepődve, mikor felajánlotta ezt, a barátom meg hallgatott.
Nincs semmi megtakarítása, pedig mindig jól keresett, sőt még hiteleket vett fel, amit most a fiának kell visszafizetnie.
Én még csak 24 vagyok, nem tudok így élni.
És amíg az anyja él, addig ez így lesz.
Talán 40 évesen már elmehetnénk nyaralni?
Meg sosem tudtam kötődni igazán hozzá e miatt, nem éreztem, hogy összetartoznánk, mert mindig ott volt ez a 3. fél, aki mindenbe beleszól.
Ki kellett volna tartanom mellette? Ti mit éreznétek ilyen helyzetben?
Valamilyen szinten bánt a dolog, hogy elhagytam, de azt gondolom az ő felelőssége is, hogy 30 évesen nem tudta kivívni magának az önállóságot, akármilyen is az anyja. És nem érzem, hogy ezt így ilyen formában lehetne hosszútávon tervezni és folytatni.
És nem szeretnék 24 évesen úgy élni, mint egy nyugdíjas.
Szemét voltam szerintetek, hogy elhagytam?
Nem voltál szemét, ha ilyen miatt elhagytad. Maximum meggondolatlan. Itt egy baj van, névlegesen a mama. Nem lenne semmi gond, ha mondjuk belátná, hogy a fiának is van egy élete, és azt is megértem hogy anya csak egy van, és a fia dolga segíteni, támogatni. De mindennek van határa, mint ennek is. A mai világban már olyan jó helyek vannak időseknek. Persze nem azt mondom hogy mennyen elfekvőbe, vagy bedugni egy öregek otthonába. De végülis be kéne látnia a mamának hogy itt már nem csak az Ő életéről van szó. És ezt ilyen sokáig húzni ártalmas. :(
Meggondolatlant azért írtam, mert nemtudom mondjuk hogy megbeszéltétek-e 3-an vagy legalábbis a (volt) barátoddal. Ezt a dolgot mielőtt otthagytad.
Nem kérnék ilyet tőle soha, hogy tegye öregek otthonába.
Sőt azért költöztünk a másik utcába, hogy tudjon neki segíteni.
De azért ez szerintem mégiscsak túlzás, és engem nagyon zavar. Igaz, hogy egyedül van az anyja, de nekem is van rokonom, aki egyedül van, mégcsak gyereke sincs, mégsem viselkedik így.
Mondtam én neki sokszor, hogy ez így nem jó, de lényegét tekintve nem sok minden változott.
Otthagytam. Csak kiváncsi voltam mások véleményére, mert nem tudtam, hogy túl önző dolog volt-e.
Öregek otthonába nem menne sztem. Meg az exem sem olyan, hogy betegye. Meg sztem is szemétség lenne bedugni oda.
Szóval ez még gondolatilag sem merült fel, mint opció.
Nem voltál szemét, csak "besokalltál" és jogosan.. Ennyi idősen ezt nem szabad "elviselni". Ha 50 évesek lennétek, még akkor talán, mert a mama is idősebb és magatehetetlenebb lenne, jogos lenne a sok segítség ...
Rendes nagyon a párod, de egy egészséges egyensúlyi helyzetet igenis ki kellett volna alakítania "közted és az édesanyja" között, mikor, mennyi időt és kivel tölt...
Nem voltál köteles ezt elviselni, jól döntöttél.
Szívemből szóltál Kérdező! Jól tetted! Pontosan tudtad hogy ennek nincs jövője, még az összetartozás-tudat sem volt meg, és igazad volt. Ebben a szituban a mama és a fiacska is hibásak mindketten, de jó hogy te nem keveredtél ebbe bele!
Ezután még véletlen se menj vissza a fiacskához, akárha fűt-fát ígér, mert a mama már elkönyvelt téged egy nem túl kellemes státuszba, és csak megmérgezné az életed.
Sok sikert a jövőben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!