Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
37 éves vagyok, a feleségem megcsalt és el akar válni. Mit tegyek?
Van két gyerekünk, ezért szeretném megmenteni a kapcsolatunk.
Én nem iszom, nem dohányzom, szeretem a családomat.
Sokat dolgozom azért hogy úgy éljünk hogy ne szenvedjünk hiányt semmiből. Ám így is mostanában pénzügyi problémáink voltak. A feleségem elkezdett egy vállalkozást ahol elég jól keres, de sokat kell utaznia.
Képzésekre, megbeszélésekre jár, így most vagy ő van itthon vagy én. Az egyik munkatársával csalt meg,
és úgy véli a házasságunkat ő már nem tudja folytatni.
Én mindíg megbíztam benne, és ő is mindíg azt hangoztatta hogy nem tudna megcsalni. mindketten a gyerekeknek legmegfelelőbb megoldást szeretnénk megtalálni. Mit tegyünk?
Csak a 10 sorod alapján tudok véleményt mondani.
Szerintem ti már nagyon régen eltávolodtatok egymástól.
Egy szóval sem írtad, hogy mennyire szereted a feleséged és mennyire kyvánod, csak, hogy ne szedvedjen a család hiányt semmiből és hogy megbíztatok egymásban.
Két lehetőségetek van:
1. együtt maradtok egy nyitott házassságban, mindenki csinál amit akar. A gyerekek úgyis észre fogják venni, hogy mi van, és nem tudom melyikőtök bírja tovább. Ez csak akkor működik, ha tényleg minden heves érzelem elmúlt (tehát nincs féltékenység se) de nagyon jó barátok maradtatok.
2. Elváltok
Mindenkinek sokkal több lehetősége van új életet kezdeni, új partnert találni. A gyerekek gondolom már nem kicsik, meg fogják érteni, de elvált szülők gyerekei lesznek, hol itt, hol ott. Meg kell oldani a lakásproblémát.
De dönteni nektek kell.
Nem is tudja a feleséged milyen szerencsés lehetne.
Itt van az egyenjogúság,a nagy modern kor,a modern nő,amikor senki nem lehet a maga szerepében,teljesen megszűntek a hagyományos férfi és női szerepek.Csakhogy ettől még a gyerekeknek arra lenne szükségük,hogy az anyjuk az anyjuk maradjon,az apjuk pedig az apjuk a hagyományos szerepekben.A férjem is felső vezető beosztású ember a munkahelyén,és vannak kolléganői hasonló beosztásban.Valahogy egyiküknek sem működik a családi élete.Mindenhol bibi van előbb utóbb.Talán nem érezhetik a férjeik hasznosnak családfőnek magukat mellettük,és a feleség pedig semmibe veszi a férjét.Én úgy látom,ha felcserélődnek a szerepek nem működik a család,főleg nem hosszútávon.Nehéz ügy ez.
sajnálom,hogy veletek is ez történt.
Ha csak feszültség lenne otthon, akkor a gyerekek érdekében inkább a válás. Nálunk is miattunk, gyerekek miatt maradtak együtt a szüleink, nem volt jó így felnőni.
Ha nem akarsz válni egyelőre, mi lenne, ha csak külön költöznétek egy időre, kipróbáljátok az életet külön, kicsit egymás nélkül lennétek. Ha összetartoztok, úgyis együtt lesztek végül, ha nem, akkor meg úgyis mindegy, mit teszel. A gyerekeknek a nyugalom a fontos, nem az, hogy anya-apa együtt maradjanak feszültségek árán is.
Kedves Kérdező!
Aki el akar a házastársától válni, azt a bíróság el fogja választani. Nem tart fenn a jog kényszerrel egy házasságot, ha abból valamelyik fél szabadulni akar.
És igen, egyetértek az előttem szólókkal, ez a közös kiskorú gyerekek érdeke is, hiszen egy rossz házasság többet árthat nekik, mint egy esetleges válás.
Kétségtelen azonban, hogy nem lesz könnyű és gyors eljárás, ha te tiltakozol, akkor ún. tényállásos bontás lesz, tehát a bíróság tényállást fog felvenni - feltételezem, a nejed elhidegülésre fog hivatkozni -, és tanúkat is be fog idézni.
De megakadályozni nem lehet.
Más megoldást kéne találni: visszahódítani az asszonyt.
Először is, meg kéne őt hallgatni, mi vezetett idáig, mit nem talált meg a házasságban.
Aztán hozzálátni ezek kijavításához.
Sok sikert!
Kedves kérdező!
Ha úgy gondolja tud tovább élni a feleségével,annak ellenére ,hogy megcsalta és a jövőben nem fogja az orra alá dörgölni(nagyon-nagyon nehéz)akkor érdemes próbálkozni.Sok házaspárnak bejött a családterápia.Nem tudom az anyósával milyen a kapcsolat,esetleg kérhetné a segítségét.
Felajánlhatja a különélést is pár hónapig a nejének(nem biztos,hogy olyan fénylő lesz az új kapcsolat együttélve)
Megkérdezheti,hogy képzeli a gyerekek jövőjét Ön nélkül,hiszen ha sokat van távol a munkája miatt,valakinek gondoskodni kell róluk.
Mindenesetre ha komolyan gondolja ,akkor kerülni a vitákat,de beszélni,beszélgetni vele sokat,hogy ne tudja könnyen túltenni magát.Meg persze olyan körülményeket teremtenni,hogy szívessen menjen haza(megéri?)
Aki a 11:13-t lepontozta, annak azt kívánom, hogy személyesen tapasztalja meg...
Üdv!
Egy megkeseredett huszonéves fiatal, akit a szülei villámhárítóként használnak... :-(
Szóval én még mindíg szeretem a feleségem, és nagyon kívánom is, de mivel ő nem akar én ezt tiszteletben tartom.
Nagyon nehéz úgy elmenni mellette hogy ne simítsam végig a fenekét, vagy ne adjak neki puszit.(persze ezt azért is nehéz mert megcsalt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!