Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált anyuka el akar költözni (Új kapcsolat miatt) két gyermekével a fővárostól kb.100km-re. Megteheti ezt a gyermekek apjának beleegyezése nélkül?
Az apuka havi 10 napra elviszi magához a gyermekeit,és mesze menően gondoskodik róluk,foglalkozik velük.Félő,hogy nevelésük (iskola,ovi) színvonala nem lesz megfelelő.
Tudom,hogy jogászhoz kell fordulni tanácsért,de szeretném,ha előtte tájékoztatnátok!
Egyesek megint felfordították a gyomromat. Nem csodálom,hogy miért vannak sokan rossz véleménnyel erről a témakörről, ide szinte objektív és értelmes válasz nem érkezik, csak a szokásos utáljuk a férfiakat és az apákat válasz.
Kérdező! Ha ő költözött,akkor a láthatás költségeibe be kell szállnia.
Kiegészítés: A kapcsolattartás újraszabályozása akár (pl. iskolai környezet) úgy is történhet, hogy a gyermekeket a másik félnél helyezik el. Az apa kérheti környezettanulmány felvételét is-ahol a pszichológus szakért vizsgálhatja az új családi környezetet.
Non plus ultra: ha hasonló helyzetben az édesapánál kerültek volna elhelyezésre a gyermekek (és miért ne lehetett volna ilyen eset), és ő költözne, teljesen hasonló az eljárás menete.
Elolvastam, amit írtatok, látom van itt még egy fennmardó kérdés-nem tudom persze, a kiíró erre is válszt vár-e : a kapcsolattartás költségei. Ebben eléggé megoszlik a gyakorlat. Úgy értem, egy ilyen váratlan fordulat okán, és nem eredeti felállásban.
Nem elképzelhetetlen, hogy hozzá kell járulnia, de ezt az eset összes körülményei alapján mérlegeli a Gyámhatóság (már persze, ha az az illetékes, és nem a bíróság). Azzal a papírral, ami a kapcsolattartás tárgyában született (bírósági végzés, gyámhatósági határozat) keresd fel a lakóhelyed szerint illetékes Gyámhivatalt ügyfélfogadási időben. Kérd, hogy beszélhess jogásszal .Elég spéci a helyzet, mert sok unios szabály kúszik be, ami a közvetlen hatálya miatt felülírja a hazai jogot.
Nem biztos, hogy a Gyámügy lesz illetékes (nem tudom mely hatósáéág döntött, ítélettel, ideiglenes intézkedéssel, vagy határozattal..), de a legjobb felvilágosítást ott kaphatod meg.Remélem, segíthettem.
Nem a saját helyzetemről írtam.Anyagi tanácsokat nem kértem.
Azért kíváncsi lennék,kinek kerül csupán 10-14 ezer Ft-ba a rezsi....De a lényeget azoknál fedeztem fel,akik nem mérget fröcsögtek az elvált apuka felé.
Ez az apa egész életét a gyerekek biztos megélhetésére,odafigyelő nevelésére szervezte meg.Nem sok van ilyen!Havi 6 alkalommal viszi a gyerekeit magához,hosszú hétvégékre,és hétköznapi együttlétekre.
-------Köszönöm azoknak a válaszát,akik igyekeztek segíteni.---------
Kedves Kiíró! nem fröcsögött itt legfeljebb egyvalaki, az is a te véleményeddel egyezik. Ha az apuka ilyen áldozatkész és nem tudja ezt a csapást feldolgozni, mondd, miért nem veszi magához őket?? Ha ez így mind igaz, akkor két ok lehetséges, hogy miért nem:
a volt feleségét anyanyúlnak tekinti, akinek kötelessége a neveltetés sz@rabbik részével bajlódni, no meg a teljes felelősséggel ami a gyerekneveléssel jár, míg ő az abszopout pozitiv családkép aki mosolyogva jön és megy, mert nem neki sz@rik be a gyerek és nem neki kell az ellenőrzőjét aláírni...
A másik variáció, hogy a bíróság alkalmatlannak minősítette gyermeknevelésre, de a láthatás joga a gyerek érdekében ilyenkor is biztosított, az aszsony meg többször is adja, mert pl. ezalatt tudott többet dolgozni, ami mindenkinek jó.
Milyen jogon korlátoznál egy embert, hpgy új életet kezdhessen? Nem a körülményekhez kellene az igényeket igazítani inkább? Kérje magánál elhelyezni, de akkor vállalja ezért a döntésért a felelősséget, ha agyerek továbbtanul még vagy 20 évre, anyagilag erkölcsileg, minden szempontból! És ha neki jön valaki, kerüljön hasonló helyzetbe, hogy megtapasztalja egy döntés súlyát...mert ez itt csak hadova!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!