Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált anyuka el akar költözni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált anyuka el akar költözni (Új kapcsolat miatt) két gyermekével a fővárostól kb.100km-re. Megteheti ezt a gyermekek apjának beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés

Az apuka havi 10 napra elviszi magához a gyermekeit,és mesze menően gondoskodik róluk,foglalkozik velük.Félő,hogy nevelésük (iskola,ovi) színvonala nem lesz megfelelő.

Tudom,hogy jogászhoz kell fordulni tanácsért,de szeretném,ha előtte tájékoztatnátok!

2011. jún. 1. 08:47
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
91%
a az életkörülményeiben nagyon fontos változás állt be és a költözködés ennek tudható be, akkor igen, elköltözhet. Csak külföldre nem vihetné az apa beleegyezése nélkül. Természetesen a másik fél kérheti a kapcsolattartás újraszabályozását. A mai világban pl. a skype.-ot engedélyezni szokta a hétközi kapcsolattartásra az irányadó joggyakorlat.
2011. jún. 1. 14:13
 22/47 anonim ***** válasza:
80%

Egyesek megint felfordították a gyomromat. Nem csodálom,hogy miért vannak sokan rossz véleménnyel erről a témakörről, ide szinte objektív és értelmes válasz nem érkezik, csak a szokásos utáljuk a férfiakat és az apákat válasz.

Kérdező! Ha ő költözött,akkor a láthatás költségeibe be kell szállnia.

2011. jún. 1. 14:37
 23/47 anonim ***** válasza:
90%

Kiegészítés: A kapcsolattartás újraszabályozása akár (pl. iskolai környezet) úgy is történhet, hogy a gyermekeket a másik félnél helyezik el. Az apa kérheti környezettanulmány felvételét is-ahol a pszichológus szakért vizsgálhatja az új családi környezetet.

Non plus ultra: ha hasonló helyzetben az édesapánál kerültek volna elhelyezésre a gyermekek (és miért ne lehetett volna ilyen eset), és ő költözne, teljesen hasonló az eljárás menete.

2011. jún. 1. 14:47
 24/47 anonim ***** válasza:
77%
Egyet elfelejtetek, apukának az iskolaválasztásnál vétó joga van. Olvasgatni kellene a családjogi törvényt.
2011. jún. 1. 15:11
 25/47 anonim ***** válasza:
56%
Legfeljebb XY másik helyiségben T iskola ellen, ahol még van több másik is
2011. jún. 1. 15:33
 26/47 anonim ***** válasza:
89%

Elolvastam, amit írtatok, látom van itt még egy fennmardó kérdés-nem tudom persze, a kiíró erre is válszt vár-e : a kapcsolattartás költségei. Ebben eléggé megoszlik a gyakorlat. Úgy értem, egy ilyen váratlan fordulat okán, és nem eredeti felállásban.

Nem elképzelhetetlen, hogy hozzá kell járulnia, de ezt az eset összes körülményei alapján mérlegeli a Gyámhatóság (már persze, ha az az illetékes, és nem a bíróság). Azzal a papírral, ami a kapcsolattartás tárgyában született (bírósági végzés, gyámhatósági határozat) keresd fel a lakóhelyed szerint illetékes Gyámhivatalt ügyfélfogadási időben. Kérd, hogy beszélhess jogásszal .Elég spéci a helyzet, mert sok unios szabály kúszik be, ami a közvetlen hatálya miatt felülírja a hazai jogot.

Nem biztos, hogy a Gyámügy lesz illetékes (nem tudom mely hatósáéág döntött, ítélettel, ideiglenes intézkedéssel, vagy határozattal..), de a legjobb felvilágosítást ott kaphatod meg.Remélem, segíthettem.

2011. jún. 1. 16:26
 27/47 A kérdező kommentje:

Nem a saját helyzetemről írtam.Anyagi tanácsokat nem kértem.

Azért kíváncsi lennék,kinek kerül csupán 10-14 ezer Ft-ba a rezsi....De a lényeget azoknál fedeztem fel,akik nem mérget fröcsögtek az elvált apuka felé.

Ez az apa egész életét a gyerekek biztos megélhetésére,odafigyelő nevelésére szervezte meg.Nem sok van ilyen!Havi 6 alkalommal viszi a gyerekeit magához,hosszú hétvégékre,és hétköznapi együttlétekre.

-------Köszönöm azoknak a válaszát,akik igyekeztek segíteni.---------

2011. jún. 2. 07:13
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
A jogszolgáltatás sajnos nem igazságszolgáltatás. Azt hiszem a lehetséges jogi eszközöket ismerve a lehető legtöbbet elérni több, mint szubjektíve keseregni.
2011. jún. 2. 08:09
 29/47 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Kiíró! nem fröcsögött itt legfeljebb egyvalaki, az is a te véleményeddel egyezik. Ha az apuka ilyen áldozatkész és nem tudja ezt a csapást feldolgozni, mondd, miért nem veszi magához őket?? Ha ez így mind igaz, akkor két ok lehetséges, hogy miért nem:

a volt feleségét anyanyúlnak tekinti, akinek kötelessége a neveltetés sz@rabbik részével bajlódni, no meg a teljes felelősséggel ami a gyerekneveléssel jár, míg ő az abszopout pozitiv családkép aki mosolyogva jön és megy, mert nem neki sz@rik be a gyerek és nem neki kell az ellenőrzőjét aláírni...

A másik variáció, hogy a bíróság alkalmatlannak minősítette gyermeknevelésre, de a láthatás joga a gyerek érdekében ilyenkor is biztosított, az aszsony meg többször is adja, mert pl. ezalatt tudott többet dolgozni, ami mindenkinek jó.

Milyen jogon korlátoznál egy embert, hpgy új életet kezdhessen? Nem a körülményekhez kellene az igényeket igazítani inkább? Kérje magánál elhelyezni, de akkor vállalja ezért a döntésért a felelősséget, ha agyerek továbbtanul még vagy 20 évre, anyagilag erkölcsileg, minden szempontból! És ha neki jön valaki, kerüljön hasonló helyzetbe, hogy megtapasztalja egy döntés súlyát...mert ez itt csak hadova!

2011. jún. 2. 08:45
 30/47 anonim ***** válasza:
77%
Megteheti, de költözhetne 300 km-re is, azt is megtehetné..még lehet meg is teszi...szerintem 100 km nem olyan sok. Lehet hogy elsőre rosszul esett de meglátod, ugyanúgy fogod tudni tartani a kapcsolatot. S ahogy nőnek majd lassan utazhatnak egyedül. Ott felteszik, te meg leszeded a megállóban. 100 km tényleg nem távolság, szerencsére.Nyugi.
2011. jún. 2. 08:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!