Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált anyuka el akar költözni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált anyuka el akar költözni (Új kapcsolat miatt) két gyermekével a fővárostól kb.100km-re. Megteheti ezt a gyermekek apjának beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés

Az apuka havi 10 napra elviszi magához a gyermekeit,és mesze menően gondoskodik róluk,foglalkozik velük.Félő,hogy nevelésük (iskola,ovi) színvonala nem lesz megfelelő.

Tudom,hogy jogászhoz kell fordulni tanácsért,de szeretném,ha előtte tájékoztatnátok!

2011. jún. 1. 08:47
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
32%
Akkor apuka abbahagyja a dohányzást vagy spórol a rezsin. Én is utazgatok kéthetente, és igen, bőven ötszámjegyű havi költsége van. De ki lehet fizetni, ha az ember AKARJA. Mindig van miből spórolni.
2011. jún. 1. 11:15
 12/47 anonim ***** válasza:
53%

Az anyuka életébe nincs beleszólása az ex férjnek.

És ha a bíróság az anyánál helyezte el a gyerekeket akkor a gyerekek mennek az anyával - nincs mese.

2011. jún. 1. 11:52
 13/47 anonim ***** válasza:
90%
Jogilag nincs lehetősége az apának, hogy ebbe beleszóljon! Öreg! Te is jó helyre tetted ki ezt a kérdést! Itt nem fogsz még erkölcsi támogatást sem kapni! Ide elvált anyatigrisek járnak, akik harapnak az ilyen kérdésekre!!! Osszák az észt neked! Ne dohányozz (honnan tudják, hogy dohányzol-e, fogalmam nincs), spórolj, ne fűts, ne igyál, ne egyél stb! Így akár öt számjegyű összeget takarítasz meg! Hát ha valaki tudja, hogy pl. 130 000 Ft nettóból, ha az ember fizet gyerektartást is, hogy lehet 5 számjegyű összeget megtakarítani (dohányzás és más extrák mondjuk nincsenek), akkor az kérem írja le, mert lehet, hogy sok embernek tud így segítséget nyújtani!!!
2011. jún. 1. 12:39
 14/47 anonim ***** válasza:
23%

Nem értem, miért húzod így fel magad. 130 nettóból gyönyörűen meg lehet élni, még ha elvisz a gyerektartás 30at, akkor is. Kifizetsz a rezsire 10-15öt, kajára 20-25, maradt 60-70 ezred. Ebből csak ki lehet fizetni az utazást.

Egyébként nem értem, honnan veszed, hogy a kérdező 130 ezret keres!!

2011. jún. 1. 12:46
 15/47 anonim ***** válasza:
86%
jogilag biztos, hogy nincs lehetősége megtiltani, de én (nő létemre) azt gondolom, hogy nem 100%-ig fair elvinni ilyen messzire a gyerekeket. ha apuka akar költözni, ok, akkor az ő döntése, állja a költségeit, de ha ezt akarata ellenére kell megtennie, akkor nem csodálom, ha bosszantja. egyszerűen nem neki kell ekkora áldozatot hoznia a csaj új kapcsolatáért. és ez nem bosszú, nem idegesítés, hanem tény. 100 km, basszus, ha ez Pesten van akkor mondjuk míg a pl. (feltételezés) Móriczról átvergődi magát az M3-ig akár egy óra is lehet, onnan még kb 1 óra míg lakásig ér ( ha végig van autópálya ).
2011. jún. 1. 12:55
 16/47 anonim ***** válasza:
88%

Lakótársam is ilyen helyzetben van:

85ezret kap kézhez.

Ebből 20ezret küld gytra. Marad 65e

-20e albérlet = 45e

-15e rezsi marad 30e

Havi útiköltség: 27ezer lenne. és még nem evett!

Mit mondanak erre? Oldd meg!

nincs autó, vagy arra járó jóbarát, rokon, ect.

Havi 1-2 sör, no cigi.

Joga van látni a fiát, lehetősége nincs.

Erre mondjon valaki megoldást!

2011. jún. 1. 12:56
 17/47 anonim ***** válasza:
50%
A 130 egy példa volt. Azért volt odaírva, hogy "pl." De látom te sem az élet laposabbik oldalán nevelkedtél.
2011. jún. 1. 12:58
 18/47 anonim ***** válasza:
41%
De most ha az anyuka ott talált munkát,vagy lakást,vagy csak egyszerüen ott a szülei akik segiteni tudják,vagy bármi más miatt,miért kéne az apa miatt Bp.n maradnia???? Apuka vesz egy buszjegyet,és láss csodát! Aprópénzből meguszta a gyerekláthatást.
2011. jún. 1. 13:06
 19/47 anonim ***** válasza:
53%
Előző vagyok,most látom hogy uj kapcsolat miatt akar költözni.És akkor mi van?Neki is joga van a boldogsághoz!! Ha apuka falun talált volna magának uj barátnőt,gondolom nem mondaná azt a csajnak,hogy bocs,de szakitsunk mert drága a buszjegy.
2011. jún. 1. 13:08
 20/47 anonim ***** válasza:
75%
látom, nem érzed a különbség: nem vesz egy buszjegyet és passz, mert Ő nem akar odamenni, ő nem akarja, hogy elvigyék a közeléből a gyerekit, nem ő mondott le róluk, hanem az anyának ítélték. anyukának sem kell lemondani a boldogságáról, nyilván, de apuka aztán pláne nem tehet erről a helyzetről, miért ő szívjon? az ő boldogságával, kényelmetlenségével mi van? csaj vagyok, de megőrülök az "elvált férj dögöljön meg, szívassuk minél többet" típusú nőktől. pláne, ha ez az apuka még szereti és törődik is a gyerekeivel. Tessék szépen feldolgozni, hogy apa és anya váltak el egymástól, nem apa a gyerekeitől.
2011. jún. 1. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!