Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek milyen ez a dolog?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen ez a dolog?

Figyelt kérdés

10 éves gyerek szülei évekkel ezelőtt elváltak, mert a nő megcsalta a férfit és szerelmes lett az új partnerébe. A kislány az anyjával él, megkapták a lakást, amit még a volt férj vett. A nő sosem dolgozott a férfi mellett, csak élősködött rajta...

Kérdés:

Facebook-on a gyerek az anyját és az apját is bejelölte családtagként és egymás alatt vannak család címke alatt, szülőkként. Az adatlapjáról az látszik a külvilág számára, mintha egy "szép", együtt élő család lennének, pedig ez nem így van.

Nem furcsa ez így, amikor a szülők "utálják" egymást és nem beszélnek évek óta?

2011. máj. 30. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha én volnék a gyerek, én is ugynúgy bejelölném szüleiet, akkor is ha utálnák egymást..Az a fele engem nem érdekel, csak az, hogy ők a szüleim.
2011. máj. 30. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne jelölhetné így,hiszen a szülei...nem értem mi a problémád????
2011. máj. 30. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem... Ha a te szüleid utálnák egymást, akkor te letagadnád egyiküket? Vagy mi?
2011. máj. 30. 11:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Most az anyát vagy az apát tagadja meg? Ha mindkettővel van olyan viszonban, hogy kitegye őket, akkor nincs ezzel robléma, a köztük lévő helyzet, vita pedig csak rájuk tartozik. És ha azt hiszik, hogy boldog család meg minden? Az csak annyit jelent, hogy nem elég jó barát ahhoz, hogy ennyire ismerje. XD
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Hát gondolom, hogy az elvált apának, a mostani párja..Mert másképp nem zavarná.

-első-

6/10 anonim ***** válasza:
Én sem értem mi a probléma. Nekem apám ugyan nincs facebookon de ha lenne én is bejelölném. Attól még hogy elváltak, mindketten a szüleim. A külvilág meg tök mindegy mit gondol.
2011. máj. 30. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a probléma. A szülei akkor is a szülei maradnak, függetlenül attól, hogy milyen a viszonyuk. És fordítva, az apuka/anyuka újabb párjai sosem lesznek a gyerek édes szülei.
2011. máj. 30. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi a problémád NEKED ezzel?

Nekem teljesen természetes, hogy a gyerek a valódi, vér szerinti szüleit tekinti a szüleinek élete végéig. Ők a gyerek szempontjából akkor is egy család, ha közben már nem élnek együtt, ha utálják egymást, ha van másik nevelőszülője annál a félnél, aki most neveli Őt. Ez a létező legtermészetesebb, legjobb dolog, ami egy ilyen helyzetben lehetséges. Szörnyű, amikor egy gyerek, akinek elválnak a szülei, olyan helyzetbe kerül, hogy nem szeretheti őket egyformán, vagy választania kell, esetleg bekerül a szülők harcába, és ott felhasználják őt, eszközzé silányítják az érzéseit. Úgy maradhat a gyerek ki ebből, úgy lehet majd lelkileg teljesen egészséges felnőtt, ha mindkét szülőjét tiszteli, becsüli és szereti. Pont ez az, amit nem lát át az a szülő, aki saját sértettségét (mert mondjuk a másik megcsalta) megpróbálja átvetíteni a gyerekre, és a gyereket a másik szülő ellen hangolja.

Ui.: Ha pedig az egyik szülő bántotta(!) a gyereket, akkor azt a gyerek majd elintézi saját hatáskörében, az egy teljesen más eset, mintha a szülők közti veszekedésekbe vonják őt be.

2011. máj. 30. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, attól, hogy elváltak, már nem a szülei???
2011. máj. 30. 12:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Csak egy " egyszerű " kérdés volt. Köszi szépen a válaszokat, igazatok van!
2011. máj. 30. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!