Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tudok tenni? Gyermekláthatás.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok tenni? Gyermekláthatás.

Figyelt kérdés

A volt párom elhagyott, mikor egy hónapos volt a közös gyermekünk.

Két és fél éve le se ... a fejünket.

Azóta megházasodtam, a lányom a férjemet tekinti az apának.

Erre most felbukkant a semmiből, vissza akart szerezni. A Férjemet is zargatta.

Volt nálunk, kifejezetten a gyerek miatt, aki mikor meglátta sírógörcsöt kapott (fél az idegenektől).

Most azzal jön, hogy elviszi a gyereket magához, de címet nem hajlandó mondani, hogy hová, de azzal fenyegetőzik, hogy elveszi tőlem a lányomat.

Mi lehet most?

2011. máj. 21. 00:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tehát a tények:

1, Ő az apa.

2, A láthatás jár neki, hacsak nem veszélyezteti a gyermeket.

3, Olyan viszont nincs, hogy nem mondja meg a címét, ha Te vagy a gyerek gondviselője. Ez sok mindenre feljogosít Téged, Neked kell intézkedni adott esetben mindenről, Nála csak láthatáson van a gyerek. Arra nem jogosít fel, hogy jelen legyél, ellenőrizd őket, vagy megszabd a láthatás kereteit. Ezt max. a bíró teheti, ha komoly oka van rá. Feltételezéseidre alapozva valószínűleg nem teszi ezt meg.

Mindezt mérlegre téve szerintem akkor jársz el a leghasznosabban, ha elbeszélgetsz a csöppséggel, elmondod neki, hogy igen, ez az ember a vér szerinti apja, és néha elmennek majd kettesben ide-oda, de mindig visszajön majd Hozzád. Ha erősíted benne a biztonság érzetét, azzal jót teszel Neki. Megteheted azt is, hogy még jobban elmérgesíted a helyzetet, ezzel azonban ártasz a gyerekednek hosszú távon mindenképp. Ez a tapasztalat. Ha már amúgy is mentek bíróságra, akkor kérd a gyerektartást, annak behajtását, mert az viszont Neked jár. (Olvastam, hogy az állam megelőlegezheti, és később behajthatja az apán ilyen esetben.)

Az egyéni hozzáállás kérdése, hogy miként neveled a lányodat, én amúgy helyesebbnek tartom, ha az új kapcsolatban lévő gyerek tisztában van azzal, ki a vér szerinti és ki a nevelőapja? Nálunk így van. Elismerem, hogy sok múlik a szülők kapcsolatán, ezért viszont Te is felelős vagy, hiszen javíthatod és ronthatod is saját viselkedéseddel a kettőtök viszonyát. Én maximálisan a javítás mellett vagyok, nálunk is az működött.

2011. máj. 23. 11:12
 12/17 A kérdező kommentje:

A nevelt lányom négy éves volt mikor meghalt az édesanyja. Tisztában van vele, hogy nem a vérszerinti húga lányom, de azt mondja nem érdekli. akkor is az ő húga.

Az exem zsarol, azt mondja vagy visszamegyünk hozzá, vagy elveszi a gyereket.

Nem tudtam menni a bíróságra, mert betegek a lányok, és orvoshoz mentem velük.

2011. máj. 23. 11:57
 13/17 A kérdező kommentje:

A két és fél éves lányomat nem hogom neki csak úgy odaadni, anélkül, hogy előtte biztosan nem ismerik egymást.

Elhívtam magunkhoz, hogy megbeszéljem vele, pontosan mit akar. Egy óra múlva jön!

2011. máj. 23. 12:18
 14/17 anonim ***** válasza:

"Az exem zsarol, azt mondja vagy visszamegyünk hozzá, vagy elveszi a gyereket. "

Ez üres fenyegetőzés csak. Sem jogalapja, sem lehetősége nincs ezt megtenni.

2011. máj. 23. 12:35
 15/17 anonim ***** válasza:

ma 11:12-es vagyok.

Szerintem is üres szavak. Ha elvinné magával, akkor az nagyon súlyos cselekmény lenne. Akár börtönbe is kerülhetne érte, a láthatást meg elbukná végleg. Nagyon nem éri meg. Ha csak egy ici-picit is lehet beszélni normálisan a fejével, akkor szerintem az a helyes út, amire Te is készülsz. leültök, megbeszélitek normálisan. Ami témában nem juttok dűlőre, azt ne feszegessétek túl, ne veszekedjetek, ne kapjatok össze, nézzétek a gyerek érdekét! Te ne akard őket minden áron ellenőrizni, cserébe kérd meg az apát, hogy legyetek kicsit együtt, hogy a lányod megszokhassa őt, lássa, hogy nem vagytok haragban, nem elszakítja Őt tőled, hanem csak elviszi kis időre. És legyen is úgy! A fokozatosság fontos. Ha látni akarja, én ennek önmagában örülnék. Az nagyon rossz, hogy erre két és fél évet várt, és a Ti életetek már kialakult nélküle másképp, és most ezt jól felborítja. Ez valóban nagyon kellemetlen. Ha jó apja akar lenni a lányának, az magában viszont örömhír. Talán a gyerektartás kérdésében is megegyeztek majd. Nem ismerlek egyikőtöket sem, lehet, hogy túl optimista is vagyok, de én adnék egy esélyt a dolgoknak mindenképpen.

2011. máj. 23. 12:50
 16/17 A kérdező kommentje:

Elegem van ebből az.....

Hogy lehet valaki ekkora surmó!!

2011. máj. 23. 17:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi történt a beszélgetésen?
2011. máj. 23. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!