Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha még nem váltunk el, köteles...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha még nem váltunk el, köteles vagyok odaadni láthatásra a lányunkat?

Figyelt kérdés
2 éves a kislány, már közel 1 éve külön élünk és ez alatt kb. 4-szer látta az apját és most el akarja vinni egy hétvégére. Mondtam neki hogy nem adom oda, főleg úgy nem hogy ott alszik. Jöjjön el és látogassa meg itt nálunk. De ez nem tetszik neki. Még nem váltunk el hivatalosan, most adtam be a válási papírokat. Elviheti így a kislányt? Igaz az hogy 3 éves kor alatt nem vagyok köteles odaadni neki??
2011. máj. 19. 15:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha úgy is volt/ volna hogy anyuka miatt nem tudta a kapcsolatot ápolna az apuka, azt is megértem ( én) , én sem adnám neki oda, ha minden úgy van ahogy a kérdező leírta.

De ha az apuka annyira gondolt volna a kislányra, megtalálta volna azt a lehetőséget hogy láthassa, nem kell arra várnia hogy majd az anyuka felhívja és megkéri hogy foglalkozzon a gyerekkel. az hogy még nicsenek elválva az az apának is jó lett volna, érvényesíthette volna a jogait, de ezt nem igen olvastuk. egyik barátnőm is most válik, a férje nagyon italozni kezdett, elköltözött az édesanyjához a kicsivel, a férj terápiára kezdett járni, hogy megjavul, csak ne hagyják el. A barátnőm megadta az esélyt, a férj egy hétvégére szerette volna látni a gyereket, könyörgött a lánynak hogy elvihesse magával a fiút, a lány odaadta, mert bízott benne és mert a gyermeke apja, de sajnos ezt az egyetlen lehetőséget elcseszte, berúgott a szomszédok hallották hogy a kicsi sír, átmentek és látták hogy mi a helyzet. Felhívták a barátnőm ő pedig sírógörcsöt kapott és 2 nap alatt megőszült. Minden leforgott a fejében még elment a másik faluba a fiáért.

Gondolom a kérdező is ettől fél, és tiszta szívből megértem!!!

2011. máj. 19. 17:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Jogilag akármennyi idôre is elviheti, hiszen nem váltatok még el.
2011. máj. 19. 20:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet megbeszélni hogy az apai nagyival legyenek, amúgy jogi szempontból viheti hisz ő az apa és még nincs láthatás meghatározva.
2011. máj. 20. 21:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Amíg nem váltatok el, addig közös felügyelet van, tehát annyit lehet nála, amennyit csak akarja. Ha nem adod oda, elviszi és nem adja vissza. Az sem lesz jobb. Hivatalosan megteheti azt is, hogy magához veszi és ő nem adja oda neked. Amíg bíróság által nincs kimondva, addig egyformák a jogok. De mivel 3 év alatti, a bíróság nem fogja engedni nagyon az elviteles láthatást, de ezt előbb végig kell csinálni.
2011. máj. 23. 22:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem miattam nem látta a kislányt. Én mindig is hagytam hogy lássa, sőt az elején amikor eljöttem még hívogattam is hogy nem e akar eljönni....szóval ő nem törte magát. Azt meg hogy iszik, onnan tudom, hogy vannak ottani barátaim, akiknek hihetek. /Az egyik barátnőm épp abban a kocsmában pultos, ahová jár/
2011. máj. 25. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!