Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Annyira elegem van már a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Annyira elegem van már a férjem viselkedéséből, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Évek óta csak rosszabb a helyzet. Ha tehetném, össze pakolnék, és lelépnék. Vagy kitenném a szűrét.Csak....

Van 3 gyerekünk. 12,14,17 évesek. Anyagilag mindenképpen függök tőle... Bárhogy döntenék, nem tudom egyedül nevelni, eltartani őket....

A baj az vele, hogy nem szeret itthon lenni. Munka után jobb esetbe leül tv-t nézni, rosszabb esetbe elmegy hazúról. Ez a gyakoribb! Neki mindig van valami elintézni valója... Aztán estig nem is látjuk. Van, hogy csak elugrik cigit venni, ez kb. 2-3 óra. Nem csak bebeszélem magamnak, hanem már teljesen biztos vagyok benne, hogy nem szeret itthon lenni, nem szeret velünk lenni...

Amúgy teljesen átlagos család vagyunk. Nincsenek veszekedések, meg ilyenek. Néha szólok neki, próbálom megbeszélni vele ezeket a dolgokat, és akkor azt mondja, fontosak vagyunk neki, szeret minket, csak mindig van valami. (ezek a kifogások...)

Idegileg ki vagyok már tőle. Mindig mindent megmagyaráz, nem tudok olyat kérdezni tőle, hogy ne lenne egy frappáns válasza, miért nem volt itthon. Ja, nem csinál itthon semmit, mindent nekem kell csinálni. Mivel falun élünk, van elég tenni való.

Beteg vagyok, nem tudok munkába járni, lassan egy éve. Ki sem mozdulok itthonról, nem találkozok emberekkel sem, és ha csak társaságra vágyom, beszélgethetek a gyerekekkel, ami jó, de néha nekem is szükségem lenne arra, hogy felnőtt emberekkel is beszélhessek. A problémákat vele kellene megbeszélni....

Gyakran felhúzom magam ezeken a dolgokon, nem akarok már így élni. Ki szeretnék lépni, függetlenül élni tőle, nyugodtan. Mert így csak idegesítem magam.

Mit tehetnék?

2011. ápr. 18. 12:18
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Édes istenem! Hol olvastad,hogy a férjedet tartják jó embernek?? mert én sehol nem olvastam ezt...

De úgy látszik nem vagy képes figyelmesen olvasni a sorok között.Pedig elég sokan hasznos tanácsot adtak...(és még kioktatást sem olvastam sehol)

2011. ápr. 18. 13:15
 32/45 anonim ***** válasza:
75%

Húú, kemény dolgokat kapsz itt...

Amúgy nem az a lényeg, hogy a férjed jó, te meg rossz vagy... ilyen nicns. Mindenki hibázik. Csak ezt mindenkinek be is kell látnia, ha helyre akarjátok hozni. te is hibás vagy és ő is. Tény, hogy neked kell megteremteni a jó hangulatot otthon, hogy a férjed ne meneküljön onnan. panaszkodni nem szabad. Ez nem azt jelenti, hogy neked mindig mosolyognodkell, de ha megteszed egyszer és ráérzel, hogy ez így tényleg jobb volt, neked is, akkor mármegy minden. Amúgy ha már tudod, hogy el akarsz válni, akkor ezeknek a dolgoknak semmi értelme, de ha tényleg csak azért maradsz vele, mert nincs pénzed külön menni a gyerekekkel, akkor soha nem is lesz merszed belevágni... ezt halál komolyan kell eldönteni, hogy akarsz-e még ezzel a férfivel élni és ha igen, ha nem a válasz, a célért kell küzdeni, hogy megvalósítsd és nem kifogásokat keresni mindenre, mert ebből most csak az látszik, hogy rohadtul nem tudod, mit akarsz! Döntsd el mielőbb és neked is könyebb lesz!

2011. ápr. 18. 13:18
 33/45 anonim ***** válasza:
92%

Az én volt férjem ivott, nem dolgozott, verte a gyerekeket. Aztán én elmentem dolgozni, s elhagytam, 3 gyermekkel, kisebbekkel, s beadtam a válópert, pluszban még lakást is vettem. Igy én 3 gyermekkel maradtam egyedül + rezsi + lakáshitel + egyebek. Én összeszedtem magam, s sikerült talpra állnom. Ennek már 3 éve.

Közben egy éve van egy párom, akivel májusban lesz az esküvőnk, s pánikbeteg, de dolgozik, s a munkahelyén nem tudják, mert kezelteti magát. S ő már kiskora óta pánikbeteg. De találni kell egy hobbit, ami leköti, ő talált, biztosan te is találnál vmi hobbit biztosan, amivel le tudod kötni a gondolataidat. De munkát is kereshetsz, s akkor anyagilag nem függnél tőle, s el tudnál válni. Én legalábbis ezt tettem a volt férjemmel, csak elhatározás kérdése. S mielőtt bármit is mondanál, én pedig idegösszeroppanást kaptam, s utána saját magam talpra tudtam állni, nem volt semmi segitségem. Most itt van a 3 gyermekem, akit nagyon szeretek, itt van a párom, s jelenleg babát várunk júliusra.

34/N

2011. ápr. 18. 13:22
 34/45 anonim ***** válasza:
76%
12.48 nem Csilla vagyok. Ezek szerint más is van ilyen cipőben?
2011. ápr. 18. 13:27
 35/45 A kérdező kommentje:

Nekem igazából csak az esett rosszul, hogy többen is a betegségemmel jönnek, és közben egész más a probléma.

Ezért írtam a kioktatás dolgot.

Pánikbetegnek lenni, az egyik legrosszabb dolog, ami történhet valakivel. És ezt csak az tudhatja, aki már átélte.

A férjem egy más tészta. Annyi mindent megpróbáltam, kb. 15 év alatt, de nekem ezek nem jöttek be. Gondoltam tud valaki valamit, ami még szóba jöhet.

2011. ápr. 18. 13:32
 36/45 A kérdező kommentje:
Nem baj, ha kicsit durvábbakat írtok, biztos bennem is van hiba, sőt, tudom van, de miért legyek mindig én a megalkuvó?
2011. ápr. 18. 13:35
 37/45 anonim ***** válasza:
84%

Nem bántásból írjuk. Valószínűleg a pánikbetegség is úgy alakult ki, hogy nem mertél szembenézni az igazsággal, és inkább ebbe menekülsz!

Állj talpra! Szorítsd össze a fogad! Első körben menj el sétálni egyet, lehetőleg erdőbe, vagy mezőre, ahol friss a levegő, és közben gondold végig, mit is akarsz!

2011. ápr. 18. 13:35
 38/45 A kérdező kommentje:

A pánikbetegségem egy robbanás miatt alakult ki a munkahelyemen. Semmi köze a férjemhez.

Ezért írtam, hogy az egy egész más dolog.

2011. ápr. 18. 13:39
 39/45 anonim ***** válasza:
97%
Írogatnak ám itt tinigyerekek is, akik el sem tudják képzelni, hogy máshogy is történhetnek a dolgok, mint azt ők elképzelik, őket hagyd figyelmen kívül! Munkát kellene keresned, v. vmi hobbit, hogy lekösd magadat. Társaságra is szükség lenne, de azt nem lehet hipp-hopp elővarázsolni. A munka 2 az 1-ben, arra kellene törekedni! Én gyesen vagyok a gyerekekkel, férjem le sem sz@r, tudom, milyen.Nem csak benned van a hiba, a férjed lehetne megértőbb, tudja, hogy neked most csak ő jelenti a társaságot, segíthetne, közös programokat is szervezhetne. Ugyan már, ha ilyen, nem szeret, ezzel ne áltasd magad.(Halkan megjegyzem, a gyerekek is csak letudott project lehet a részéről, v. velük kirándul, moziba megy, horgászik, csak te maradsz hoppon?)1. Munka 2. valamilyen klub?
2011. ápr. 18. 13:40
 40/45 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot a TE régi ismerőseiddel. Első körökben neten is tudsz rájuk keresni s megbeszélhetnétek pár találkozót régi sulitársakkal, kollégákkal. Mozdúlj ki! A ház nem azért van, hogy őrizd mint a véreb.

Reggel fogod magad, "na párocskám dolgaim vannak" itt a kaja, itt a gyerekek, érezzétek jól magatokat a négy fal közt vagy vigye őket horgászni, biciglizni, kirándulni, szomszédolni stb.

Nembaj ha elötte napokig készűlsz rá lelkileg, a fő, hogy neki meglepetés legyen s minnél frappánsabban, természetesebben add elő a távozást.

És egy gyakorold olyan heti - kétheti szinten. Ha belép a házba te már nyúlj is a kilincsért s pá.

Mert szerintem is az a gond, hogy ő sok emberel tud kommunikálni, többektől jön neki az energia neked meg senkit családon kívűl. Így persze egyrejobban tőle várod el ezeket. De ha neked is lenne pár jó szomszédnőd vagy barátnőd régről akikkel tudnál beszélgetni, kiadni a stresszt s ismét emberek közé szokni az lenne a jó. Mert egy idő után tudnál lazítani s a párod is érezné rajtad, hogy nyugodtabb vagy, nincs annyi elvárás felé s békésebb othon a légkör. Aztán akkor már te is tudnál új pletykákat, új helyeket ahova többen mehetnétek, gyerekekkel is. Szóval te is légy kicsit csavargósabb, tőle függetlenül!

Nem kell makulátran tisztaság othon, a gyerekek is nagyok már, tudnak segíteni benne. :)

remélem segítettem.

2011. ápr. 18. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!