Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről az anyáról? Mit lehetne tenni?
A Lényeg: egy jó barátomnak van egy kisfia, aki most nyolc éves.
négy hónapja nem tudta meglátogatni, mivel megszűnt a munkahelye. Gyerektartást az utolsó munkahónapjában (?) duplát küldött. (Csekken. A megítélt Gy.t. 15e, ő havi 20e-t tudott) Azóta nem tudott még küldeni, e hónap elején tudott elhelyezkedni.
Az ex az első munkanélküli hónaban feljelentette, a férfi bement a rendőrségre és papírokkal igazolta, hogy eddig rendszeresen küldte a gyerektartást, sőt többet is mint a megítélt.
A második hónapban ismét feljelentést tett, és hat(!!!) hónapra visszamenőleg követelte a GyT-t. Ejtették ismét az ügyet.
Ma behívták a bíróságra a férfit, ugyanis az exnő behajtócéghez fordult és 220E ft-ot követel. Csak azt nem tudjuk mire fel.
A gyereket az apja ellen uszítja.
Kétszer el tudott utazni a fiához az ismerősöm, az elmúlt négy hónapban, kölcsönből. Előre meg volt beszélve, hogy érte megy, anyuka pedig lelépett a gyerekkel, és a nagyszülők jelentették ki, hogy a Petike nincs itthon, gyere jövő héten. Miközben 15E ft csak oda az út.
Vannak ellentmondások a kérdésedben...
20.000 nem a duplája a 15.000-nek
ha behajtó céghez fordul valaki, azért a másik felet nem hívják be a bíróságra
Ha pont 15.000 Ft-ot kölcsön tudott kérni az elmúlt hónapokban, akkor a tartásdíjat is ki tudta volna fizetni (ami ugye, írod, éppen annyi)
Nem gömbölyű a történeted...
Amiket írtak, teljesen igaz...
A másik dolog meg: ha szeretem a fiam, akkor én spec. inkább csak a megítélt összeget küldtem volna és nem 5 ezerrel többet. Így azokból, amit pluszban költött, el tudott volna utazni a kissráchoz és együtt lenni vele, elvinni fagyizni, állatkertbe vagy csak sétálni a parkba. Ha az anyuka ezt nem engedi, akkor is az anya házában találkozhattak volna, és az együtt töltött időt nem lehet pénzben mérni. Tehát inkább abból az összegből is odautaztam volna, mint annyival többet küldjek... na de tényleg vannak itt furcsaságok..
Nem írta, hogy előtte milyen sűrűn látogatta a gyermeket, ebbe nem kötözködnék. És hadd küldjön csak többet, amíg a gyermekre megy.
Biztos vannak családjogi ügyvédek akik alapítványi munkában szakszerű választ és segítséget tudnak nyújtani neki.
Lehet,hogy vannak furcsaságok ebben a történetben. De én is sok ilyen szemét anyát ismerek. Akkorra szervez a gyereknek programot,amikor a láthatás van. Így a gyerek vagy nem találkozik az apjával,vagy őt okolja,amiért lemarad a programról. Vagy nem veszi meg az áhított telót,cipőt stb,mert az a szemét apa nem ad elég pénzt.
Pár hónapja olvastam egy gyerekpszichológus írását az ilyen anyák trükkjeiről.
Csak a bírók és az emberek minden anyát tisztességesnek,tökéletesnek állítanak be.
Semmit nem tehet az apuka. Legfeljebb panaszt tehet a láthatás akadályozása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!