Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudok dönteni, kivüállók...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok dönteni, kivüállók tanácsára lenne szükségem! Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A történetem igen hosszú, de dióhéjban annyi, hogy van egy 14 éve tartó házasságom, és egy közel 7 éve tartó szeretői viszonyom. Nem akartam soha, hogy a már meglévő gyerekeim nyugalmának a róvására menjen bármi, ezért amit lehetett csak türtem a férjemtől! A két terhesség után, sajnos nem tudtam visszanyerni a régi alakom (45 kg) és maradt rajtam egy kis felesleg, a melleim óriásak maradtak, emiatt gyakran csúfolt és hájasnak nevezett, egy idő után én sem találtam magam már vonzónak, így nem kezdeményeztem én sem nála szexuálus aktust, de néha még élni sem volt kedvem, bár igyekeztem mindent tökéletesen megcsinálni, a háztartásban, a gyerekek körül, miután lejárt a gyes, újra elkezdtem dolgozni, ahol csakis pozitív visszajelzéseket kaptam mindenkitől, kezdtem újra magamra találni. Ekkortájt ismertem meg azt a fiút is akivel szeretői viszonyba bonyolódtam. Minden itthoni teendőmet, ha lehet még nagyobb kedvvel végeztem, lendületet adott az életemnek ez a kapcsolat, ismét nőnek éreztem magam, ő egyidős velem, minden teljesen jól működik köztünk. A legelején én az önbizalom hiányomból adódóan nem hittem el, hogy ő komolyan gondol rám, ezért nem is vettem komolyan őt, ő elkezdett nyomozgatni utánam, emiatt én ezen nagyon megsértődtem, és egy egész évig nem szóltam hozzá. Közben ő megismerkedett egy másik lánnyal akinek szintén családja volt,de időközben ő elvált és egy másik megyébe költözött, hétvégén tudtak csak találkozgatni és a gyerekek miatt az sem tudott túl jól müködni, a gyerekek nagyon kötödtek az édesapjukhoz, őt nem tudták elfogadni. Mivel egy munkahelyen dolgozunk, nem volt nehéz újra egymásra találnunk, immáron neki is volt párkapcsolata, nekem pedig a családom. Én el tudtam fogadni ezt a helyzetet, bár néha nagyon rosszul esett, hogy a panaszok ellenére hétvégén újra és újra nála köt ki. Így telt el csaknem 3 év. Egy idő után én elviselhetetlennek éreztem ezt a helyzetet és szakítani akartam vele bármi áron. Ő végső elhatározasra jutott és szakított a másik lánnyal. Azóta csak én vagyok az életében, ennek már több éve. Csodálatos évek voltak ezek így, tavaly viszont egy malőr folytán a férjem tudomást szerzett a kapcsolatunkról, felvette a kapcsolatot vele és közölte, hogy nem maradhatok tovább a házban (ami egyébként az én és a két gyerekem tulajdona) ígéretet tettünk neki, hogy amint megfelelő helyet találunk elhagyom. Eltelt több hónap mire megfelelő albérletet találtunk. Már a foglalás időpontját is megbeszéltük a kiadó ház tulajdonosával, amikor teljesen őszinte kiborulás kiséretében közölte velem, hogy inkább mégse próbáljuk meg a közös életet egymással, mert ő nem tudja magára vállalni 4 ember sorsát, mert mi van ha újra azzal kell szembesülnie, hogy alkalmatlan egy "idegen" családbavaló beilleszkedésre. Ő az édesanyjával él, egy több szobás lakásban kettesben, közelebb van a negyvenhez mint a harminchoz már, a neveltetésének köszönhetően elég magábazárkózó típus. Szeretettel, szerelemmel gondolok rá. A férjemre is szeretettel gondolok, amiért viszonylag higgadtan és türelmesen viselte a kialakult helyzetet, gondolom ebben a gyerekeinknek is volt szerepe. Nekik egyikünk sem akar rosszat.A férjem amióta kiderült, a kettős életem (azt nem árultam el neki, hogy több éves a kapcsolat, csak hogy pár hónapja kerültem az illetőhőz közelebbi viszonyba)teljesen megváltozott, foglalkozik a gyerekekkel, nem tesz megjegyzéseket rám, igyekszik normálisan viselkedni velem, de szex csakúgy mint az elmúlt 8 évben ugyanúgy nincs köztünk, úgy élünk mint a testvérek. Nem tudom mi tévő legyek, próbáljam-e a szerelmemet más gondolatok felé terelni, hogy lépjen túl a kétségein, vagy próbáljam meg a férjemmel fenntartani ezt a házastársinak nem mondott, de nyugodt viszonyt a gyerekek nyugalma érdekében? kérem csak azok válaszoljanak akik nem moralizálni akarnak, hiszen pontosan tudom, hogy mikor és mikben hibáztam...
2011. márc. 15. 10:45
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a "fiú" személyében kihalásztál egy óriás bébit, akinek nagyon is jó anyunál, ha a kufircnál többet kénne egy nőért tenni azt már "inkább mégse". Érdekes az előző nője is ilyen családos volt? Az a legjobb, az aztán tényleg semmit nem akar csak titkos kis szex-viszony, ha meg mégis több kell neki, akkor gyorsan lelépni.

Neked valami harmadik kéne.Meg egy válás. Aztán majd a bíróság rendezi a vagyoni viszonyokat is.

2011. márc. 15. 12:34
 22/44 A kérdező kommentje:
Először is a házat nagyon nehéz lenne eladni, mert a két gyerek tulajdon joggal rendelkezik, ez különböző jogi problémákat vet fel (ez nem kifogás higgyétek el, utána jártam) ez csak akkor jelentene megoldást, ha már meg lenne oldva a jelenlegi állapot, ha tudnám, milyen irányba építsem tovább az életem. Ami most ott tart, hogy van egy férfi a háttérben,aki inkább lemondana arról hogy velem éljen, mintsem kudarcot valljon egy olyan helyzetben, amit más nővel tapasztalt, idegenként érezné magát örökre-mondja,én úgy gondolom ennek fényében, ha ő így áll a kérdéshez, nem teszem ki a költözés és egyéb viszontagságoknak a gyerekeimet, mert nekem ők a legfontosabbak! Bizonytalankodásra nem fogok gyerekek megszokott kis dolgait megbolygatni, valamiféle dühöt is érzek iránta emiatt, de meg is értem, hiszen ő egy független, jól szituált férfi, legyen akkor esélye más nővel újra kezdeni, de el is ítélem, amiért nem akkor lépett vissza rögtön amikor kirobbant a botrány, akkor tudtam volna hova tenni az esetet, most értetlenkedéssel fogadom a visszatáncolását, hiszen akkor minek jártunk annyi albérletet körbe, minek áldoztunk rá időt, ha ő az utolsó pillanatban rájön, hogy ez neki mégsem sikerülne...A férjemre anyagilag és érzelmileg sem számíthatok régóta, nem hiszem hogy valaha is úgy tudnék vele bármit is kezdeni, hogy ne arra gondoljak, hogy csak megalkuvásból küzdi le az "undorát" irántam. A gyerekek nagyon kiegyensúlyozott, értelmes gyerekek bármilyen helyzetben megtudom teremteni nekik ezt a továbbiakban is, ha volna hova mennem sokat nem is kellene gondolkodnom mi tévő legyek. A kérdés csak az, hogy merjem-e befolyásolni egy bizonytalan ember gondolatvilágát magam irányába, ez a legérzékenyebb kérdés számomra, mert tudom, hogy csak kicsi lökés kellene ahhoz, hogy megpróbálja velem (de nem tartom jónak, hogy egyáltalán ilyenre van szükség, ezért vacilálok annyit ezen) vagy éljem-e le így az életem mindenféle kényszer miatt a férjemmel, mert jelenleg ez van. Nincs családi hátterem, a szüleim meghaltak, nincs hova visszamenni, ha valami baj ér engem. A mostani őrjítő helyzetben szeretnék tisztán látni a ti segítségetekkel. Napok-hetek óta nem alszok. Annyira benne vagyok az ügyben, hogy nem tudom eldönteni mi volna a helyes, a jó, a megnyugtató.
2011. márc. 15. 12:48
 23/44 anonim ***** válasza:
67%

"van egy férfi a háttérben,aki inkább lemondana arról hogy velem éljen, mintsem kudarcot valljon egy olyan helyzetben, amit más nővel tapasztalt, idegenként érezné magát örökre-mondja"

Ezt be ne vedd már, ki sem próbálta de már kész van a kifogások egész hada. Persze, hogyne. Neki kényelmes voltál és mostmár túl sokat akarsz. Egyszerűen nem akarja az egészet, de gyáva megmondani, na meg akkor le is lépsz, így meg még lehet sajnáltathatja is magát a patetikus szövegével és folytathatja dugást kötöttségek nélkül.

2011. márc. 15. 13:11
 24/44 anonim ***** válasza:
76%

A bíróság a vagyoni helyzet rendezésénél a gyámüggyel is felveszi a kapcsolatot és eladható a lakás. Tudom, mert ingatlanokkal foglalkoztam évekig és nem egy, a tiedhez hasonló eset volt, amikor a gyerek(ek) nevén volt az ingatlan, a szülők meg váltak. Minden esetben megoldható volt.

Pl. ugyanolyan mértékben, szintén a gyerekek nevére kerülne 1-1 ingatlan az eladott vételárból.

Ne haragudj, de vagy nagyon félrevezettek ezzel kapcsolatban, vagy mégiscsak kifogás.

De mivel a 3. opció nálad nem játszik, akkor megválaszoltad a saját kérdésedet: légy te és a férjed is boldogtalan egymással.

2011. márc. 15. 13:43
 25/44 A kérdező kommentje:
nem azt írtam, hogy nem lehet eladni, hanem hogy csak nagyon nehezen, amúgy egy másfél szobás kb 70 éves házról van szó,de nem is ez a lényeg, én rövid távon szeretném megoldani a problémámat, mert most már nem sokáig bírják az idegeim. Ha odáig eljutnék, hogy eldöntöttem, hogy elváljak, akkor biztos járható lenne azaz út is, hogy eladjuk a házat, de ebben az esetben, nem ez a kérdésem, hogy el tudom e adni a házat vagy sem...
2011. márc. 15. 15:18
 26/44 anonim ***** válasza:
68%

Rövid távon sajnos nincs megoldás. Tűrsz. Ez a rövidtávú megoldás.

Szerintem legyen az a rövidtávú megoldás, hogy gondolkozol a hosszútávún.

Tényleg nem értem, hogy milyen rövidtávú megoldásra gondoltál?

Mert amiket felsoroltál lehetőségként, azok konzerválják a jelenlegi - neked legkevésbé se megfelelő - viszonyokat.

2011. márc. 15. 15:40
 27/44 anonim ***** válasza:
72%

Végig olvastam az egészet és én komolyan nem értelek. Az, hogy ide kerültetek legalább annyira a férjed hibája, mint a tied. EGYENLŐ ARÁNYBAN. A férjed (már bocsi, de) egy tapló és az sem igaz, hogy ő neki nincs senkije vagy nem volt. Már évek óta nincs szex közöttettek de még veled van. Tudod, hogy miért? Elárulom: nem a gyerekek miatt, hanem azért, mert TE (mártír) mindent a lába alá teszel. Te veszed meg a kaját, te fizeted a számlákat, te veszed a gyerekeknek a cuccokat... mégis ezek után mit vársz? Hogy majd könnyen megválik tőled? És ráadásul még a lakás (ami a tied) haszonélvezeti jogát is ő gyakorolja. MIRE FEL?????

Én a helyedben úgy rugnám tökön mind a két ürgét, ahogy az elő van írva. Az egyik élősködik rajtad, a másik meg kihasznál. Hogy ez neked miért jó azt nem tudom...

A másik problémám, hogy a szerelmedet fiúnak hívod, holott már közelebb van a 40-hez. Ez már nem fiú, akár hogy is akarjuk. Nem fiatalabb nálad véletlenül?

Tényleg nem látsz tisztán ez nyilvánvaló. De sajnos nem csak most, hanem már jó pár éve.

Teljes szívemből kívánom neked, hogy kinyíljon a szemed és tényleg tisztán lásd a helyzeted. Amúgy nem csak a gyerekeid boldogsága kéne, hogy fontos legyen, hanem a sajátod is... ha te nem vagy boldog, akkor a gyerekid sem azok.

2011. márc. 15. 15:53
 28/44 anonim ***** válasza:
70%

Ezen nekem is megakadt a szemem, hogy a férjedet, aki semmit nem csinál és anyagilag semmit nem ad a közösbe (ha jól értem) otthon mindennek ellenére kiszolgálod - persze, a plusz kilóiddal takarítani még jó vagy, ha már nem is tetszel neki. A házicseléd mindegy, hogy néz ki, ugyebár. Nem megalázó ez neked, de komolyan???????? Én biztos azzal kezdeném, hogy mostantól nem rakok semmit a seg.ge alá. Bár ezt már rögtön azután kellett volna, hogy az első becsmérlő megjegyzést tette a KÖZÖS gyerekeitek miatti testi változásaidra, amikről nem tehettél, de ő ezt nem fogta fel.

Az a baj, hogy ahelyett,hogy a házasságodat oldottad volna meg ilyen vagy olyan irányba (válás, vagy ha a férjed együttműködött volna, konfliktuskezelés), elmenekültél egy zsákutcába, ami a külső kapcsolat.

Ebben a "fiúban" ne gondolkozz tovább, nehogymár könyörögj neki, nem látod, hogy besz.art és elmenekült, nekem ezek után már akkor se kéne, ha magától jönne vissza,nem hogy még én menjek utána!!!!!!!!

Te már most önálló vagy, egyértelmű, hogy ebbe az irányba kellene menned, egy új életet felépíteni egyedül. Majd jön később egy méltó társ.

2011. márc. 15. 16:06
 29/44 A kérdező kommentje:
Nem fiatalabb tőlem, egy és ugyanazon évben születtünk, a megfogalmazásban azért használtam a fiú szót, mert egyrészt a férjem 10 évvel öregebb tőlünk, és ahhoz képest ő tényleg fiú, és talán azért is használtam ezt a szót, mert nincs felesége, gyereke...stb., nálam ez még a fiú kategória, akármilyen bárgyú a megfogalmazásom... de mindenben igazad van, valójában tényleg a nap minden percében én oldok meg mindent. Legyen az anyagi, vagy szellemi természetű, mindenről gondoskodok, de nem azért mert szeretek ebben a mártírnak tünő szerepben tetszelegni, hanem mert, egyfelől nincs más lehetőségem úgy érzem, mert ha én nem fogok főzni, takarítani, gyerekekkel tanulni, számlákat kifizetni, bevásárolni...stb, akkor senki nem fogja ezeket megcsinálni. Többször volt olyan eset, hogy besokaltam és nem voltam hajlandó befizetni a számlákat azzal, hogy fizesse be ő, "most az egyszer" tudod hova fajult a dolog? hogy kikötötték az áramot, aztán mehettem be Pestre rendezni a hátralékot plusz a visszakötés költségét. Vannak olyan élethelyzetek amiből ha nem emel ki valami váratlan dolog képtelen az ember kiszakadni, mert beleragad, én ezt érzem, nem tudok semmilyen irányba lépni. Akik olyan tanácsokat adnak, hogy menjek egy harmadik helyre egyedül a gyerekekkel, biztos nem havi 75 ezer + heti 4 ezerből tartják fennt az életüket. Egy lepukkant albérlet itt 55 ezernél kezdődik itt nálunk, erre jönne még a rezsi...stb. Senkit nem akartam megbántani, elméletben én is nagyon tudnám, hogy mit tegyek, csak gyakorlatban nem tudom milyen irányba tereljem az életem és főleg másokét
2011. márc. 15. 16:17
 30/44 anonim ***** válasza:
76%

Ne adj' Isten, de ha téged véletlenül elüt egy busz, mi lenne a gyerekeiddel? A férjed fel tudná nevelni őket? Vagy hagyná, hogy kikapcsoljanak mindent és állami gondozásba vegyék őket?

Senki se akar egyébként támadni, vagy "okos tanácsokat adni kívülről", te kértél itt, nyilvánosan segítséget. Ha bólogatást szeretnél, akkor úgy fogalmazz és mind megsimogatjuk a buksidat, hogy csak így tovább...

2011. márc. 15. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!