Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok dönteni, kivüállók tanácsára lenne szükségem! Mit tennétek a helyemben?
Én "gyerekként" tudok hozzászólni a témához. Apám csalta édesanyámat, így elég kicsi voltam amikor különköltöztek, elváltak. Amikor nagyobb voltam édesanyám megkérdezte, hogy nem hiányzott-e egy "igazi" apa az életemből, és hogy, mit gondolok erről a döntéséről. Azt feleltem, hogy nekem ilyen apa nem kell, és én ugyanezt tettem volna a helyében.
A válaszom a kérdésedre; ne maradj azért a férjeddel, hogy a gyerekeknek mindig ott legyen az apjuk. Van egy szerelmed, aki megbecsül. Egyértelmű, hogy őt válaszd! A gyerekek (nem tudom, most mekkorák) de nagyobb korukban megfogják érteni. Most lehet, hogy ilyen a férjed, de mi lesz akkor ha visszatér a régi énje? Az Neked sem jó, és a gyerekeknek sem. Nyilván kortól/mentalitástól függ, de hamar elfogadják az új "jövevényt".. Ha sokszor elmondod nekik, hogy ő sosem fogja helyettesíteni az apjukat, nem kell apának szólítani stb, akkor könnyebben elfogadják.
Jogilag a férjednek több joga van ott lakni. Viszont a két gyerek miatt nektek értelmesebb lenne ott maradni. Miért nem lehet a családi kasszát úgy megosztani, hogy a férjednek is tudj segíteni új lakhelyet találni?
Ha már talpra állt, akkor jogilag is el lehet szakadni. De ahogy mondod, a férjed selejtesnek tart. Függetlenül attól, hogy ebben igaza van-e, ő így érzi, ez az ő valósága. Így őt is megfosztod attól, hogy egy számára megfelelőbb partnert találjon. Nem utolsósorban magadat is, hogy olyan partnert találj, akinek a szemében te vagy a tökéletes nő.
Mindenképp arra szavazok, hogy mindkét pasit hagyd elmenni és inkább ismerkedj.
A gyerekekre inkább a lakhatás szempontjából figyelj. Azért együttmaradni az apjukkal, hogy nekik jó legyen tévhit, ennyi idős gyerekek már bőven észreveszik, hogy nem boldog a légkör otthon.
Korlátlan láthatással ugyanolyan jó apja lehetne a gyerekeknek. Neked meg lehet jó barátod.
Az egy dolog, hogy hibásnak érzed magad és nem akarod kitenni a férjedet.
De könyörgöm, van két gyerek. Mennyire életszerű, hogy a férj egyedül maradt egy nagy házban, míg te a két gyerekkel egy 30-40 nm-es albérletben nyomorogj? A gyerekek szívnák meg.
Másrészt ha a férjed nem tudja egyedül fenntartani magát, akkor csak ezért élete végéig vele maradsz, akár jó nektek, akár nem? Nektek alatt mind a négyeteket értem.
Mi éreznél ha kiderül hogy a férjednek évek óta van kapcsolata egy fiatalabb és szebb nővel?
Mondjuk pont olyan mint neked?
Ugyanolyan toleráns lennél vele mint magaddal?
Illetve még egy dolog: elsősorban nem azt kellene keresni, hogy ki hibás. Így-úgy mindketten, ki ebben, ki abban. De attól nem fog megoldódni a helyzet, hogy moralizálsz (amit tőlünk is kértél, hogy mellőzünk).
Ha más nincs, adjátok el a házat, amiben éltek és vegyetek egy kicsi és egy nagy lakást. A nagyba pedig te menj, egyszerűen azért, mert ti hárman lesztek, a férjed meg egyedül, ésszerűbb így, nem?
Annyit tegyél meg, hogy sorold fel, milyen lehetőségeket látsz a jövőre nézve? Írj mögé indokot, pro és kontra. Nekünk is segítesz hasznosabb válaszokat adni és magadnak is, mert kicsit rendet raksz a fejedben és tisztábban láthatsz.
Érdekes, hogy a két vagy-vagy, amiben gondolkozol, az
1. vagy a férjeddel maradni egy szexmentes kapcsolatban (ha tényleg megalázott az alakváltozásod miatt, annyira ne csodálkozzon, hogy boldogtalan lettél mellette, bár én - tudom, hogy nehéz, de - először váltam volna)
2. gyakorlatilag visszakönyörögni magad a besz.ari szeretődhöz, akinek hidd el, nagyon jó és kényelmes volt ez a több év kötetlenség, és nem a felelősségtől ijedt meg, hanem attól, hogy ezek után normálisan össze fogtok tartozni.
Szerintem egyik se jó. Mi lenne, ha külön mennél, és független nőként kezdenél új életet? Én ezt a 3. opciót hiányolom, pedig szerintem most ez tenne neked jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!