Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim 30 éve házasok, az utóbbi időben nem alakult túl jól a kapcsolatuk, de tegnap borult a bili, apám lelépett itthonról. Ld bővebben (? )
Mit tudok tenni a békülésük érdekében, egyáltalán bele kell-e szólnom, mi a jó megoldás? Megértem apámat, gondolatban neki adok igazat (hangosan azonban csak annyit mondok, nekem egyikőjük se mondja a magáét a másikról, beszéljék meg egymással) (apámnak vannak érzelmei, anyám azt sem veszi észre, amikor megbánt valakit, apám tiszteli a másikat, anyámnak csak az a fontos, hogy saját magának legyen jó - ezeket csak azért mondom, hogy valamennyire átlássátok).
Én 26 éves vagyok, itthon lakom, s munkahelyem is van, szüleimnek is van jövedelmük, de nem szeretném, ha elválnának vagy végleg különköltöznének.
Mit tehetnék? Eléggé elfajult a helyzet, nem tudnak egymással beszélni, már egymás puszta jelenlététől feláll mindkettejük hátán a szőr. Már azon is gondolkodtam, magam keresek fel egy pszichológust, hogy találjunk megoldást.
Köszönöm.
Nekem szimpi ahogy próbálkoztál. Ebből is láthatod amit beláttál, hogy nem tudsz sokat tenni. Ha neked lennének gyerekeid, és ilyen viszonyban lennél a férjeddel, mint a anyud, mit várnál a gyerekedtől?
Most lehet azt mondod nem jutottál volna ide, de ha már mégis ez van akkor.... Nem mintha várnod kellene a gyerekedtől valamit. Sőt ők érzelmileg vannak ebben benne, míg a gyerek is , de mégsem annyira. Már ha nem bírják egymást, azt egy gyerek nem igazán tudja visszahozni. De mondom, lehet lenyugszanak a kedélyek. Nálunk mikor vita volt, azt hittem mindig örökké tart, életeket vesz el életemből, de rákellett jöjjek, ezek jöttek-mentek . Azóta hazament már apud ? Lehet csak a fejét szellőzteti ki. Vagy elköltözött?
Nekem nagyon szimpatikus, ahogyan gondolkosz.
Szerintem ültesd le őket. Egyszerre, mindkettőt.
Mondd el nekik, hogy nagyon szereted őket. Így, együtt. Beszélj arról, hogy milyen volt a gyerekkorod. Arról, hogy számodra ők ketten, együtt a világ, a biztos háttér, még akkor is, ha felnőtt vagy. Beszélj a gyerekkorodról, a szép emlékeidről. Kérdezd meg, hogy ezek tényleg értéktelenné váltak számukra? A szeretet és a tisztelet szikrája is elmúlt? Képesek elengedni egymást dacból, büszkességből, sértettségből? Mert a 30 év együtt jelent ám valamit. Annyit minimum megérdemel, hogy egy kicsit befogják a szájukat és tényleg elgondolkodjanak.
Egy házasság meromlásáért mindkét fél felelős. Így megjavítani is csak ketten tudják. De ehhez mindkettejüknek akarniuk kell. Adj nekik időt, ne engedd beszélni őket csak mondjuk egy hét múlva ugyanebben az időben. Ne engedd, hogy elfajuljon a vita...
Volt egy ismerősöm, aki bizony helyrerázta a szüleit ezzel a módszerrel. Remélem sikerrel jársz! Szorítok!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Apu hazajött, s most úgy néz ki, elcsendesült a vihar. Már néha szólnak is egymáshoz, talán még menthető, bár anyu nem igazán változtat a stílusán. Remélem azért minden rendbe jön, már amennyire lehet.
30 ev utan???huh ez azert nagyon durva, en elhiszem, hogy nehez ezt latni mert barmilyen idos is legyen az ember nem szivesen nezi vegig ahogy a szulei ossze vesznek, elhidegulnek egymastol vagy elvalnak. Nem hiszem, hogy te azon tul, hogy beszelsz veluk vagy keresel nekik egy parkapcsolatokkal foglalkozo szakembert sokat tudnal segiteni. Sajnos ez mar csak rajtuk all. Megprobalhatsz esetleg beszelni anyukaddal, ravilagitani, hogy mikbe hibazott es jobb belatasra birni...mert nekik sem lenne konnyu ennyi ido utan szetvalni es "ujra kezdeni". sok sikert kivanok.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!