Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél, ha meghalna a párod exneje, s az általad ki nem állt gyereket neked kell nevelned?
Én is egy "új nej" vagyok.Először azt gondoltam, hogy én is mindig ettől félek.Aztán olvastam a kommenteidet. Változott a véleményem. Miért nem jó a kapcsolat? Kamaszprobléma? Nekem 1,5 évvel ezelőtt nagyon jó volt a kapcsolatom a párom gyerekével(11/F). Programot szerveztem, én mentem érte-régi nejhez-, én vittem haza, vásároltam neki, nyaralni vittük. Próbáltam beszélgetni,érdeklődni,de az ex mindig olyan fejjel fogadott mintha a fogát húznák. Nem akarlak bántani, de nem lehet, hogy te is véletlenül elszúrtál valamit?
Próbáljatok beszélgetni, mert agyereknek fontos lenne hiszen nagy próbák elé fogja állítani az élet! Sok erőt mindenhez!!!
Felkötném magamat.
Ha már olyan hülye lennék,hogy egy ártatlan valakin akarnám leverni a sérelmeimet.
Egyébként meg itt az idő,hogy elbeszélgess az ex-szel,meg a nejével.Mondjuk egy semleges helyszínen.Nekik is könnyebb,ha felkészülhetnek rá,ráadásul,ha tényleg csak a pénzre ment,most kiderülhet és lecserélődhet.
Vagy ha az derük ki,hogy apuka se kér a gyerekből(ha a neje látványosan utálja a gyereket,akkor az el is lehet neki nézve-de vedd figyelembe,ez csak kombináció,ne szívd fel magad,nem így kell hozzáállni-de ez is egy lehetőség),akkor még mindig van időd keresni egy megbízható rokont,sőt meggyógyulni is szokás azoknak a halálos betegségekből,akiknek dolguk van még ebben a világban.
Mindenesetre a magadban való rágódás az ,ami a legrosszabb ebben az eseteben.
Szomorú a helyzeted és jól kell döntened. A helyedben sokat beszélgetnék erről a fiammal, hogy hogyan zajlik majd a további élete és hogyan viselje. Ha úgy érzed, nincs elég időd vele lenni, akkor írj neki hosszú leveleket, adj tanácsokat, készítsd fel az életre, hogy ha akadályba ütközik, legyen honnan erőt és bölcsességet merítenie. Neveld arra, hogy szeretettel, türelemmel, megértéssel és együttműködéssel megoldhatók a helyzetek, hogy ne nehezítse meg ellenállással a későbbiekben sem a maga, sem mások (apa, nevelőanya) helyzetét.
Beszélj az apjával is, hogy közvetítsen a fia és a leendő nevelőanyja között, álljon ki mellette - azon túl, hogy ezt megígérteted vele, mást nemigen tehetsz.
Ne tápláld bele a fiadba, hogy az apja felesége ki nem állhatja őt, biztasd, hogy minden megváltozhat.
Új feleségnek lenni nehéz - az utálat irántatok eredhet pusztán abból is, hogy ő valamilyen szempontból mégis csak a második - de amikor helyzet van, ráadásul sorsfordító, akkor felülemelkedünk addigi kicsinyes dolgainkon, legalább is remélem, hogy ehhez kellő érzelmi intelligenciával bír az új feleség. Beszélhetsz vele is, ha vagytok olyan viszonyban - ha megérzi, hogy bízol benne (mert nem tehetsz mást), akkor azzal máris jobb alapokra helyezted a fiad jövőjét. Félre kell tenned a félelmeid - sok-sok energiát kívánok neked ehhez és minél több időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!