Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyukám és apukám évek óta...

Anyukám és apukám évek óta külön él, de nem váltak el, külön lakcímre is vannak bejelentve, ha apukám meghalna, kit illet a bankszámláján lévő összeg, engem, mint 1 szem gyerekét, vagy a feleségét?

Figyelt kérdés
Apukám havi 80 ezret tesz nekem félre a számlájára, mondván, ha majd ő nem fog élni, azt én kapjam meg, de túl földhöz ragadt, hogy bármilyen más alapba fektesse a pénzt és nem merem tőle megkérdezni, hogy van-e valamilyen papír, hogy az tényleg az enyém lesz-e, miután anyukám őt 20 év házasság és kemény munka után 1 szál gatyával rúgta ki, a 83 éves nagyanyánk hasonló módon spórolt millióit egyszerűen elvette, pedig a nagyi még él és virul, a testvéremnek pedig benne lakik a házában, nem lehet kidobni, a tesóm emiatt havi 100 ezer hitelt fizet egy másik lakásra. Én vagyok az egyedüli, akit "még" nem semmizett ki és félek, hogy megteheti, hogy elveszi, amire nekem szükségem lenne és apukám nekem szán, mivel papíron a felesége.
2009. júl. 30. 10:58
 1/3 anonim válasza:
0%
Igazából elég bonyolult, de lehet, hogy egy sima végrendelet s elég lenne..vagy ha már elmúltál 18 akkor legyél társszámlatulajdonos azon a számlán, amire apukád utalja a pénzt...
2009. júl. 30. 11:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Végrendelet hiányában örökös mindig a leszármazott, vagyis a gyermek. Ezt nem befolyásolja az, hogy a szülők elváltak vagy csak külön élnek, vagy közös háztartásban élnek.
2009. júl. 30. 12:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha automatikusan a leszármazott örökölne, egyéb esetben nem tudom, hogy szegénykémnek hogy is hozzam fel ezt a kényes témát és hát persze, kívánom, hogy még 100 évig éljen és nem is akarok a halálára gondolni, mert még csak 65 éves, de nem árt tudni, hogy az ember mit készít elő a jövőre...
2009. júl. 30. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!