Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A gyerek 18. Születésnapja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyerek 18. Születésnapja után jár a gyerektartás? Középiskolás még két évig.

Figyelt kérdés
Hogy jeleztem az apának, hogy fizesse tovább? Én azt hallottam, jár. Harmincezer Ft.
ápr. 13. 07:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jár, a tanulmányai végéig. Ha nem fizet, akkor keress ügyvédet, vagy ingyenes jogi tanácsadást, és segítenek beadni a bíróságra a kérelmet.
ápr. 13. 07:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen jár, a nappali tanulmányai végéig. Ha tovább megy még nappalin egyetemre vagy főiskolára, akkor is jár. Ha nem fizet, akkor menj be a bíróságra az ingyenes panasznapon és segítenek beadni a nyomtatványt.
ápr. 13. 07:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták, de leírom még egyszer, hogy tuti legyen. Ez nem úgy működik, hogy betölti a gyerek a 18-at és akkor automatikusan vége a gyerektartási kötelezettségnek. A nappali tanulmányai végéig jár a gyerektartás. Nincs államilag meghatározott összeg. Amennyit a bíróság megítélt, annyi. Ha 30.000 Ft-ot, akkor annyi. Bár az nagyon kevésnek tűnik. Ha az apa nem fizeti tovább, akkor visszamenőleg is kérni fogják tőle az elmaradt időszakra az összeget. Mindenképpen keress ügyvédet, aki pontosan tájékoztat és segít.
ápr. 13. 07:57
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Fel is emeltetném a tovabbtanulás miatt.
ápr. 13. 09:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kaphat továbbra is míg nappalin folytatja a tanulmányait egészen 25 éves korig, de azzal érdemes számolni, hogy 18 éves kortól már nem olyan evidens a dolog, mint egy kisgyerek esetében.

"Hány éves korig kérhető a tartásdíj?

A tartásdíj főszabály szerint 18 éves korig jár. Ha a gyermek nagykorú lesz, de még középiskolai tanulmányokat folytat, akkor 20 éves koráig jogosult tartásra, a nappali tagozatos egyetemisták után 25 éves korukig jár a tartásdíj. Itt azonban már más szabályokat is figyelembe kell venni. Feltétel a rászorultság, valamint hogy ne legyen érdemtelen, s a vizsgakötelezettségeinek is eleget tegyen. Érdemtelen volt például a tartásra az az egyetemista, aki azért szakította meg a külön élő szülőjével a kapcsolatot, mert az újranősült. A külön élő szülője telefonhívásaira, e-mailjeire nem válaszolt, s még a bíróságon is azt mondta, hogy nem kíván kapcsolatot tartani a hozzátartozójával."

ápr. 13. 10:16
 6/14 anonim ***** válasza:
15%
Hogy lehet 18 éves kora után még két évig középiskolás?
ápr. 13. 10:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Nyelvi előkészítő év, plusz egy év ovi.
ápr. 13. 10:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
#6. Elvégzed a szakközepet 4 év alatt, leérettségizel, majd elvégzel 2 év technikumot.
ápr. 13. 10:55
 9/14 anonim ***** válasza:
25%
8-as oke, de akkor az már nem középiskola...
ápr. 13. 14:35
 10/14 A kérdező kommentje:
Év válaszoltam, két év múlva érettségizik.
ápr. 13. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!