Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külön élünk, bíróságra be van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön élünk, bíróságra be van adva a válás, addig gyerektartás?

Figyelt kérdés
Amíg a bíróság nem állapítja meg a gyerektartás összegét mennyit kell fizetnem? Eddig minden hónapban utaltam, viszont decemberi hónapban nem tudtam, es most sem fogok tudni mert táppénzen kell lennem gipsz miatt. Előzőleg többet utaltam minden hónapban hiszen tudtam hogy a decemberi fizetésem és az év eleji fizetésem is rossz lesz. Amíg ez nincs bíróság által megítélve mennyit kellene fizetnem?

ma 11:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Különélést is bele számítja a bíró, de azt visszamenőleg.
ma 11:45
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha kulturált és normális viszonyban maradtatok, akkor biztos megérti a helyzetet és nem akar kicseszni veled, különösen ha előzőleg többet utaltál. De amúgy a fizetésednek amilyen százalékát állapítja majd meg a bíróság tartásdíjként, a táppénzed alatt kapott fizetésed ugyanazt a százalékát kérheti utólagosan az exed erre az időszakra.
ma 11:47
 3/25 anonim ***** válasza:
67%
Van egy barátom, mikor vált jól keresett. Válás után 2 évre betegség miatt kirúgták a munkahelyéről. Most minimálbért keres és ugyan annyit kellene fizetnie de nem tud. (350.000) Bíróságra beadta de nem nyerte meg a fellebbezési ügyet ezért kötelezte a bíróság a további fizetésre a magas összeggel. Hozzáteszem, az ex nem járult hozzá hogy kevesebbet fizessen, mert őt is kérdezték.
ma 11:53
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
350 ezer gyerektartás? Hány gyerekre? 5?
ma 12:02
 5/25 anonim ***** válasza:
2 gyerekre. Keresete akkor 1.8 millió volt
ma 12:10
 6/25 anonim ***** válasza:
0%

"viszont decemberi hónapban nem tudtam, es most sem fogok tudni mert táppénzen kell lennem gipsz miatt"

És akkor eddig így hogy? Éheztek a gyerekek, vagy micsoda, ha nem tudtál hazaadni pénzt? :O

Nagyszülők besegítése?

Nyilván, ha a volt párod megteheti, akkor nem hagyja őket éhen. De azért ez így picit kicseszés a másik féllel. :(

ma 12:22
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

Meg az is, hogy úgy írod, mintha ez ilyen kötelező rossz lenne... Bakker ti csináltatok gyereket és vállaltatok érte felelősséget. Ez nem olyan, hogy akkor beadod a menhelyre, ha etetni, ruházni, taníttatni kell. Vagy persze örökbe is lehet adni...

Nem tudjátok megbeszélni egymással, hogy mennyibe jön ki 1 hónapban a kaja-rezsi-menza-suli-rezsi a gyermek után?

Én tényleg nem értem az ilyen szülőket:(

ma 12:25
 8/25 A kérdező kommentje:
Kedves 6. Olvasd el még egyszer. Eddig utaltam, többet mint kellett volna. (Kb tudom mennyit ítél meg a bíróság neki, és annak is többet kapott előtte minden hónapban). December és a mostani hónap marad ki.
ma 12:29
 9/25 anonim ***** válasza:

A nulla és a "többet mint kellett volna" azért egy tág intervallum. Véleményem szerint utalj, amennyit tudsz.

Hosszútávon meg üljetek le a volt pároddal és írjátok fel tételesen, hogy mennyi az annyi.

Minden költséget beleszámolva: menza, kaja, ruha, különóra, sport, osztálypénz, stb, ezeket felezni. Plusz figyelmbe a rezsihányad, a főzés, takarítás, gondoskodás költségei, a táppénz, a suliba hozni-vinni és a közös tanulás idejét akinél többet van a gyerek.

Erre szerintem kijöhet egy értelmezhető összeg.

ma 12:55
 10/25 A kérdező kommentje:
Nem lehet vele beszélni. Az apja tömi a fejét, a fizetésem 60%-át akarják legalább gyerektartásnak. És a hiteleket is egyedül fizessem. Házasság alatt elég sok hitelt vettem fel a közös ház miatt, és arra költöttem. Amióta szét mentünk ő 1 Ft-ot sem adott a hitelekbe, de a házról meg mondjak le szerinte.
ma 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!