Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a volt férjem gyerektartását a munkaügyi központja az első hónapban nem fizette meg (a továbbiakban igen), akkor vihetem az ügyet a bíróságra?
Perbe akarsz indulni egy állami intézettel???
Hát hajrá!!
Meg is érdemled majd a pervesztes költséget stb....
Ennyit megér neked az az összeg.
Szánalmas vagy.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos,a 40.000 Ft gyerektartástól nagyon messze vagyok. Azt hiszem,szánalmas akkor lennék, ha abból a 40E-ből sírnék 4000 után.Én konkrétan 3615 Ft-ot kaptam, miközben a gyerkőc ballagott, s a suliba a beiratkozásnál ott kellett hagyni 9000-et,s megtudtuk, h a kollégiumi díj 14.000 lesz, a könyv pedig 30.000.
Utolsó válaszoló!Igazad van,idegileg nem kellene rámenni, de nekünk, gyermekünket egyedül nevelőknek (anyáknak vagy apáknak)kötelességeink vannak a gyerekkel szemben-ezt a gyámhivatalban mondták nekem. A Bíróság azért mégis magasabb rangú ,mint egy munkaügyi központ.Nem? Ha annak az ítéletét a munkaügyi nem tartja be, az ugye bűncselekmény...Az a gond, hogy ebben az országban az emberek nem mernek kiállni az igazukért.Valószínűleg én sem..aztán ezt látja a gyerek és ő is viszi tovább ezt a vonalat.Ott fogják húzni róla is a bőrt a nagyságos hivatalok,ahol érik.
Valamit nagyon rosszul gondolsz te... A munkaügyiben ha hibáztak, akkor azt már korrigálták is, mivel jelezve lett feléjük a probléma. Az egy dolog, hogy neked nem adtak tájékoztatást. De korrigálni tudnak, és meg is teszik, ha arra okuk van, semmi érdekük nem szól ez ellen, sőt.
Véleményem szerint inkább olyasmi lehet, hogy a férjed nem rögtön regisztrált álláskeresőként, hanem mondjuk 1 hónap múlva. Akkor arra a hónapra a munkaügyinek nincs mit utalnia a részedre. Amikor regisztrál, akkor viszi a papírt, amin rajta van a tartási kötelezettség (anélkül ellátást nem is kaphat), tehát a hibázás lehetőség a munkaügyi részéről mondhatni minimális...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!