Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált szülők azóta nagykorú gyerekeként kikérhetem a bíróságról a szüleim válóperes iratait: ítéletet és végzéseket jegyzőkönyveket - főleg persze, amik rám vonatkoznak: gyermekelhelyezés, láthatás, gyerektartás?
Nem. Ha nagyon látni szeretnéd, akkor kérd el valamelyik szülődtől, hátha megőrizték.
De általában csak a végzéseket szokták, az összes jegyzőkönyvet nem.
A múltat megtudni, megérteni ne ezekből akard hanem talán beszélgess a felmenőiddel. Csak egy tipp.
Amúgy a kérdésre a válasz, nem tudom, de remélem nem kiadhatóak harmadik fél számára egy per iratai.
7
AZ is harmadik fél. A válás a szüleid között zajlott, semmilyen iratot nem fognak neke dkiadni semmilyen indokkal. Kérdezd meg a szükeidet, ha valami érdekel.
Tudod mit döntött rólad a bíróság, hiszen tudod, hol nőttél fel.
Hogy valakire rásóztak-e, azt sem fogja neked a bíróságon senki megmondani. Semmilyen információt nem fognak neked kiadni.
Úgy hogy rám vonatkozó határozatokat hozott a bíróság benne. Az én életemet határozta meg vele.
Hazudhatnak akár a szüleim a gyerek elhelyezésről és láthatásról egy hivatalos irat mindent megvilágítana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!