Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi esélyem van a közös felügyeletre?
28 eves apuka vagyok.
Parommal 10 eve vagyunk egyutt, van egy 3 eves gyermekunk.
Viszonyunk tobb probalkozas ellenere is (leginkabb reszemrol), teljesen megromlott.
Mindennapossa valtak az ordibalasok, veszekedesek.
Ez sokszor tetlegessegig is fajul az o reszerol,barmi kulonosebb ok nelkul. En probalom kerulni a konfliktust a gyerek elott, de ez a folyamatos ordibalasa,agresszivitasa mellett lehetetlen. Szamtalan alkalommal kezdett el utni a gyerek elott, kiabalni neki, hogy apa nem szeret teged.Mivel teljesen tehetetlen vagyok, az utobbi idoben elkezdtem a kirohanasait rogziteni, hatha egy esetleges gyermekelhelyezesi pernel jol johet. De hozzateszem, a hasonlo aljas modszereket es sardobalast lehetoseg szerint szeretnem elkerulni.
A lakas, amelyben jelenleg elunk az o neven van, igy mindenkepp koltoznom kell.
Stabil munkahelyem van, kiemelkedo berezessel. Sajat lakasom jelenleg nincs, most tervezem a vasarlast.(kisebb lakas, garzon 30m2 koruli.)
Vagy bejelentett lakcimem van a szuloi hazban, ami egy 200m2-es rengeteg szobaval rendelkezo csaladi haz.
A kozos felugyelet hallatan a parom egybol agressziv lesz, hallani sem akar rola, igy a peren kivuli megegyezesre nem latok eselyt, viszont egy masodpercet sem szeretnek kimaradni gyermekem eletebol.
Mennyi eselyem lehet,hogy a birosag belemegy a kozos felugyeletbe?
Legnagyobb baromság! A gyerek hetente máshoz igazodik. És nem, nem igaz az anyának ítélés. Ez egy feminista vadállat. Felvétel, felvétel és felvétel!
Győzni fogsz!
F, 39, apa
En úgy tudom, ha a munkaidőd lehetővé teszi, hogy a gyermekkel legyél,(8-4ig pl) és nem tud ellened felhozni semmi bizonyíthatót az anya (alkoholizmus, drog, bántalmazás stb) akkor megadjak a közös felügyeletet. Viszont kitétel, hogy mindketten viszonylag közel lakjatok, tehát mindketten tudjátok ugyanabba az óvodába járatni.
Ma már ha az apa kéri a közös felügyelet és nem lehet ellene felhozni ellenérvet, megadjak.
De egy ügyvéddel konzultálj mindenképpen mielőtt cselekszel.
Sok sikert!
Mar majdnem irtam hogy eszedbe ne jusson lakast venni mig hazasok vagytok, de aztan rajottem valoszinuleg csak egyutt eltek, de nem vagytak egybekelve.
Mindenestre, a kozos felugyeletre minden eselyed megvan.
Helló Kérdező,
amit az anyák javára döntenek alatt értenek sokan, az azt jelenti, hogy a gyerek elsődlegesen az anyjával lakik. A felügyeleti jog alapjáraton közös, ha csak nem valami kirívó ügyről van szó (pl verik a gyereket, súlyos alkoholista) és a bróság úgy dönt, hogy megtagadja az adott féltől.
Tehát a gyereket érintő ügyekben ugyanannyi jogod van dönteni, kell az egedélyed bizonyos dolgokhoz pl.
Az elhelyezésnél az anyának kedveznek sokszor, mert a nő tölti a legtöbb időt a gyerekkel. Közös felügyeletnél viszont jogod van rá, hogy nálad is töltsön időt a gyerek, ezt a másik fél nem akadályozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!