Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén hitelek es gyerektartás?
Ma már volt ez a kérdés...
Keress ügyvédet.
Semmit nem vesz figyelembe a bíróság, tekintve, hogy nem vagytok elvalva, nincs is gyerektartás jelenleg.
Van egy közös kasszátok, neki nem kell fizetnie a hitelt, ha nem akarja, de neked meg nem kell fizetned semmit gyerektartas címszó alatt. Téged senki nem fog számon kérni gyerektartás miatt, őt sem, mert nem fizetett a hitelbe.
Csináljátok itt magatoknak a felesleges köröket, problémákat ahelyett, hogy beadnátok a válópert és akkor menne minden hivatalosan.
El vagy tévedve nagyon!!!!
Nem vagyunk még el válva. Házasság alatt én mint apa, a munkahelyem miatt (anyuka nem dolgozik) vettem fel elég sok hitelt amiből lett csinálva a ház stb.
● NEM! Te vetted fel, hanem közösen! A házasság vagyon kozosség! Feltételezem, hogy a KÖZÖS gyereketek gondozta otthon, tehat, nem igaz, hogy egy fillert nem tett bele!
Aztán külön költöztem, tartózkodási címem lett más, a közös házhoz még be vagyok jelentve. Anyuka semmit nem fizet a hitelekből, én viszont gyerektartás fizetek, vagyis pontosítok, az utóbbi 2 hónapban sajnos nem tudtam, rosszul kerestem, most pedig önhibájukon kívül nem tudok dolgozni. Mennyire veszi figyelembe a bíróság hogy ő 1 Ft-öt sem fizetett eddig a hitelekbe? Illetve azt hogy én most 2 hónapig nem tudtam neki fizetni gyerektartást?
● A birosagot nem érdekli, de nem ö nem fizeti a hitelt, hanem TI KÖZÖSEN nem fizetitek a hitelt
Keress ugyvedet
Ha még nem váltatok el, nem kellett gyerektartást fizetned. Az, hogy te jófejségből utalgatsz, esetleg a feleséged mondott egy összeget, nem jelent semmit. Gyerektartás az, amit a bíróság jogerős ítélete meghatároz, minden más csak a te saját ötletből származó adományod. A két hónap kimaradásodat senki sem róhatja fel neked. A helyedben egyébként azonnali hatállyal beszüntetném ezt az adakozást, mert semmi értelme. Mint a mellékelt példa is mutatja, nem biztos a jövedelmed, ezért felesleges most fizetned, mikor nem is kell, inkább tedd el a pénzedet akkorra, mikor már kötelező lesz.
Ha a hiteleknél te egyedül vagy az adós, neked kell fizetned. Neki semmi köze hozzá. Ha közösen vettétek fel, neki is fizetnie kell bele. De légy nyugodt, nem fogja megtenni, a hazai bírósági gyakorlat nem támogatja ezt a megoldást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!