Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után külföldre költözés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után külföldre költözés egy kiskorú gyermekkel?

Figyelt kérdés
Hátha van olyan aki ezen átesett. Férjemmel elváltunk. A kislányunk felett közös a felügyeleti jogunk, de a gondozás teljes mértékben az enyém. Ilyen esetben kiköltözhetek a kislánnyal külföldre az apa beleegyezése nélkül? Ellenben a gyámügy erről tájékoztatva volt és nem tiltották meg a költözést. Valamint az apát hivatalos útón 2 héttel előtte tájékoztattam.
jan. 17. 16:33
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó kommentet is. De szerintem ennyi információból nem fogsz belelátni a teljes helyzetbe. Apuka így is minimális alkalommal akarja látni a kislányt és azokat a találkozókat is tolja.
jan. 17. 18:39
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2011-ben megfúrta az apa ugyanezt. Nem járult hozzá, pedig kizárólagos felügyeleti jogom volt már akkor is. A gyámügytől akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy országon belül bárhova költözhetek vele, de külföldre csak az apa hozzájárulásával, de azt nem volt hajlandó. Azóta is Magyarországon élünk.
jan. 17. 18:52
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Vagy belekell egyeznie vagy a gyamügy engedélyezheti.. Csak úgy nem veheted ki.
jan. 17. 19:00
 24/36 anonim ***** válasza:
52%
22-es, akkor a gyámügy félretájékoztatott. Lehet erre kérelmet beadni, a fentebb leírtakat csatolva.
jan. 17. 19:09
 25/36 anonim ***** válasza:
44%

"Nem mehet ellene a gyámügy a bíroságnak."

De igen. Ha nem tudnak megeggyezni, akkor valakinek dönteni kell, és az a gyámügy lesz. Meg nyilván tudják, hogy sokszor semmi másról nincs szó, csak arról, hogy keresztbe akar tenni a volt házastárs.

"Ez egy olyan undorító dolog, hogy kvazi elvennétek a másik szülőtől a lehetőseget, hogy normálisan, rendszeresen kapcsolatot tsrtson a gyerekével "

És ha mondjuk Nyíregyházáról SZombathelyre költözne? Országon belül nincs beleszólása.

jan. 17. 20:03
 26/36 anonim ***** válasza:

Az ország nyugati részéről apukák százai járnak ki Ausztriába dolgozni úgy, hogy csak hétvégére mennek haza. Ha anyuka kiköltözik a gyerekkel, attól apuka még láthatja kéthetente hétvégén. Sajnos egy csomó elvált apának még erre sincs igénye.

Bécs-Győr vonattal kb. 1 óra, Szeged-Győr meg 4.

jan. 17. 20:16
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy olyan undorító dolog, hogy kvazi elvennétek a másik szülőtől a lehetőseget, hogy normálisan, rendszeresen kapcsolatot tsrtson a gyerekével "

Akkor fizess több tartásdíjat, hogy ne kelljen mennie.

Vagy nem kellett volna olyant tenni, hogy elválljanak tőled. Tudod, a nők nem egyedülálló anyák akarnak lenni. Esetleg nevelheted te is. De gondolom, az már nem tetszene, mert túl nagy kötöttség.

jan. 17. 23:44
 28/36 anonim ***** válasza:
91%
Én is úgy tudom, hogy országon belül bárhová, külföldre csak az apa beleegyezésével lehet költözni, ha ebben nincs megegyezés, akkor gyámügyre lehet kérelmet beadni. Láthatásnál perelhet, hogy méltányosan legalább félútra hozd el neki vagy megosszátok az utazás költségeit - illetve ha ragaszkodna a kéthetihez, akkor azért az a gyerekkel is kiszúrás.
jan. 18. 10:01
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

28

Ilyen esetben nem kétheti láthatás szokott lenni, hanem az iskolaszünetekben egy hosszabb időszak.

jan. 18. 10:44
 30/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítő választ! Igyekszem ezt a részét akkor a gyámüggyel még egyszer egyeztetni.
jan. 18. 11:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!