Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztás. 1/2-1/2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztás. 1/2-1/2 arányban van egy házunk. Felújításához a férjem vett fel hitelt.69 milliót ér a ház. A felújítás előtti állapotnak a fele járna nekem ő szerinte, vagy annyi összeggel több neki amit ő vett fel hitelt. Mi a véleménytek?

Figyelt kérdés

tegnap 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Ha hitelt vesz fel, ahhoz szerintem kell a te beleegyezesed is.
tegnap 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hazasság egy vagyonközösség. Ahogy a hitel is közös akkoris ha csak az ő nevén van, ő fizeti ugyanis akkor ő annyival nem járul a családfenntartáshoz amennyit a hitelbe ad. De ugyanugy ott lakik él a házban stb.

Arrol nem is beszelve ha meghal neked kell visszafizetni. Ez is érték kockázat.

Amugy ugy tudom a másik tudta nelkul is vehet fel hitelt egy házastárs. Jelzálogosithatja is a házat simán.

Ugyvéddel beszelj.

tegnap 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lenne a tied a felujitási érteknövelt kükönbözet ha nem a férjed lenne meg ott se lakna.
tegnap 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Kérdés lehet e igazolni, hogy a pénz a felújításra használódott-e fel. Bár ha igen, akkor is közösen szereztétek a vagyont.

Nagy kérdés hogy a hátralevő hitelt hogy osztják meg. De nyilvánvaló amúgy, hogy az sehol nem igazságos hogy elváltok, felé felében kapjátok a ház értékét és ő még évekig törlesszen.

tegnap 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
29%

Állj!

Hiába matekozik itt bárki/ti is, a kérdés: Ki tudjátok fizetni egymást? NE! Nem érdekel, mennyi a hitel, vagy a ház értéke szerintetek, mert a valóság más! Pl.: Sokáig ingatlanoztam. Voltam olyan házban, hogy esküszöm amerikai nyaralóhelyeken meg pénzes kertvárosokban is megállná a helyét, olyan igényes volt. Korát megelőző energetikával. Ja..., csak egy C pasié volt, egy olyan településen, ami olyan volt ... láttad a Sólyom végveszélyben című filmet?

tegnap 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A ház jelenlegi értékének a fele a tied. A házasság vagyonközösség, teljesen lényegtelen, hogy ki vette fel a hitelt, az is közös és az abból vásárolt vagyontárgy is közös. Tehát ha még van a hitelből, akkor a maradék törlesztés fele is a tied. Abban lehetne megegyeznetek, hogy te annyival kevesebbet kapsz a ház árából, amennyi a rád eső hitel fennmaradt része. De azért beszélj ügyvéddel, mert a bankot ez ilyen szinten nem érdekli és ha mondjuk a férjed gondol egyet és nem fizeti tovább a hitelt, akkor téged fognak elővenni, te meg utána pereskedhetsz a férjeddel évekig.
tegnap 16:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Személyi hitelként pármilliót vett fel mikor még élettársak voltunk. A házasságkötéssel megpecsélteltük már az akkori vagyonközösséget. Jelenleg pont a fele van még meg a hitelből. A közös ház vásárlásába én 3 millióval több pénzt raktam bele. A felvett hitel törlesztését ő vállalta, mert az ő fizetése háromszorosa az enyémnek. Én fizetem a 150 négyzetméteres ház rezsijét, egyébb kiadásokat. Nekem több százalékom van a házban a belerakott összeg miatt, és ha nézem a felvett hitel felét hisz közös, akkor is én jövök ki pluszban. Felújítás alatt rengeteg fizikai munkát végeztem a mesterek mellett. Sitt lapátolás, parketta csiszolás, lakkozás, festés és meg sorolhatnám. Ő a munkája miatt többet volt távol ez idő alatt, de ha itthon volt akkor is simán elsétált a sitt mellett. Fogalmazzunk úgy, kényelmes ember.(Ezért fáj az emberi oldala.) Ugye ezt nem lehet számszerűsíteni, ingyenmunka. Ezzel növeltem a ház értékét. Mindezek ellenére szerinte a felújítás előtti állapot fele járna nekem, vagy pedig annyi millióval kevesebb amit felvett hitelt.
tegnap 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben is 50/50 jar a haz eladasbol.

De ha kukacoskosik akkor szamold ki h a hazvasarlasba fejenkent bele tett sajat penz aranyaban mennyi lenne a tulajdoni hanyadotok.

Szamold ki h a hitelfelvetel es a hazassag kotes kozott mennyi ido telt el es az mennyit jelent torlesztobe. A hazassagkotestol szamitva mar a kozos kasszabol ment a hitel.

tegnap 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!