Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felújitáskor lakásra ráköltött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felújitáskor lakásra ráköltött összeget hogy tudom bizonyítani?

Figyelt kérdés
Feleségem válni akar. Gyerek nincs. A lakás az övé volt, viszont én újítottam fel. Saját pénzemből. A számlák nagy része nincs meg. Max blokkok, fotók. Ismerősök, szomszédok tudják igazolni, hogy mennyit dolgoztam a lakáson. Ez mennyire hiteles. Vagy figyelmen kívül hagyja a bíróság? A megvásárolt alapanyagokról, ha visszamegyek a "boltok, építőipari alkatrész cégek" kiadnak visszamenőleg számlát, mennyi ideig tárolják azokat? Mert gondolom valameddig kötelesek. A vagyonmegosztó mennyire húzódhat el?

ma 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Max blokkok, fotók. Ismerősök, szomszédok tudják igazolni, hogy mennyit dolgoztam a lakáson."

Szerezd be őket!

"A megvásárolt alapanyagokról, ha visszamegyek a "boltok, építőipari alkatrész cégek" kiadnak visszamenőleg számlát, mennyi ideig tárolják azokat?"

5 évig köteles tárolni.

"A vagyonmegosztó mennyire húzódhat el?"

Hűűűűűűűűűű.... :(

ma 19:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mennyit dolgoztál rajta, nem számít. A névre szóló Áfás számlát tudod kikérni. De: a házasság alatt vagyonközösség volt, tehát a felújítás felét tudod jogosan igényelni.

A "meddig húzódhat el" nagyon egyszerű: amíg az ügyvédeket tudjátok fizetni, és xarért-húgyért árverésre nem kerül az ingatlan. Mindent IS fizetni kell, a bíróság minden felmerülő költséget kiszámláz, és minden évvel csak a fizetnivaló nő. Ismerek olyat, ahol tíz éve pereskednek a felek, már rég elment rá a ház ára, de mindketten "nyerni" akarnak, nem szállnak ki.

Sokkal olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb, ha ügyvéd előtt megegyeztek, és beadjátok a vàlással együtt.

ma 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A fotók, blokkok, ismerősök állításai nem számítanak.

A lényeg a nevedre szóló Áfas számla, csak ezzel tudod igazolni a dolgokat, de ebből is csak az anyagdíjat.

ma 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Addig nem költözik ki amíg ki nem fizeti a rá költött pénzemet.
ma 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt buktad. Anyámnak bemondásra elhitt mindent a bíró. Keress egy nagyon jó ügyvédet.

"A vagyonmegosztó mennyire húzódhat el?"

A szüleimnek 10+ év volt.

ma 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Csak a számlát fogadják el és annak felére lehetsz jogosult. Sokáig húzódhat, az enyém 2 évig húzódott és ingatlanárverés lett a vége, ami még fél év alatt sem kelt el, de mindenkinek ki kellett költözni belőle. Addig üresen áll, míg nem lesz vevő. Költség a csillagos ég......
ma 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Megházasodtál, így jártál!

Tekintsd tanulópénznek, mert kb felejtős hogy ebből jól jöjjél ki...

ma 20:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Naaaa. Ilyenkpr az incelkék szokták irogatni, hogy ingyen laktál a feleseged lakasaban.

Es nem, nem a sajat penzedbol unitottad fel, hanem KÖZÖS pénzből

ma 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!