Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felújitáskor lakásra ráköltött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felújitáskor lakásra ráköltött összeget hogy tudom bizonyítani?

Figyelt kérdés
Feleségem válni akar. Gyerek nincs. A lakás az övé volt, viszont én újítottam fel. Saját pénzemből. A számlák nagy része nincs meg. Max blokkok, fotók. Ismerősök, szomszédok tudják igazolni, hogy mennyit dolgoztam a lakáson. Ez mennyire hiteles. Vagy figyelmen kívül hagyja a bíróság? A megvásárolt alapanyagokról, ha visszamegyek a "boltok, építőipari alkatrész cégek" kiadnak visszamenőleg számlát, mennyi ideig tárolják azokat? Mert gondolom valameddig kötelesek. A vagyonmegosztó mennyire húzódhat el?

nov. 19. 18:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%
Amíg te a saját pénzedet a felújításra költötted,addig a rezsit ki fizette? Ki vásárolt élelmiszert,tisztító szereket? Mindent te? A feleségednek nem is volt bevétele,és egy kávét sem főzött neked? Gondolkodj el azon,hogy a feleséget mit rakott ahhoz,hogy te a saját pénzedet a felújításra tudd használni.
nov. 20. 12:46
 12/18 anonim ***** válasza:
27%

Nem igaz (ahogy ìrtàk előttem)

hogy nem szamìt a raforditott munka. Csak a szakipari munka szamit viszont! Ha ehhez tudsz szerezz tanukat fenykepeket.

Nem igaz hogy nem a sajat penzedből ujitottad. Ujithattad a sajat különvagyoni pènzedből.

A felujitassal megnövekedett èrtèkènek fele is jàr neked ha olyan nagy mèrtèkü volt.

Valoʻban igaz hogy ne költözz ki amìg ki nem fizeti a lakashasznalati jogod ellenertèkèt. Neked ott tovabbra is jogod van lakni amìg ez nincs rendezve.(kiveve ha terheli haszonelvezeti jog) Azaz a lakas kb 15% a.

nov. 21. 05:23
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
Számold ki, hogy mennyi lakbért kellett volna fizetned, ha a felwséged nem engedi meg, hogy nála lakj ingyen. Ahhoz mérd a felújítást. Lehet, hogy még te járnál rosszabbul és ő követelhetne rajtad.
nov. 21. 07:36
 14/18 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk is pont ez a helyzet , de mi még nem válunk (nem biztos hogy fogunk)

A házasság ilyen. Ne azt a pénzt nézd hanem amiben fejlődtél benne vagy amit tanultál.

Váláskor egyik fél mindig / legtöbbszőr veszít, nem a te hibád, szereztel tapasztalatot, inkább arra fordítsd az energiád hogy építész egy házat, ha már annyit ujitgattal biztos van némi tapasztalatod. Ne add fel, annak a pénznek nagy része úgyis elveszett, ez van , fel a fejjel és koncentrálj arra amid van. Vmi biztos.. gyerek?

És biztos van munkahelyed is..

Legy hálás amid van és hozd ki belőle a legtöbbet

nov. 21. 08:22
 15/18 anonim ***** válasza:
39%

Minden felújítás felé a tiéd.

Ezt fontos tudnod. Azt kérheted

nov. 21. 20:05
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
15-ös, az a felújítási pénz fele az övé, amiről tud névre szóló áfás számlát benyújtani. Ha nem, akkor bukta.
dec. 2. 22:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát szomorú és igazságtalan nagyon
dec. 4. 13:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Tanukkal fenykepekkel tudod bizonyitani ami alapjan a birosag szakertot rendel ki
dec. 7. 18:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!