Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után külföldre költözés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után külföldre költözés egy kiskorú gyermekkel?

Figyelt kérdés
Hátha van olyan aki ezen átesett. Férjemmel elváltunk. A kislányunk felett közös a felügyeleti jogunk, de a gondozás teljes mértékben az enyém. Ilyen esetben kiköltözhetek a kislánnyal külföldre az apa beleegyezése nélkül? Ellenben a gyámügy erről tájékoztatva volt és nem tiltották meg a költözést. Valamint az apát hivatalos útón 2 héttel előtte tájékoztattam.
jan. 17. 16:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Az vmi bullshit csak.

Felügyeleti jogrol és láthatasról kell rendelkezni. Kié mikor meddig meg stb.

A kizárolagos felügyeleti jogot is először csak ideiglenes hatállyal hozzák meg pár honapra talán útána ujra pereskedni kell hogy határozatlan legyen.

jan. 17. 17:20
 12/36 anonim ***** válasza:
Ja meg a gyerektartasdíjról (vagy lakhatási támogatásról vagy asszonytartas rokontartás meg ezekről ha felmerülne az igeny erre)
jan. 17. 17:21
 13/36 anonim ***** válasza:
49%
A lepontozo szerint az az apa aki nyomornegyedbe kenyszeritené az anyát a gyerekkel nehogy elköltözhessenek csak mert neki ugy fekszik, teljesen jogos igazi hős apákat jelent. Barmok.
jan. 17. 17:25
 14/36 anonim ***** válasza:
71%

1

Ilyen esetben lehet a gyámhatósághoz fordulni, és amennyiben anyukának biztos munkahelye, lakhatás lesz kint, a gyerek élete megfelelően biztosítva van, akkor fog engedélyt kapni, akkor is, ha apukának nem tetszik.

jan. 17. 17:25
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

3 Amennyiben a másik szülő nem járul hozzá, hogy a gyermeket egy másik államba vigyék, bár erre szükség van, hogyan vihető a gyermek jogszerűen egy másik államba?

"Ha a másik szülő nem adta hozzájárulását a gyermek külföldre távozásához, a szülő a gyámhivatal döntését kérheti e kérdésben. A gyámhivatalnak a gyermek külföldre vitelét engedélyező határozata ebben az esetben pótolja a másik szülő hozzájárulását.

A külföldi tartózkodási hely kijelölését kérő szülőnek a kérelméhez csatolni kell azokat az okiratokat, amelyekből megállapítható, hogy a gyermek nevelése, tartása, ellátása és tanulmányainak folytatása külföldön biztosítva van (így különösen a külföldi hatóság által kiállított környezettanulmányt, iskolalátogatási igazolást, a szülő jövedelemigazolását, befogadó nyilatkozatot). A környezettanulmány beszerzéséről a szülő kérelmére a gyámhivatal gondoskodik. Ha a szülő még nem kezdte meg külföldön a munkavégzést, a gyámhivatal a jövedelemigazolás helyett elfogadhatja a szülő nyilatkozatát a várható jövedelméről.

A vita elbírálása során a gyámhivatal mérlegeli, hogy a gyermeknek a különélő szülőjével való kapcsolattartását rendező bírósági vagy gyámhivatali határozat végrehajtása nemzetközi szerződés vagy viszonosság hiányában biztosítható-e."

Én ezt az utat jártam végig. A láthatást biztosítottam a bíróság határozata szerint.

jan. 17. 17:28
 16/36 anonim ***** válasza:
9%

Nem mehet ellene a gyámügy a bíroságnak. Ahogy a bíroság rendelkezik, a gyámügy csak azt tartathatja be.

Marpedig torveny hogy az apa beleszolhat lakhatasba. Ergo ha az apa ezt ellenzi a gyamugy nem rendelkezhet ugy hogy csak ugy megvonja az apa jogait es pakoljatok.

jan. 17. 17:30
 17/36 anonim ***** válasza:
70%
A lényeges kerdésekbe beleszólhat, ez a törvény. Ilyen a lakhelyváltozratás is. Nálunk le is lett írva részletesen mi tartozik bele. Országon belül nem szólhat bele, de külföldre csak nyaralni vihetem. Pedig nálunk kizárólagosan enyém a felügyeleti jog. Útlevelet is csináltathatok nélküle, de ki nem költöztethetem. Ilyen még az iskolaválasztás, név módosítás is pl. Ezeket a jogait soha nem veszíti el az apa.
jan. 17. 17:41
 18/36 A kérdező kommentje:
Nyilván a láthatás ugyanúgy biztosítva lenne az apa számára, de szeretném külföldön tovább nevelni a kislányom. Ellenben már éltünk kint külföldön 1 évet az apával együtt aki végül visszaköltözött egyedül Magyarországra, de akkor még házasok voltunk, így visszajöttünk apa után. Majd megtörtént a válás, de minket már nem akar visszaengedni.
jan. 17. 17:43
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
17-es, elolvastad a 15-ös kommentet? Ez a hivatalos menet. Én végigjártam, és megkaptam az engedélyt. Ha te nem adtál be kérelmet, akkor miért mondod, hogy nem lehet. Kell az új országból munkáltatói igazolás, iskolalátogatási igazolás, és környezettanulmány a lakhelyről. Ezt a gyámhivatalba kell benyújtani.
jan. 17. 17:47
 20/36 anonim ***** válasza:
16%

"Nyilván a láthatás ugyanúgy biztosítva lenne az apa számára, de szeretném külföldön tovább nevelni a kislányom"

Hogy lenne ugyanugy biztosítva? Láthatna évente ketszer?

Miért nem hagyod itt a gyereket apukánál és mész külföldre, aztán látod te a gyereked évente párszor? Ja, mert az neked nem tetszene, de apukának tetsszen?

Ez egy olyan undorító dolog, hogy kvazi elvennétek a másik szülőtől a lehetőseget, hogy normálisan, rendszeresen kapcsolatot tsrtson a gyerekével és egyesek ezt itt meg b*szakodásnak tartják, ha egy apa nem évente pár alkalommal akarja látni a gyerekét, hanem aktívabban a részese lenni.

jan. 17. 18:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!