Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Két gyerek után 300.000...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két gyerek után 300.000 forint tartásdíj milyennek számít ma Budapesten?

Figyelt kérdés
Ha egyébként a volt feleség és a gyerekek apa lakásában laknak (nincs lakbérük)?

szept. 12. 22:00
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
80%

Az a kérdés, hogy eddig mennyit fizettél?

Mert ha eddig ki tudtál nyögni 300-at nekik, akkor ezután sem fizetsz majd kevesebbet.

Nálam pár éve 120 ezres nettó alapbéremre két gyerek után ítéltek volna nettó 29 ezret összesen az anyának. igaz én lemondtam a váláskor minden közös vagyonról. Most olyan 40 ezer körűl fizetek havonta.

Anya többet nem nagyon kérhet, mivel a láthatási jogom súlyosan sérűlt azzal. hogy külföldre ment a kicsikkel, igaz önként lemondtam a felügyeleti jogról, de nem a láthatási jogról.

2024-es évre összesen fizettem anyukának félmilliót egy összegben, előre letudva az egész évet. bíróságon forintalapú fix-ben egyeztünk meg.

A lényeg, hogy bármenyit is fizettél eddig, annál kevesebbet biztosan nem ítélnek meg. A bíróságon pedig szerintem az ingatlanhasználat kulcs kérdés lesz.

Itt az is kérdés, hogy az ingatlan pontosan kinek a nevén van?

Ezzekkel tudsz játszani.

Neked pedig elsősorban a gyerekek érdekeit kellene nézni. A bíróság is azt nézi, hogy mennyibe kerülnek a gyerekek egy hónapban.

A te havi nettó bevételed is fontos. Úgy tudom annak felénél többet semmiképpen sem viheti el. De, ha tényleg millió felett keresel nettóban, maszekkal, mindennel együtt, amiből adóztál, akkor reális lenne a 300. De az ingatlanhasználat költsége Budapesten elég húzós. Ezzel lehet játszani, de szülőként a gyermek érdeke fontosabb a tiédnél.

Tisztességesen kell ezt lerendezni. Sok sikert!

okt. 1. 23:12
 52/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha per lesz, akkor sajnos el kell kezdened gyűjtögetned a számlákat, blokkokat. Ha elmentek moziba, azt is. Genya dolog, de a bíróságon sokat vet a latba, mit tudsz bizonyítani. Szerintem kereshetsz te kétmilliót is havonta, annak fényében, hogy a te lakásodat ingyen használják, a két gyerek után kb. 150 ezer forint tartásdíjat fog ítélni. A 300 sok.
okt. 2. 06:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!