Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Két gyerek után 300.000...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két gyerek után 300.000 forint tartásdíj milyennek számít ma Budapesten?

Figyelt kérdés
Ha egyébként a volt feleség és a gyerekek apa lakásában laknak (nincs lakbérük)?

szept. 12. 22:00
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
83%

40: Sajnos ez az ide teszem a gyerekekekt-oda teszem a gyerekeket a való életben nem működik, ez lehetőleg ne is legyen opció!

Nem minden férfi képes ellátni a gyerekeket. Másrészt a gyerekek érzelmeire is tekintettel kell lenni, ha már az anya bele is menne ilyen feltételbe.(Bár akkor már majdnem mindegy is lenne, de az elég ritka, hogy anyuka a tartásdíj miatt lepasszolja a gyerekeit.)

A harmadik probléma, hogy ha a kérdező magához venné a gyerekeit, lehet, hogy munkahelyet kellene váltania, és hopp! már nem is keresne annyit, hogy ezt a 3k-t csak a gyerekekre fordítsa.Pl. elmegy rendszergazdának egy általános iskolába, mert az a munkaidő beosztás teszi lehetővé, hogy a gyerekekkel lehessen szünetekben, nyáron, stb. Alapból 300 körül keresne összesen...Ez anyukának is sakk-matt.

szept. 30. 06:03
 42/52 anonim ***** válasza:
91%
41: ne legyünk naivak, sajnos nem minden nő sem képes ellátni a gyerekeit. Sem érzelmileg, sem anyagilag. Az ilyen apuka lehúzós nők, amilyen a kérdésben is szerepel, nem az erkölcs bajnokaiként járnak élen.
szept. 30. 08:27
 43/52 A kérdező kommentje:
Nem akarom elszakítani a gyermekeket az anyjuktól, szerintem a gyereknek az anyja mellett van a helye. Egyelőre hagyom, hogy bepereljen, és meglátjuk, a bíróságon mire mennek az irreális követeléseikkel.
szept. 30. 09:18
 44/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elképzelni, hogy ezt az összeget megemeljék.
szept. 30. 10:48
 45/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha beperel, én válaszul a tartásdíj csökkentését kérném vagy még jobb, megosztott felügyeletet vagy hogy nálam laknának a gyerekek, anyuka meg oldja meg a kitartatását mással és fizessen ő tartásdíjat. Az ilyen ember nem tanul semmiből, csak ha idomítják. Az ügyvéded fogja tudni, mit kell tenni. Legyél résen, mert az ilyen jellemtelen nők nem jó anyák, akármit is akar veled elhitetni. Valószínűleg jobb helyen lennének nálad a gyerekek.
szept. 30. 11:01
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélkezek, csak infónak írom. 1 éve váltam, megegyeztünk. 90.000 Ft-ot kapok, két gyerek van. Ezt évente felülvizsgálják, az inflációkövetés miatt, ez most fog lejárni, nem tudom még mennyit fog emelkedni. Apuka úgy áll hozzá, hogy ő fizet, nekem ebből meg kell oldanom a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat, ő semmit nem vesz nekik, csak szülinapi és karácsonyi ajándékot. Nem vitázok vele, inkább éjjel-nappal dolgozom, és így egész jól kijövünk. 300 K egyébként a komplett fizetésem az egyik munkahelyemen. Emellé vállalok plusz munkát. Ha ennyi lenne a tartásdíj kijönnék napi 8 óra munkával, nem kellene napi 12-14 órát melóznom...
okt. 1. 09:04
 47/52 anonim ***** válasza:
60%
Az úgy van hogy amennyit a tartásdíjat fizető kifizet, minimum annyit a gyereket nevelő szülőnek is ra kell költenie a gyerekre természetben. Miután ingyen lakik anyuka ő maga is, meg a gyerekek is, elég sokat kéne keresnie es a gyerekekre költenie, hogy annyit költsön legalább mint apuka. Ilyen perben le is kell vezetnie hogy mire költi a gyerekenként 150 ezret amit kap havonta, és ő mennyit ad hozzá, mennyi költsége van egy gyereknek. Szépen körbe fogják röhögni, de azt az ügyvédet is megnézem, aki egy ilyen borítékolhatóan vesztes ügyet elvállal.
okt. 1. 13:55
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

Természetben

A mosogatást es leckeirást nem tudod forintositani

Neki nem kell ugyanannyi penzt rájuk költeni Ettől függetlenül a bíróság el fogja utasítani nyipvan, már így is extrém magas ez a gyerektartas

okt. 1. 14:27
 49/52 A kérdező kommentje:
Először is én is foglalkozom velük rengeteget természetben (sőt: csak én tanulok velük!) és ezen felül is rengeteg mindent veszek nekik folyamatosan. Teljesen érthetetlen ez az egész. De majd írok, mi lett, ha megvolt a per (szerintem mostanában adják be a keresetet).
okt. 1. 15:38
 50/52 anonim ***** válasza:
100%
Amit veszel nekik, arról tedd el a számlát. Amit foglalkozol velük, excelbe írd föl minden nap, idővel.
okt. 1. 16:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!