Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szégyellem a válást, mit tegyek?
5 éve vagyunk együtt a férjemmel, és az utóbbi 1 évben nagyon megváltozott. Eddig nem volt vészes, annyi hogy kicsit hirtelen haragú volt de semmi rossz nem történt. Viszont most már odáig jutottunk, hogy ha bármiben nem értünk egyet(nem is nagy dolgokban pl:kifestessünk e idén vagy csak jövőre) vagy azt mondom neki, hogy nem akkor elburul az agya és megüt. Múltkor már a földre szorított és egy üveget tartott a fejemhez. Egyértelmű, hogy beadom a válást, de annyira szégyellem ezt az egészet...van egy 3 éves gyerekünk is. Nem akarom, hogy ebben nőjön fel. A környezetemben nem akarom elmondani, hogy a bántalmazás miatt megyünk szét, de akkor is tudom hogy el fognak ítélni a válásért 2 év házasság után...ti nem szégyelltétek a válást? Én nagyon, mert úgy érzem mindent megtettem érte és a családért is, szó szerint alárendeltem magam neki és mégis ezt kaptam...
28N
Inkább büszkének kellene lenned magadra, hogy képes vagy felfogni, hogy ebből lépni kell! A bántalmazást meg nem szabad titkolni, mert súlyos következménye lehet annak, ha később elborul az agya, és nézd csak meg a híreket, miket tudnak művelni még válás után is...borzalom!
Vetess látleletet, ha legközelebb neked megy, és tudjon róla legalább a háziorvos és a környezeted. Kérj pszichológus ill. szociális munkástól segítséget, hogy legalább lelkileg támogasson valaki. Soha nem tudhatod, mikor kell kézel fogható bizonyítékokkal alátámasztani, hogy veszélyes ember.
l fognak ítélni a válásért 2 év házasság után.
Téged...? Nem te vered a férjed.
Miért kell neked alárendelődni? Látod, most úgy gondolja, még ezt is megteheti, a lábtörlője vagy.
Mielőbb add be a válást és lépjetek le a gyerekkel. Remélem szülőkhöz tudtok menni, mert ha kiderül, hogy válni fogsz, még agresszívabb lesz, erre készülj fel. El ne kezdd neki otthon mondani, hogy bocs de én beadtam, mert megöl.
12: "Valami a nevelésedben nagyon elcsúszott nálad, ha emiatt még te érzed magad rosszul."
Bizony, pont ezért vonzott be egy bántalmazó férfit. Az ilyenek sajnos nem véletlenül történnek.
Azzal egyetértek, hogy ha ideje és pénze van rá (sajnos tartok tőle, hogy nincs), egy pszichológussal fel kéne tárni a gyerekkori dolgokat, mert amiatt lett ilyen alárendelődő.
A férjed szégyene, nem a tiéd!
Tedd meg mielőtt tragédia történik. Kitartást!
Köszönöm mindenkinek a választ!
A pszichológus lehet jó ötlet, én is gondoltam már rá. Anyagilag nem függök tőle ugyanis a ház is az én nevem van.
Remélem a szűk környezetem is ilyen megértő lesz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!